Spenning fra Augusta Golf Club og The Masters 2021 Foto: Jared C. Tilton/Getty Images/AFP

The Masters – Årets første Major-turnering i golf

I løpet av året er det fire Major-turneringer i PGA som vi gleder oss til. Denne uken skal årets første Major starte med legendariske The Masters. Turneringen arrangeres på Augusta National Golf Club i Georgia, USA, mellom 8. og 11. april 2021.

Hvor og når er The Masters?

The Masters starter den 8. april, bare fem måneder etter at 2020-utgaven ble spilt. Det er i Augusta, Georgia at Dustin Johnson vant turneringen på 268 slag, 20 under par i november.

Hvem er favorittene?

Det er vanskelig å ikke holde en knapp på den forsvarende vinneren og best rangerte golfspilleren, Dustin Johnson. Selv om han ikke har vunnet en turnering i 2021 var hans prestasjoner i forrige utgave gode nok til at vi tror han vinner igjen.

Hvem kan utfordre?

Det er mange kandidater som er med for å utfordre Johnson. Jordan Spieth kan være i øvre sjiktet, så lenge han kommer seg forbi det svært utfordrende hull 12. På det hullet endte han med quadruple-bogey i 2016. John Rahm har vært blant de 10 beste tre ganger, og er den tredje best rangerte spilleren. Justin Thomas har lenge drømt om å ta på seg den grønne jakka, i likhet med Bryson DeChambeau.

Hvem er ikke med?

Tiger Woods som vi gjerne skulle sett i turneringen var i en alvorlig bilulykke, så han blir ikke å se på Augusta. Woods vant sin 5. grønne jakke i 2019, så får vi se om han kommer seg tilbake for å tangere Jack Nicklaus med 6 seire i The Masters i fremtiden.

Europeiske golfere

Det er ikke mange som gir Rory McIlroy tillit med svakt spill på distanse. Men han er en god spiller som kan være med å utfordre amerikanerne. Lee Westwood jager fortsatt en stor seier og er i god form om dagen.

Den vi gleder oss aller mest til å se er selvfølgelig norske Viktor Hovland. Han fikk sin debut i 2019 og er den første nordmannen som har deltatt i the Masters, der han var med sammen med Tiger Woods. Han er også den femte europeiske spilleren siden 1945 som har vunnet to ganger på PGA Tour før han ble 24 år.

Vil det være tilskuere?

Selv om antallet ikke er bekreftet, så vil det være noen tilskuere. I 2020-utgaven var det ingen der, og vi forventer mye spenning i hull 15, 16, 17 og 18.

Legender skal vise seg frem

Det er noen legendariske golfere som deltar i turneringen. Blant 88 deltakere finner vi blant annet Ian Woosnam, Sandy Lyle, Jose Maria Olazabal, Vinjay Singh, Fred Couples og Bernhard Langer. Du bør ikke forvente at veteranene kan kjempe om de øverste plassene til søndag, men vi forventer noen kraftige og velplasserte slag.

Se The Masters på tv og live stream

Du kan se The Masters med golf på tv! Se Eurosport Norge mellom 8. og 11. april. På stream kan du bruke Eurosport Player eller Discovery+.