Premier League hovedkvarter Premier League-logoen utenfor hovedkvarteret i London. Foto: Isabel Infantes / AFP

Premier League 2020/21 – Hvem vinner?

Det er bare noen uker siden Premier League 19/20 ble avsluttet, og lengre enn dette slipper vi å vente. For Premier League 2020/21 er det Liverpool som er regjerende seriemestere, men det er Manchester City som i følge bookmakere er favoritter til å vinne. For Champions League-plassene spås det at også Chelsea, Manchester United, Arsenal og Tottenham som kan hevde seg blant de beste.

På grunn av pandemien starter sesongen med tomme tribuner. Sesongen 20/21 føles mer usikker og kommer fort på, mye grunnet pausen som ble tatt fra mars, og at det som nevnt bare har gått en måned siden sesongavslutningen fant sted.

Premier League på TV med tider og kanaler

De samme favorittene igjen?

De siste to sesongene har Manchester City og Liverpool havnet på de to øverste plasseringene på tabellen. Liverpool er regjerende mestere, men har ikke forsterket troppen noe særlig før den nye sesongen. Den eneste spilleren som har kommet inn er greske Kostas Tsimikas fra Olympiakos. Samtidig har «The Reds» en tropp som kan ta gullet igjen. Laget har heller ikke mistet noen toneangivende spillere, selv om Dejan Lovren, Adam Lallana, Morgan Boyes og Kai McKenzie-Lyle dratt.

Manchester City gikk for CL-tittelen forrige sesong, men falt overraskende mot Lyon i kvartfinalen. I Premier League ble det en andreplass med 18 poeng opp til Liverpool. Dessuten gikk de ut av FA-cupen, og klarte bare vinne Carabao Cup – en uvanlig City-sesong.

For å forsterke laget har de hentet Ferran Torres og Nathan Ake. Leroy Sane, Jack Harrison, David Silva og Claudio Bravo har forsvunnet fra klubben. Pep Guardiola og spillerne er på jakt etter revansje etter den misslykkede fjorårssesongen.


Kan Chelsea eller Man Utd utfordre?

Chelsea hadde forbud mot å signere nye spillere under den forrige sesongen, men den tidligere klubblegenden og nye treneren, Frank Lampard, klarte å ta laget til en fjerdeplass og Champions League. I løpet av sommeren har de forsterket laget betraktelig, og det er et spennende lag med Timo Werner, Hakim Ziyech, Thiago Silva, Xavier Mbuyamba, Ben Chilwell, Malang Sarr og det tyske supertalentet Kai Havertz. Spørsmålet er om det er tilstrekkelig for å true Liverpool eller Manchester City om gullet. Det er liten tvil om at de er i stand til å nå en topp-3 plassering.

Manchester United hadde en sesong som var todelt. Høsten var katastrofal etter å ha stanget igjen og igjen. I januar kom Bruno Fernandes inn, og få spillere har klart å vise seg frem like mye på så kort tid. Med Fernandes i laget tapte ikke United en eneste ligakamp, med siste tap i ligaen den 20. januar. På den andre siden rød de ut av tre semifinaler med Carabao Cup, FA-cupen og Europa League.

Troppen til United har blitt forsterket med Van den Beek, og det forventes høy kvalitet på midtbanen. Solskjær kunne også gått for enda flere spillere for å forsterke troppen. Framfor alt er savnet sterkt for et angrepsalternativ til Martial. Forsvarslinjen kunne også hatt god nytte av et navn eller to til. En Champions League-plass er absolutt mulig, men å kjempe om gullet er det sterk tvil om, til tross for at startelleveren er veldig interessant.

Hvor har vi Tottenham og Arsenal?

Etter å ha vært i Arsenal sin skygge har Tottenham-fans hatt mange anledninger til å juble, men nå ser det mørkere ut for Spurs-tilhengerne. Sesongen 19/20 ble ikke som man håpet på, selv om de endte opp over Arsenal på tabellen. Ponchettino fikk sparken og ble erstattet av Mourinho, men laget klarte ikke løfte seg fullstendig under portugiseren, selv om de avsluttet sesongen med seks kamper uten tap. Spurs har hentet inn Matt Doherty fra Wolves, Joe Hart på free transfer fra Burnley, og danske Pierre-Emile Højbjerg fra Southampton. Det føles ikke som dette er signeringer gjort for å ta Tottenham hele veien til Champions League.

For Arsenal ser det plutselig lysere ut enn på relativt lenge. I forrige sesong måtte Emery se etter en ny jobb ettersom han ikke kunne levere resultater. Ljungberg tok over som midlertidig trener i noen runder før Mikael Arteta, den tidligere Arsenal-spilleren og assisterende trener til Guardiola, kom inn som ny manager. Det ble ingen flyvende start for den tidligere midtbanestjernen, men sakte og sikkert har Arsenal blitt bedre, og laget avsluttet sesongen med å vinne FA-cupen. I sesongens Community Shield presterte også «The Gunners» å beseire Liverpool på straffer. Nye signeringer for Arsenal er Gabriel Magalhaes, Willian, Pablo Mari, Cedric Soares og lånet av Dani Ceballos. Spørsmålet er; holder det til topp 4?

Nykommerne i Premier League 2020/21

I årets sesong er nykommerne lag som har spilt i den øverste divisjonen tidligere. Vi ønsker Leeds, West Bromwich Albion og Fulham velkommen tilbake.

Leeds er det laget som vi forventer mest av for den kommende sesongen. Sist de var i Premier League var i 2003. Med Bielsa som trener har Leeds imponert stort, og de har forsterket troppen betydelig. Rodrigo, Robin Koch, Jack Harrison, Joe Gelhart, Illan Meslier, Helder Costa, Charlie Allen, Cody Drameh og Sam Greenwood har alle blitt kjøpt inn for å kjempe flere sesonger i Premier League.

Det forventes ikke like mye fra Fulham og WBA i Premier League 2020/21, og begge er spådd til å rykke rett ned igjen. Det virker ikke som noen av disse troppene er sterke nok til å forsvare Premier League-plassen hele sesongen.

Kan Leicester og Wolves være utfordrere til Europa-plassene?

Leicester vant Premier League etter en vanvittig prestasjon i 15/16-sesongen. Under forrige sesong så det veldig positivt ut i starten, og de klarte å utfordre alle lag. Formen skulle derimot avta, og etter en svak avslutning mistet «The Foxes» sin CL-plass med femteplass. Nå har de hentet inn Timothy Castagne fra Atalanta, men mistet Ben Chilwell til Chelsea. Om Brendan Rodgers sine menn klarer en Europa-plass til neste sesong bør de være fornøyde.

Wolves fortsetter å ta store seg, og endte opp med syvendeplass etter forrige sesong. Nå har Fabio Silva kommet fra Porto, og Fernando Marcal har funnet veien fra Lyon. Det er to spillere som reelt kan forsterke troppen. Det blir spennende å se om de klarer å komme seg inn blant de seks beste lagene. Wolves kom seg til kvartfinale i Europa League, men tapte mot Sevilla som vant mesterskapet.

Hvem blir toppscorer og flest målgivende?

Ifølge spillselskapene er Pierre-Emerick Aubameyang favoritt til å bli toppscorer sammen med Harry Kane, selv om både Sergio Agüero og Mohamed Salah kan være utfordrere. Andre spennende spillere som kan være med på leken er Timo Werner, Raheem Sterling, Sadio Mané og Jamie Vardy.

Når det kommer til målgivende pasninger er Kevin De Bruyne storfavoritt i Premier League 2020/21. Bak han følger Bruno Fernandes og Trent Alexander-Arnold. Også Salah og Riyad Mahres kan varte opp med noen målgivende pasninger.