CSKA Sofia - Bodø/Glimt

Nord-London derby: Arsenal – Tottenham

På søndag blir det en spennende kamp med Nord-London derby, når Arsenal – Tottenham skal spilles på Emirates Stadium. Uavhengig av hvilken plass lagene kjemper om i Premier League er det alltid en interessant affære. For øyeblikket er begge lag i en gjenoppbyggingsfase, og begge lag jakter en topplassering.

Oppbygning for begge lag

Arsenal har startet oppbyggingen fra bunn under Mikel Arteta, mens Spurs legger om spillestilen for å passe deres nye trener Nuno Espirito Santo. The Lilywhites startet sesongen bra med tre seire av tre mulig, som også inkluderer seier på bortebane mot regjerende tittelholder Manchester City.

Selv om sesongen startet bra så har alarmene begynte å ringe hos Tottenham. Nå har de tapt 3-0 i to kamper på rad, mot henholdsvis Crystal Palace og Chelsea. Harry Kane er mindre treffsikker etter at hans Manchester City-overgang gikk i vasken, og han må stille inn sikte for å putte mål mot deres bitre rivaler. Tottenham har bare tre mål på fem kamper denne sesongen.

Arsenal har sakte begynt å komme seg tilbake etter den forferdelige starten på 21/22-sesongen. Den startet med tre tap, første mot nyopprykkede Brentford. Deretter fulgte nederlag mot London-rival Chelsea og Manchester City. Etter dette har de slått Norwich og Burnley. Det virker som Arteta får tid til å bygge opp et lag på sikt, selv om Arsenal-supporterne kommer til å puste den spanske treneren i nakken om det ikke går veien mot Tottenham.

Nord-London derby: Arsenal – Tottenham tidligere resultater

Det har vært blandede resultater mellom disse lagene i nyere tid. I mars var det Arsenal som slo Spurs 2-1 på Emirates Stadium. Erik Lamela scoret først et rabona-mål, som skulle bli sesongens beste. Martin Ødegaard utlignet og scoret dermed i andre kamp på rad, før Alexandre Lacazette snudde kampen fra krittmerket. Lamela scoret kanskje årets mål, men fikk sitt andre gule kort da 15 minutter gjensto.

Kampen før dette endte med Tottenham-seier. Harry Kane og Heung-Min Son scoret hvert sitt mål, og hadde målgivende på målet de ikke scoret selv. På denne tiden var det virkelig fart i Spurs-angrepet med to spillere i toppform. Denne sesongen har paret bare to mål og ingen målgivende mellom seg. De er desperate på å få ting på bena igjen, om Spurs skal ha en sjanse til å spille i Champions League neste sesong.

Begge lag har mye å kjempe om, og vi forventer en interessant kamp. Her kan det også være snakk om å komme seg opp eller beholde en Europa-plass til neste sesong.