fotball

Man United – Milan i Europa League

Det så lenge ut til at Milan måtte klare seg i returkamp uten bortemål, men en vakker scoring av Simon Kjær 2 minutter på overtid gir Rossoneri et godt utgangspunkt til returkampen. Dette er første gang lagene møtes siden 2010. Rossoneri stiller forhåpentligvis med Zlatan som pådro seg en skade før første møte.

Topp lag i forskjellige ligaer

Manchester United har ikke tapt på 12 kamper (alle konkurranser), og selv med en del uavgjort-resultater ligger de på 2.-plass i Premier League. Det er 14 poeng opp til byrivalen som har en kamp mer spilt, mens Leicester og Chelsea er henholdsvis ett og seks poeng bak.

Milan er ni poeng bak sin byrival Inter, og lagene møttes i slutten av februar da Milan tapte kampen 3-0. Juventus og Atalanta ligger på 3.- og 4.-plass i Serie A, ett og fire poeng bak.

På torsdag ser vi returkampen mellom to historiske lag som befinner seg på 2.-plass i sine respektive ligaer, og begge jakter edelt metall i årets Europa League.

Formen til lagene

I Europa League har United vært ubeseiret i de siste 16 hjemmekampene, 12 av de har endt med seier. Det er vanskelig å score på United som ikke har sluppet inn mer enn ett mål i en hjemmekamp i Europa League siden 2011/12-sesongen. Nå skal de spille bortekamp, og nå må virkelig Solskjær og Man United trå til for å komme seg videre.

Når det kommer til skader så er Marcus Rashford tvilsom etter at han haltet av banen mot City. Cavani var heller ikke med i den kampen etter en skade under trening, mens Donny van de Beek har vært ute de siste fem kampene. Vi forventer heller ikke se Paul Pogba, Juan Mata eller Phil Jones, mens David de Gea befinner seg i Spania.

Milan var ikke veldig overbevisende i 16.-delsfinalen mot Røde Stjerne, men gikk videre på bortemål etter uavgjort i begge kamper. De har fortsatt ikke tapt en bortekamp i Europa League denne sesongen, men nå kan fort United endre på det.

Lagene i første kamp

Begge lag sliter med skader på flere viktige spillere, og dette er lagene som gikk ut på banen i første kamp.

Milan lagoppstilling

Keeper: G. Donnarumma
Forsvar: Dalot – Tomori – Kjær – Calabria
Midtbane: Krunic – Kessié – Diaz – Meïte – Saelemaekers
Angrep: Leão

Man United lagoppstilling

Keeper: Henderson
Forsvar: Telles – Maguire – Bailly – Wan-Bissaka
Midtbane: James – Matic – Fernandes – McTominay – Greenwood
Angrep: Martial