Før kampen: Milan – Roma

I runde 28 av årets Serie A-sesong får vi kampen mellom Milan – Roma. Det skal spilles på San Siro søndag den 28. juni, kl. 17:15. Om du skal se kampen på tv vises den direkte på Strive, TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium 2.

Målet med årets sesong for Rossoneri må være Europa League, mens Roma ønsker å ta igjen Atalanta som ligger på fjerdeplass. Det er 6 poeng som skiller hovedstadslaget og Giallorossi. For Fonseca sine menn forventes det minst en Europa League-plass, men sesongen har ikke vært like god som vi forventet.

En klassiker i italiensk fotball

Kampen mellom Milan – Roma har vært historisk viktig, og ofte blir den betraktet som en «klassiker». Lagene har møtt hverandre 169 ganger tidligere, og utfallet er til fordel Rossoneri som har vunnet 74 ganger, mot Roma sine 45. Imidlertid har Roma på de siste fem kampene på San Siro vunnet tre ganger. Milan har vunnet to av de.

En av de beste kampene mellom lagene var 3-2-seieren som Milan tok i januar 2001. Det var en kamp med store stjerner som Shevchenko og Totti, inkludert et magisk treff av Leonardo. Roma endte sesongen med sitt tredje seriemesterskap.


En annen kamp fra San Siro var i 2009, da Roma dominerte i store deler av kampen. Men så våknet Ronaldinho og Pato, som førte laget til en 2-1-seier.

Denne sesongen vant «Magica» 2-1 etter scoringer fra Dzeko og Zaniolo, mens utligningen kom fra Theo Hernandez.

Sannsynlig lagoppstilling

Trener Stefano Pioli må igjen klare seg uten Zlatan, etter skaden han pådro seg for en måned siden. Svensken er forventet tilbake om noen uker. Rebic bør starte på topp, med Calhanoglu, Bonaventura og Castillejo bak. Den mest produktive spilleren i troppen, Theo Hernandez, bør også stille til start etter sine fem mål.

Fonseca vil legge kortene på Cristante og Veretout, mens Pellegrini bør passe inn på midtbanen med Under og Kluivert på flankene. Dzeko vil også være med i kjent stil på toppen av banen, og hadde to scoringer mot Sampdoria i forrige kamp. Zappacosta har kommet seg etter skade, og bør også få en plass i start-11’eren.

Det er mange spådommer før kampen, og lagene stiller ganske likt med tanke på styrkeforhold. Her kan alt skje, og det blir en spennende kamp med to lag som har alt å vinne.

Se vår oversikt over fotball på tv her.