Formel 1 (Photo by Mark Thompson / Getty Images via AFP)

Forhåndsvisning av F1 Bahrain GP 2024

Når Formel 1-sesongen starter opp, er alle øyne rettet mot Bahrain Grand Prix, planlagt til 2. mars 2024. Dette arrangementet markerer ikke bare starten på den høyoktane racingsesongen, men viser også de teknologiske fremskrittene og lagstrategiene som kommer i spill i år. Bahrain GP lover med sine unike utfordringer og muligheter å tilby et spetakkel av hastighet, ferdigheter og sportsånd, noe som gjør det til en betydningsfull hendelse for fans og konkurrenter.

TV-program og kanaler:
Se Formel 1 i dag på TV og stream
Lær mer om betting & odds på nett

Løpsprogram – Forhåndsvisning

Bahrain Grand Prix 2024 markerer starten på Formel 1-sesongen og tilbyr en spennende helg med racing fra torsdag 29. februar til lørdag 2. mars på Bahrain International Circuit. Dette årets arrangement er bemerkelsesverdig for sin lørdags racedag, et avvik fra det tradisjonelle søndagsracet for å imøtekomme starten på Ramadan.

Bahrain GP 2024 – Hendelsesprogram:

Torsdag, 29. februar

  • Trening 1: 12:30 – 13:30 (norsk tid). [V sport 1]
  • Trening 2: 16:00 – 17:00 (norsk tid) [V sport 1]

Fredag, 1. mars

  • Trening 3: 13:30 – 14:30 (norsk tid) [V sport 1]
  • Kvalifisering (Q1, Q2, Q3): 17:00 – 18:00 (norsk tid) [V sport 1]

Lørdag, 2. Mars

  • Race: 16:00 – 18:00 (norsk tid) [V sport 1]

Kringkasting: Norske seere kan se løpet direkte på V sport 1 og Viaplay med et betalt abonnement.

Støtteløp: I tillegg til hovedarrangementet vil Bahrain GP være vert for en rekke støtteløp, inkludert Formel 2 og Formel 3, noe som gir en komplett helg med motorsport.

Løpsdetaljer – 2. mars 2024

  • Konkurranse: Formel 1-verdensmesterskapet
  • Info: Bahrain Grand Prix fungerer som sesongåpneren og setter scenen for årets racingkalender.
  • Lag og førere: Arrangementet vil inneholde alle topp F1-lagene, inkludert Mercedes, Red Bull Racing, Ferrari og McLaren, med verdensklasseførere som Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc og Lando Norris som kjemper om pallplasseringene.
  • Sted: Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain

Når ble banen bygget?

Bahrain International Circuit ble påbegynt i desember 2002, og oppsto fra et bart ørkenlandskap til et verdensklasse racingfasilitet designet av Hermann Tilke, mye som Abu Dhabis Yas Marina Circuit. Banens design fremhever tekniske utfordringer og racing spenning.

Når var dens første Grand Prix?

Det første Bahrain Grand Prix fant sted i 2004 og satte umiddelbart en høy standard for konkurranse. Dominert av Ferrari, med Michael Schumacher foran Rubens Barrichello, fremhevet arrangementet også en minneverdig duell mellom Mark Webbers Jaguar og Fernando Alonsos Renault, noe som viste banens potensial for spennende løp.

Hvordan er banen?

Bahrain International Circuit er kjent for å fasilitere konkurransedyktige løp og rikelig med passeringsmuligheter. Førerne står overfor ulike utfordringer som variable vinder, nattløp under flomlys, og tilpasning til betydelige temperaturforandringer mellom øktene. Banens mest beryktede seksjon, den stramme svingen 10, og den spennende farten gjennom sving 12, er spesielt avgjørende for førernes mestring.

Værforhold og deres innvirkning

Bahrains ørkenklima kan føre til uforutsigbare værforhold som betydelig kan påvirke løpsdynamikken. For 2024-arrangementet forventes milde temperaturer, med mulighet for variable vinder som kan påvirke bilenes ytelse og dekkslitasje. Lagene må være tilpasningsdyktige og strategiske i sin tilnærming for effektivt å takle disse forholdene.

F1 Bahrain GP 2024 – Lag & Førere

Startoppstillingen for Bahrain GP vil inneholde alle de store F1-lagene og deres førere, inkludert Mercedes, Red Bull Racing, Ferrari og McLaren. Fremtredende førere som Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc og Lando Norris forventes å være i forkant av konkurransen, og bringer sin erfaring, ferdigheter og ambisjon til den utfordrende banen i Bahrain.

Slik ser du Formel 1 GP Bahrain

For norske seere kan hele Bahrain Grand Prix-helgen følges direkte på V sport 1 og Viaplay, hvor det kreves abonnement. I tillegg kan F1-entusiaster følge liveoppdateringer og eksklusivt bak kulissene-innhold på de offisielle sosiale medier-kontoene til Formel 1 og F1-nettstedet, noe som sikrer at fansen ikke går glipp av et øyeblikk av spenningen.