porto shakhtar donetsk (Photo by Axel Heimken / AFP)

Porto – Shakhtar Donetsk 13/12: Før CL-runde 6

Alt skal avgjøres når Porto og Shakhtar Donetsk møtes til kamp om andreplass og avansement i CL-gruppe H. Hvem går seirende ut i Portugal?

Les mer:
Se full oversikt over kamper i Champions League
Lær mer om betting & odds på nett

Kampinformasjon:

Porto – Shakhtar Donetsk
📅 13.12.23 kl. 21:00
📺 TV2 Play
🏟️ Estadio do Dragao

Porto videre med uavgjort

Det portugisiske storlaget Porto gjør som vanlig sine saker godkjent når det kommer til gruppespillet i Champions League. Laget har vært med i turneringen hvert år siden 2011, og blitt blant topp to syv ganger i den perioden.

Før den siste runden i årets utgave ligger de på andreplass, og trenger bare å unngå tap mot Shakhtar for å igjen gå videre i CL. Det takket være innbyrdes oppgjør, hvor de slo ukrainerne 3-1 da lagene møttes i første runde i Hamburg i september.

‘Dragões’ er også med for fullt i tetkampen i hjemlig Primeira Liga, hvor de deler tabelltoppen med erkerival Benfica. Laget viser sterk form på eget gress, med seks seire og bare to tap i løpet av 2023/24-sesongen.

Kun seier bra nok for Shakhtar Donetsk

Gitt alt som foregår i Ukraina er det sterkt å se hvor bra Shakhtar Donetsk gjør det i Champions League. Den regjerende seriemesteren har vært med i det gjeveste selskap hvert år siden 2000, men har røket ut i gruppespillet i hver av de fem siste utgavene.

Det risikerer de også å gjøre denne gang, hvor kun seier i Portugal vil være nok for å kunne bli nummer to. To strake CL-triumfer gjør at de har håp før avgjørende kamp, hvor særlig 1-0 over Barcelona på “hjemmebane” i Hamburg var imponerende.

I hjemlig serie er de for øyeblikket på fjerdeplass, men med to kamper til gode kan de hoppe tilbake til sin vante serieledelse når ligaen vender tilbake etter vinterpausen. Så gjenstår det å se om det blir spill i Champions League eller Europa League for laget til våren.

Tidligere møter

Porto og Shakhtar Donetsk har møtt hverandre totalt syv ganger tidligere. Første gang var tilbake i 1984, hvor portugiserne gikk videre i kvartfinalen i cupvinnercupen. De gikk så helt til finalen, hvor de tapte mot Juventus

Siden har de spilt fem ganger i Champions League, hvor Porto har vunnet tre og spilt to uavgjort. I den nevnte 3-1 triumfen i september ble brasilianeren Galeno helten med to scoringer, som kan vippe avansementet i deres favør. Tid for ukrainsk revansje?

Lagenes 5 siste kamper

Hva slags formkurve kan lagene vise til før det avgjørende møtet i Portugal? Under har vi listet lagenes fem siste kamper i alle turneringer.

Porto

09.12.23, Primeira Liga: Porto – Casa Pia 3-1
06.12.23, Taça da Liga: Estoril – Porto 3-1
02.12.23, Primeira Liga: Famalicão – Porto 0-3
28.11.23, Champions League: Barcelona – Porto 2-1
24.11.23, Taça de Portugal: Porto – Montalegre 4-0

Shakhtar Donetsk

08.12.23, Premier Liha: Shakhtar Donetsk – Veres Rivne 2-0
03.12.23, Premier Liha: Shakhtar Donetsk – Metalist 1925 Kharkiv 2-0
28.11.23, Champions League: Shakhtar Donetsk – Antwerpen 1-0
24.11.23, Premier Liha: Shakhtar Donetsk – Polissya 0-0
20.11.23, Treningskamp: Rukh Vynnyky – Shakhtar Donetsk 3-1

FAQ

Hvem viser Porto – Shakhtar Donetsk?

I Norge er det TV2 som har rettighetene til å vise Champions League. Kampen Porto – Shakhtar Donetsk vil bli vist på deres streamingplattform TV2 Play.

Når spilles Porto – Shakhtar Donetsk?

Kampen spilles onsdag 13. desember kl. 21:00 på Estadio do Dragao.