LISTE: VERDENS BEST BETALTE IDRETTSUTØVERE 2018

Hvor mye idrettsutøvere tjener på sin idrett kommer an på hvilken idrett de utøver. Også landet de hovedsakelig spiller i spiller også en rolle. De store sportene i USA dominerer listen, men de europeiske fotballstjernene havner høyt oppe. Bemerkelsesverdig er det at for første gang er det ingen kvinner på topp ti-listen. Listen, som kommer fra Forbes, ser slik ut:

Verdens best betalte idrettsmenn

1. Floyd Mayweather, boksing, 285 millioner dollar

2000-tallets mest fremgangsrike bokser som har vært verdensmester i fem ulike vektklasser. Han har egentlig sluttet med boksingen, men har i 2017 og 2018 gjort comeback ved ett tilfelle per år. I 2017 gjorde han comeback i en kamp mot MMA-stjernen Conor McGrenor, noe som ga ham en seier og nesten 300 millioner dollar. Dette er innkomster som ble utbetalt i 2018. Dette gjør at han topper listen for 2018. Ryktene går om en ny comeback under 2019, noe som ikke er overraskende for noen med innkomstene disse kampene gir.

2: Lionel Messi, fotball 111 millioner dollar

Den best betalte fotballspilleren i verden 2018 var Messi. Gullkantet kontrakt med FC Barcelona gir ham rundt 70 millioner dollar i året. For visse gevinster og annet så gis det også bonuser ut til spillerne. Skulle Barcelona vinne Champions League 2019, så innkasserer Messi, ifølge data, 12 millioner dollar. Kontrakten hans er gyldig til 2021, og hvis han fortsetter i Barcelona hele kontraktstiden så vil han få betalt ytterligere 70 millioner dollar i lojalitetsbonus. En ganske god avgangsbetaling for en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene. 

3: Cristiano Ronaldo, fotball: 108 millioner dollar

På tredjeplassen finner vi også en fotballspiller, og også han anses å være en av de beste gjennom tidene. Før sesongen 18/19 så byttet Cristiano Ronaldo lag, fra Real Madrid til Juventus. Ronaldo var utrolig fremgangsrik i Real Madrid, men ifølge eget utsagn var han ute etter nye utfordringer. Hans store gjennombrudd kom i Manchester United, og via Madrid er han nå altså i Serie A og Juventus. Data hevder at han tjener tre ganger så mye som den nest best betalte spilleren i den italienske ligaen.

4: Conor McGregor, MMA: 99 millioner dollar

MMAs mest berømte fighter har også tatt seg opp på listen over best betalte idrettsutøvere 2018. Det er kun takket være kampen mot Floyd Mayweather, som han tapte på TKO. McGregor var utrolig fremgangsrik og ubeseiret under årene 2011-2015. Under 2018 var McGregor overskriftenes mann ved flere tilfeller. Ikke minst før kampen hans mot Khabib Nurmagomedov da han og et par andre personer angrep en buss som Nurmagomedov befant seg i. Kampen tapte McGregor, og siden det spekuleres det om hans karriere er over.

5: Neymar, fotball: 90 millioner dollar

Det brasilianske fenomenet Neymar havner på plass nr. 5. Neymar er Paris Saint Germains store plakatnavn har tidligere tilhørt Barcelona, men gikk over til PSG innfor sesongen 2017/18. PSG fikk betale rundt 2,1 milliarder kroner for brasilianeren, noe som er rekord i fotballverdenen. På 33 kamper i PSG har han gjort 33 mål, men allikevel ryktes det om at PSG ikke er helt fornøyd med ham. 26 åringen rapporteres å ikke være helt tilfreds med alt i Paris, og flere klubber angis å være interessert i å kjøpe ham ut fra sin 5 årskontrakt. Blir han kjøpt, så kommer lønnen hans til å stige enda mer, og føre ham høyere opp på listen.

6: LeBron James, basket: 85,5 millioner dollar

I juli 2018 skrev LeBron James en 4 årlig kontrakt med Los Angeles Lakers. Det er den mest gullkantete kontrakten som noensinne har blitt skrevet på i NBAs historie. Basketens største superstjerne på 2000-tallet fikk en stor sign-on bonus for sin påskrift, og Lakers fansen stoler på at stjernen skal levere en ny tittel til klubben. 34 åringens kontrakt er ifølge data en 3+1 avtale, hvor det fjerde året altså er et alternativ. Holder han seg fri fra skader så peker alt på at han forblir på denne listen et par år til.

7: Roger Federer, tennis: 77.2 millioner dollar

Tennis er kjent som en sport der de beste kan vinne ganske mye penger. Roger Federer er på mange måter ansett som den mest fremgangsrike, mannlige tennisspilleren i moderne tid. Han har rekorden i flest antall Grand Slam titler med 20 stykker under sin karriere. Under sesongstarten 2018 slo han også rekorden sin i flest antall kamper på rad uten tap, 17 stykker. Det førte til seiere i årets to første turneringer, Australian Open og Rotterdam Open. Sammenlagt så vant han nesten 83% av sine kamper i 2018, noe som førte til en innkomst på rundt 77 millioner dollar.

8: Stephen Curry, basket: 76.9 millioner dollar

Golden State Warriors har vunnet NBA 2015, 2017 og 2018. Stephen Curry har under de årene vært lagets fiksstjerne. I 2017 skrev han på denne kontrakten som plasserer han som NBAs best betalte spiller, lønnsmessig. LeBron James har et antall bonuser som plasserer han høyere opp enn Curry på denne listen. Curry er, ifølge flere basketkjennere, NBA historiens beste skytter. I 2016 gjorde han flest poeng utav alle spillerne i NBA. 30 åringen anses å kunne dominere NBA ytterligere et par år frem i tid. 

9: Matt Ryan, amerikansk fotball: 67.3 millioner dollar

Også på niende plass finner vi en amerikaner. Matt Ryan var NFLs best betalte spiller i 2018. 33 åringen Ryan har vært Atlanta Falcons-trofast under hele sin NFL-karriere. I 2016 tok quarterbacken Falcons til Super Bowl hvor de ledet en stor del av kampen. Derimot tapte de denne kampen som regnes som en av historiens verste omvendinger. Ryan gjorde en sterk innsats, men Falcons tapte på overtid. I 2017 ble han belønnet med denne kontrakten som gir han rundt 67 millioner dollar i året.

10: Matthew Stafford, amerikansk fotball: 59.5 millioner dollar

Sist på topp ti-listen har vi en annen quarterback fra NFL. Detroit Lions 30 år gamle quarterback er en av de få som har kastet seg over 5000 yards under én sesong, og den som raskest har nådd opp til over 3000 yards (109 kamper). Lønningene i NFL går oppover og når Stafford skrev på denne kontrakten så var det rekord. Etter det så har andre spillere gått forbi ham, men for 2018 havner han allikevel på topp ti over verdens best betalte idrettsutøvere.