TVkampen.com TVkampen.com
 • 11 tir
 • 12 idag
 • 13 tor
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn

MotoGP på TV og Live Stream

TVkampen gir deg alle løpene i MotoGP som sendes på TV og live stream.

På TVkampen får du hvert eneste løp enten det er på Losail-banen i Qatar, Le Mans i Frankrike, klassiske Silverstone i England eller en av de andre banene i motorsirkuset. Med MotoGP får du ekstremsport på motorsykkel, rett og slett. Nedenfor har du muligheten til å se alle TV-sendingene fra løpene i MotoGP i årets sesong!

28 jun

fredag

10:35

Nederlands GP | MotoGP Fri Trening 1

MotoGP · Tipping hos N1bet Live odds

15:00
29 jun

lørdag

10:00

Nederlands GP | MotoGP Fri Trening 2 + Kvalifisering

MotoGP · Tipping hos N1bet Live odds

12:45

Nederlands GP | Moto3 Kvalifisering

MotoGP · Tipping hos N1bet Live odds

13:45

Nederlands GP | Moto2 Kvalifisering

MotoGP · Tipping hos N1bet Live odds

14:35

Nederlands GP | MotoGP Sprint Race

MotoGP · Tipping hos N1bet Live odds

30 jun

søndag

MotoGP hos TVkampen

Det mest fulgte mesterskapet innenfor road racing suser bokstavelig talt avgårde. Interessen er stor. Uansett hvor i verden løpene avvikles er det fullt av tilskuere på arenaene. Det samme gjelder de som ser dette på live-sendingene fra de forskjellige konkurransebanene. De som følger sporten tett har sine favorittutøvere og motorlag. Om du ikke ønsker å gå glipp av et eneste MotoGP-løp er det smart å benytte deg av TVkampen. Der finner du oversikt og linker til hvert eneste løp som blir sendt på TV, slik at du kan se dem uansett hvor du befinner deg i verden. Enten du foretrekker TV, pc eller mobile enheter.

I motorsykkelsporten roadracing er MotoGP den mest prestisjefylte VM-klassen. I mesterskapet som består av fire klasser har man i tillegg også klassene Moto2, Moto3 og MotoE.

Uavhengige motorsykkelløp har vært populært og er blitt arrangert helt siden begynnelsen av det tyvende århundret. Store nasjonale arrangementer ble ofte gitt betegnelsen Grand Prix. Det som etterhvert ble det internasjonalt anerkjente styrende organet for internasjonal motorsykkelsport Federation Internationale de Motorcyclisme (FIM), ga i 1949 muligheten til å samordne regler og forskrifter slik at utvalgte konkurranser kunne telle i offisielle VM som FIM Road Racing World Championship Grand Prix. Som er det eldste etablerte motorsportmesterskapet.

Motorsyklene som brukes i MotoGP er rene prototyper og kan derfor ikke sammenlignes med serieproduserte sykler. De er dermed ikke tilgjengelige for kjøp av allmennheten eller til kjøring på offentlige veier. Dette i motsetning til ulike produksjonsbaserte racingkategorierer som Superbike World Champinonship og Isle of Man TT Races, som har modifiserte versjoner av motorsykler som er tilgjengelig for allmennheten. Gjennom historien har MotoGP gjennomgått flere tekniske endringer når det kommer til motorytelse på syklene. Det samme gjelder hvilke dekkmerker som benyttes. Nå er Michelin dekkleverandør etter at Bridgestone trakk seg. Dette er en dyr sport og den er i mange år blitt dominert av Yamaha og Honda. For å gjøre det enklere å drifte lagene er det hele tiden regelendringer for å holde kostnadene nede.

Verdensmestere i MotoGP

Det første MotoGP gikk altså av stabelen i 1949 og det er blitt kåret en verdensmester hvert eneste år siden den gang. Den første mesteren ble britiske Leslie Graham. Siden den gang er det 25 andre motorsykkelkjørere som har kunnet heve troféet over hodet som verdensmestere. De første årene var sporten dominert av britiske kjørere. Med unntak av tre italienske mestere på 1950-tallet, sikret britene seg mesterskapet hele 14 ganger til og med 1965. Blant disse klarte utøvere som Geoff Duke, John Surtees og Mike Hailwood dette fire ganger hver. Hailwood ble den første med fire påfølgende mesterskap. I 1966 vant italienske Giacomo Agostini sitt første av 7 påfølgende mesterskap. I tillegg vant han også i 1975 samt 7 mesterskap i den nest største motorklassen. I 1968 vant han begge titlene. Han ses på som den mest suksessfulle motorsykkelkjøreren gjennom historien.

Først i 1978 ble det en verdensmester som ikke var britisk eller italiensk. Da tok amerikaneren Kenny Roberts det første av tre mesterskap på rad. Med det gikk man også inn i en periode på femten år med amerikanske dominans. Med unntak av tre år ble det amerikansk verdensmester fra 1978 til 1993. Deriblant fire mesterskap til Eddie Lawson og tre på rad til Wayne Rainey. I årene 1994 til 1998 tok australske Mick Doohan fem mesterskap på rad. Det samme klarte italienske Valentino Rossi for Yamaha fra 2001 til 2005 i tillegg til at han vant både i 2008 og 2009.

I 1999 fikk Spania sin første mester da Alex Criville sikret seg tittelen. Etter tusenårsskiftet har MotoGP vært dominert av spanske og italienske utøvere. Med unntak av to mesterskap til både USA og Australia er de andre verdensmestrene kommet fra enten Spania eller Italia. Siden 2012 er det spanjolene Jorge Lorenzo og Mark Marquez som har vunnet. Lorenzo vant i 2012 og 2015 samt i 2010. Marquez er regjerende mester etter å ha vunnet de tre siste sesongene i tillegg til 2013 og 2014. Lorenzo for Yamaha og Marquez for Honda.

I hvert løp deles det ut poeng til de femten første på resultatlisten. 25 til vinneren, 20 til nummer to og 1 poeng til nummer femten. Så gjenstår det å se om Marquez forsvarerer tittelen eller om Rossi sikrer seg nok et mesterskap. Eller om italienske Andrea Dovizio tar sitt første for Ducati.

Årets TV-sendinger vil dekke alle de løpene som MotoGP består av. Det hele starter på Losail International Circuit i Qatar og ender med den store finalen på Circuit Ricardo Tormo i Valencia i Spania. I mellomtiden forflytter motorsirkuset seg over hele verden. Det inkluderer Argentina, USA, Thailand, Japan, Malaysia og Australia samt 11 løp i europeiske land som Tyskland, Italia, Spania, Frankrike, San Marino, England, Nederland, Tsjekkia og Østerrike. Det betyr blant annet motorsykkelløp på klassiske og episke baner som Silverstone og Le Mans. Det betyr mange spennende svinger, raske akselerasjoner og garantert mye dramatikk på hver eneste runde. Her på TVkampen går du ikke glipp av et eneste sekund av MotoGP!