TVkampen.com TVkampen.com
 • 13 lør
 • 14 idag
 • 15 man
 • 16 tir
 • 17 ons
 • 18 tor
 • 19 fre
 • 20 lør
 • 21 søn
 • 22 man
 • 23 tir
 • 24 ons
 • 25 tor

Ungarn på TV og Live Stream

Ungarn håndball herrer spilte i håndball-VM 2021, der de endte på 5.-plass. Se vår oversikt over Ungarns herrelandslags håndballkamper på TV og live stream i Norge.

31 jul

onsdag

09:00

Norge – Ungarn | Gruppespill menn

OL-håndball menn · Stake Live odds

Ungarn i Håndball-EM 2024

Ungarn har aldri tatt medalje i Håndball-EM og er heller ikke favoritter i dette sluttspillet. Les alt om Ungarns EM-tropp, lagets sjanser i sluttspillet og hvilke spillere du bør se opp for under EM 2024 i Tyskland.

Ungarns sjanser i EM 2024

Ungarn tok seg enkelt av Sveits, Georgia og Litauen i EM-kvalifiseringen og endte på 1.-plass i gruppe 6. Det betydde direkte kvalifisering til EM. Her har Ungarn havnet i en vanskelig pulje med Island, Serbia og Montenegro. Det kan bety at laget må vise seg fra sin aller beste side allerede i gruppespillet for å ta seg videre til Hovedrunden. Laget har nok som mål å minst kvalifisere seg videre fra gruppespillet, men etter det tror vi det kan bli tøft for det ungarske laget.

Tar de seg videre til Hovedrunden, venter nemlig lag som Tyskland, Frankrike og Spania. Vi tror ikke Ungarn blir å finne i sluttspillet i EHF EURO 2024.

Ungarns kamper i EM 2024

Ungarn spiller sin første kamp 12. januar kl. 20:30 i Olympiahalle i München mot Montenegro. Dette er en kamp laget må vinne for å ha en sjanse til å gå videre.

Deretter møter de Serbia 14. januar i en kamp som trolig vil være med å avgjøre hvilket lag som tar andreplassen i gruppen. For 16. januar møter laget Island, som per nå er favoritt til å vinne gruppen.

Tar Ungarn en av de to øverste plassene i gruppen, vil de spille sin neste kamp i Hovedrunden 18. januar. Et eventuelt møte med Norge kommer først i sluttspillet.

Ungarns spillere i EM 2024

Ungarn kommer med en tropp bestående av hovedsakelig hjemlige spillere til Håndball-EM 2024, men du finner også proffer fra Tyskland, Frankrike og Spania. Dette er laget som skal forsvare Ungarns ære i EHF Håndball-EM.

Ungarns EM-tropp

Målvakter:

Arián Andó (Balatonfüredi KSE)

Kristóf Palasics (CB Ciudad de Logroño)

László Bartucz (Tatabánya KC)

Linjespillere:

Adrián Sipos (MT Melsungen)

Bence Bánhidi (OTP Bank-Pick Szeged)

Szabolcs Szöllősi (Dabas KK)

Miklós Rosta (Dinamo București)

Bakspillere:

Patrik Ligetvári (Telekom Veszprém)

Dominik Máthé (Paris Saint-Germain)

Gergő Fazekas (Orlen Wisła Płock)

Zoltán Szita (OTP Bank-Pick Szeged)

Gábor Ancsin (Tatabánya KC)

Richárd Bodó (OTP Bank-Pick Szeged)

Zoran Ilić (HSV Hamburg)

Máté Lékai (Ferencvárosi TC)

Egon Hanusz (TVB Stuttgart)

Kantspillere:

Bendegúz Bóka (Balatonfüredi KSE)

Zsolt Krakovszki (NEKA)

Bence Krakovszki (Tatabánya KC)

Bence Imre (Ferencvárosi TC)

Nøkkelspillere for Ungarn i EM 2024

Richárd Bodó og Máté Lékai banket begge inn over 40 mål i VM 2023, og de to kommer garantert til å vise seg frem igjen i denne turneringen. Spillerne er også to av de de mestscorende i Ungarns EM-tropp og har mengder av erfaring som kommer godt med.

Gábor Ancsin er med sine 310 mål en av de viktigste brikkene på laget, og kanskje kan dette være et av de siste EM-mesterskapene den 33 år gamle spilleren får med seg.

Hvordan gjorde Ungarn det i EM 2022?

EM 2022 på hjemmebane startet på verst tenkelig vis for Ungarn, da laget tapte 28–31 for Nederland. Laget reiste seg i den andre kampen og vant 31–30 over Portugal takket være 8 mål av Dominik Máthé. Det betydde laget fortsatt hadde sjanse for avansement i den siste kampen mot Island.

Ungarn-trener István Gulyás hadde nok ikke hvilepuls da Island og Ungarn gikk til pause med 17–17. Det ble like jevnt og spennende i andreomgang, og til slutt dro Norges naboer i land en 31–30-seier for å vinne gruppen. Ungarn var ute av gruppespillet.

Hvordan gjorde Ungarn det i VM 2023?

Etter et skuffende EM på hjemmebane i 2022, var det et revansjesugent lag som reiste til VM 2023. Det ungarske laget tok seg enkelt av Sør-Korea i den første kampen, mens de fikk sin revansje mot Island og slo dem 30–28 i den andre kampen. Et syvmålstap mot Portugal i siste kamp var nok til å plassere Ungarn på en tredjeplass, med like mange poeng som både Island og Portugal. Det betydde avansement til neste runde.

I Hovedrundens gruppe 2 ventet Norges naboland Sverige, Brasil og Kapp Verde. Sverige vant som ventet over Ungarn i første kamp, mens det ungarske laget reiste seg og tok en velfortjent seier over Brasil med tre mål i den andre kampen. Det ble ganske enkelt mot Kapp Verde i siste kamp, der stillingen ble 42–30 til Ungarn. Det var nok til å sende laget til en kvartfinale.

I kvartfinalen ble ungarerne overkjørt av Danmark og tapte hele 40–23, mens Norge tapte knepent for Spania i deres kvartfinale. Dermed ble det en kamp mellom Norge og Ungarn for å kjempe om femteplassen i sluttspillet 2023.

Her var det Norge som var sterkest, og med en 33–25-seier måtte det ungarske laget nøye seg med en kamp om syvendeplassen i VM. Heller ikke her gikk det veien, og Egypt tok syvendeplassen med en 36–35-seier etter ekstraomganger. Norge på sin side tapte for Tyskland i kampen om femteplassen. Dermed endte alle de skandinaviske lagene blant topp seks i VM 2023: Danmark nummer 1, Sverige nummer 4 og Norge nummer 6.

FAQs

Hvem spilte Ungarn mot i EM 2022?

Her møtte laget Island, Nederland og Portugal. Deres eneste seier kom mot Nederland i åpningskampen deres.

Kan Ungarn møte Norge i EM 2024?

Det ungarske laget kan ikke bli Norges motstandere før et eventuelt sluttspill. Det betyr at vi eventuelt får kamp mot Norge i en kamp om femteplassen eller lignende. Trolig kommer hverken det ungarske laget eller Norge til en finale eller bronsefinale i 2024.

Hvilke lag møtte det ungarske håndballandslaget i EM-kvalifiseringen?

I EM-kvalifiseringen møtte laget Sveits, Georgia og Litauen. Sveits tapte begge kampene mot ungarerne, mens det ungarske laget overraskende tapte mot Georgia i den siste kampen.

Hvilke tre spillere på det ungarske laget har flest kamper?

På 1.-plass over antall kamper finner vi Máté Lékai med 166 kamper og 498 mål. Gábor Ancsin følger deretter med sine 144 kamper, mens Szabolcs Szöllősi med sine 97 kamper trolig vil nå tresifret i løpet av sluttspillet.