TVkampen.com TVkampen.com
 • 13 tor
 • 14 idag
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tir

Sverige på TV og Live Stream

Sverige håndball herrer skal spille i håndball-EM 2024, hvor laget er regjerende mester. Se vår oversikt over Sveriges herrelandslags håndballkamper på TV og live stream.

Ingen kamper tilgjengelig for Sverige. Se andre sendinger i Håndball

Sverige i Håndball-EM 2024

Søte bror må regnes som en av de store favorittene til årets EM i Tyskland. Laget vant EM 2022 og kan ta sin sjette tittel med gull i januar. Finn ut alt om svenskenes tropp, Sveriges sjanser i EM og alt du trenger å vite om Sverige før du tipper på EM i håndball.

Sveriges sjanser i EM 2024

Sverige er sammen med Danmark de store favorittene foran dette sluttspillet. Laget er regjerende europamestere og er det mestvinnende laget i EM-historien med fem gull og en sølvmedalje. Riktignok har Sverige tapt mot både Danmark, Spania, Frankrike og Serbia det seneste året, men laget reiser seg som regel når det virkelig gjelder. Sverige kan ende opp med å få en drømmefinale mot Danmark, om begge lagene tar seg videre fra Hovedrunden. For vår del håper vi at Norge kan klare å overraske. Men da blir det på bekostning av ett av nabolandene våre.

Det er ganske lav odds på at du finner Sverige i en semifinale i EM 2024.

Sveriges kamper i EM 2024

Svenske supportere vil snart reise ned til Mannheim, der det svenske landslaget skal spille sine første kamper. 11. januar møter Sverige Bosnia, mens de spiller mot Georgia 13. januar og Nederland 15. januar. Det bør bli tre seire for våre naboer i øst.

Deretter venter trolig kamper mot Norge og Danmark, mens lag som Portugal og Slovenia også er mulige motstandere i Hovedrunden. I en eventuell semifinale venter lag som Tyskland, Frankrike eller Spania. Det kan bli vanskelig nok for våre svenske venner.

Sveriges spillere i EM 2024

Dette er de svenske spillerne som håper på å ta seg videre fra Hovedrunden og semifinalen for å spille ny EM-finale i slutten av januar.

Sveriges EM-tropp

Målvakter:

Andreas Palicka (Paris Saint-Germain)
Tobias Thulin (GOG)
Simon Möller (IK Sävehof)

Linjespillere:

Max Darj (Füchse Berlin)
Oscar Bergendahl (SC Magdeburg)
Andreas Nilsson (Telekom Veszprém)

Bakspillere:

Jonathan Carlsbogård (Barça)
Felix Claar (SC Magdeburg)
Albin Lagergren (SC Magdeburg)
Jim Gottfridsson (SG Flensburg-Handewitt)
Jonathan Edvardsson (TSV Hannover-Burgdorf)
Lukas Sandell (Telekom Veszprém)
Eric Johansson (THW Kiel)
Karl Wallinius (THW Kiel)

Kantspillere:

Daniel Pettersson (SC Magdeburg)
Sebastian Karlsson (Montpellier)
Hampus Wanne (Barça)
Lucas Pellas (Montpellier)

Nøkkelspillere for Sverige i EM 2024

Flere spillere på det svenske landslaget stikker seg frem som nøkkelspillere. Jim Gottfridsson ble kåret til EMs beste spiller i 2022 og kommer garantert til å vise seg frem igjen her. Målvakten Tobias Thulin lukket buret i VM 2023 og ble målvakten med høyest redningsprosent.

Rutinerte Andreas Nilsson (143 kamper og 342 mål) og flere andre spillere i toppklubber over hele Europa kommer også godt med.

Hvordan gjorde Sverige det i EM 2022?

EM 2022 ble en eneste stor fest for svenskene, men det åpnet ikke så bra. Svenskene åpnet riktinok med en 30–18-seier over Bosnia, men allerede i den andre kampen gikk de på et tap mot Spania.

De svenske håndballherrene spilte deretter uavgjort mot Tsjekkia, men hadde flaksen på sin side, da laget hadde to mål bedre målforskjell og gikk videre med svake tre poeng.

I Hovedrunden skulle svenskene reise seg, og seier mot Russland, Polen, Tyskland og Norge økte selvtilliten deres. Dermed ble det semifinale mot Frankrike. I semifinalen vartet svenskene opp med en svært spennende 34–33-seier, og dermed var laget klare for EM-finale.

I den siste kampen ble Spania slått 27–26, og svenskenes femte EM-mesterskap var et faktum. Norge på sin side vant kampen om femteplassen mot Island.

Hvordan gjorde Sverige det i VM 2023?

Etter EM-seieren var det store forventninger til VM på hjemmebane i 2023. Svenskene var blant favorittene og tok seg enkelt av Brasil, Kapp Verde og Uruguay i gruppespillet. I Hovedrunden ble Ungarn, Island og Portugal slått, mens Egypt ventet i kvartfinalen. Der ble det en forholdsvis enkel seier med fire mål, før Frankrike ble for sterke i semifinalen.

Dermed ble det kamp om bronse mot Spania for det svenske landslaget. Her ledet Sverige 22–18 til pause, men en sterk omgang gjorde at Spania snudde det til 39–36. Sverige fikk en riktig nedtur på sin egen hjemmebane, Tele 2 Arena.

FAQs

Når slo Norge sist Sverige?

I EM 2020 slo Norge Sverige 23–20 i Hovedrunden og sendte det svenske laget ut av sluttspillet.

Er Sverige favoritter til å vinne EM i håndball?

Sammen med Danmark er Sverige en av de største favorittene til å vinne EM i håndball i Tyskland 2024.

Når fikk Sverige sin første gullmedalje i EM?

Sverige vant tidenes første EM i håndball i 1994 (34–21 over Russland) og gjentok bedriften i 1998 (25–23 over Spania), 2000 (32–31 over Russland) og 2002 (33–31 over Tyskland)

Hvem slo det svenske landslaget i EM-finalen i 2022?

Det var Spania som ble slått i 2022-finalen med kun ett mål. Danmark to bronse.