TVkampen.com TVkampen.com
 • 15 lør
 • 16 idag
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor

Norge på TV og Live Stream

Norge håndball herrer spilte i håndball-EM 2024, hvor de endte på 9. plass. Se vår oversikt over Norges herrelandslags håndballkamper på TV og live stream i Norge.

Ingen kamper tilgjengelig for Norge. Se andre sendinger i Håndball

 • Les mer om Håndball-EM program 2024

 • Norge i Håndball-EM 2024

  Norge deltar i sitt ellevte EM-sluttspill i januar, og kanskje kan EM 2024 være Norges mulighet til å gå helt til topps i den største europeiske turneringen for håndball for herrer. Selv om Norge aldri har kommet til en finale før, viser de fire seneste EM-sluttspillene at Norge er å regne med i toppen.

  Laget tapte bronsefinalen i 2016 og tok en syvendeplass i 2018. I 2020 var de på ny i bronsefinale, der de vant over Slovenia, mens laget tok en femteplass i forrige EM.

  I denne guiden vil vi se nærmere på Norges kamper, spiller for spiller i Norges EM-tropp, Norges sjanser i EM, hvem Norge kan møte i sluttspillet og en eventuell finale eller bronsefinale og mye mer.

  Les deg opp på alle Håndball-EM Norge-kampene, hvor kampene spilles og mye annet før du plasserer dine spill.

  Norges sjanser i EM 2024

  Norge har vært heldige og unngått skader på viktige spillere foran dette sluttspillet. Dessuten har de kommet i en overkommelig gruppe, der laget er favoritter til å vinne alle kampene. Det gir Norge en forholdsvis grei vei til mellomrunden, der lag som Danmark og Sverige trolig venter.

  For at Norge skal få suksess i EM 2024, bør laget ta maks antall poeng i gruppespillet, for kampene i hovedrunden blir trolig et bikkjeslagsmål mot flere av de største favorittene i Europamesterskapet!

  I kampene inn mot EM 2024 har Norge levert gode resultater. Uavgjortresultatet mot favorittene Danmark tidligere i januar gav laget en økt selvtillit som kan få dem til å komme enda lenger enn bronsefinale, som er deres beste resultat så langt i historien.

  Norges kamper i EM 2024

  Norges håndballandslag for menn har havnet i gruppe med Polen, Slovenia og Færøyene. Dette er tre lag som ikke regnes som favoritter til å være med helt til en finale eller bronsefinale, men som allikevel kan gi Norge kamp om poengene.

  Kampene spilles mellom 11. og 15. januar, og vi vil da få rede på om Norge kan forberede seg på spill i hovedrunden fra 18. januar i Køln.

  Slovenia blir trolig den tøffeste oppgaven for Norge, men laget må klare seg uten flere av sine beste spillere. Barcelona-spillerne Blaz Janc og Domen Kakuc er to av spillerne som må se EM fra TV-stolen, og med disse spillerne ute vil laget være svekket.

  Trolig blir det en kamp mot favorittene Danmark og Sverige i hovedrunden for Norge!

  Norges spillere i EM 2024

  Vi har også tatt en titt på det norske lagets spillere og nøkkelspillere.

  Norges EM-tropp

  Målvakter

  Kristian Sæverås (Leipzig)
  Torbjørn Sittrup Bergerud (Kolstad)

  Linjespillere

  Henrik Jakobsen (GOG)
  Petter Øverby (THW Kiel)
  Magnus Gullerud (Kolstad)

  Bakspillere

  Vetle Eck Aga (Kolstad)
  Sander Sagosen (Kolstad)
  Sander Andreassen Øverjordet (Kolding)
  Erik Thorsteinsen Toft (Kolding)
  Tobias Grøndahl (Elverum)
  Gøran Søgard Johannessen (Kolstad)
  Christian O’Sullivan (Magdeburg)
  Harald Reinkind (THW Kiel)
  Simen Ulstad Lyse (Kolstad)
  Magnus Abelvik Rød (Kolstad)

  Kantspillere

  Sebastian Barthold (Aalborg)
  Kristian Bjørnsen (Aalborg)
  Kevin Maagerø Gulliksen (TTH Holstebro)
  Alexandre C. Blonz (GOG)

  Nøkkelspillere for Norge i EM 2024

  Norge stiller kanskje ikke med det mest stjernespekkede landslaget i EM 2024, men vårt kollektiv kan være med på å gi laget enda større sjanser i sluttspillet. For hele syv spillere kommer fra den norske klubben Kolstad, som nylig signerte en rekke profiler til sitt lag i den norske serien. Det gjør at laget er enda mer samspilte enn tidligere.

  Men vi har selvsagt også noen kjente navn som vil gjøre seg bemerket i Norges kamper. Bakspillerne Sander Sagosen og Christian O'Sullivan (kaptein) vil garantert gjøre sitt for norsk suksess, mens kantspillerne Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold begge har evnene til å bli avgjørende i Norges kamper. Sagosen har flere sesonger i tysk håndball bak seg, mens han fremdeles har rekorden for flest scorede mål i et EM-sluttspill. Han scoret hele 65 mål i EM 2020 i Sverige, Norge og Østerrike.

  Følg med på TV3 eller ViaPlay for å følge det norske laget også i dette sluttspillet.

  Hvordan gjorde Norge det i EM 2022?

  Etter bronsen i 2020 ble EM i 2022 en liten nedtur for Norge. Laget vant to kamper i gruppespillet mot Slovakia og Litauen, men tapte en jevn kamp mot Russland 22–23.

  Det gjorde at de kun hadde med seg to poeng til Hovedrunden. Der ble det seier over Polen, Tyskland og Spania, mens Sverige ble for sterke i den siste kampen. Totalt seks poeng var ikke nok til å gå videre til semifinalen, og laget måtte ta til takke med en kamp om femteplassen mot Island. Der ble det en 34–33-seier etter ekstraomganger, etter hele åtte mål av Sagosen.

  Hvordan gjorde Norge det i VM 2023?

  I VM 2023 møtte Norge Nederland, Argentina og Nord-Makedonia i gruppespillet. Det endte med tre seire og en imponerende opphenting mot Nederland, der laget vant 27–26 etter å ha lagt under med 17–13 til pause.

  Med full pott med seg til Hovedrunden, kunne laget fortsette storspillet mot lag som Serbia, Qatar og Tyskland. Det ble tre nye seire og tabelltopp også i Hovedrunden, noe som betød kvartfinale mot Spania. Her ble det jevnt og spennende, men til slutt måtte Norge gi tapt etter ekstraomganger og 34–35. Laget vant riktignok den første playoffkampen og tapte kampen om femteplassen mot Tyskland.

  FAQs

  Hvor spilles EM 2024?

  EM 2024 arrangeres i Tyskland. Gruppespillet spilles i Düsseldorf, Berlin, Mannheim og München, mens Hovedrunden spilles i Lanxess Arena i Köln og Barclays Arena i Hamburg. Disse stadionene tar henholdsvis 19 750 tilskuere og 13 300 tilskuere. Sluttspillet og finalene spilles i Lanxess Arena.

  Hva er Norges styrker i håndball?

  Norge har et godt kollektiv med flere spillere fra samme klubb. Dessuten har laget flere stjernespillere som Sander Sagosen, som har erfaring fra topphåndball i flere land.

  Hvem er nøkkelspillerne på Norge?

  Sander Sagosen og Kristian Bjørnsen vil trolig stå bak mange av målene til Norge i EM 2024, mens kaptein Christian O'Sullivan og Sebastian Barthold er andre som vil stå frem for Norges landslag for menn i 2024.

  Hvordan kan fans følge Norge i EM 2024?

  Håndball kan du se både fra tribunen og via TV-skjermen. TV3 og ViaPlay sender årets VM-sluttspill. Det betyr at du kan se på TV3 og få mye god informasjon om lagene for å plassere dine oddsspill.

  Hvem er favorittene til EM 2024?

  Danmark, Sverige og Frankrike regnes som de største favorittene til EM 2024, men når kampene spilles kan det alltid skje overraskelser. Man kan ikke se bortifra at nåde Tyskland, Spania og Norge også kan overraske.

  Hvor kan jeg se nyheter og informasjon om Norges kamper i EM?

  På EHFs – det europeiske håndballforbundet – hjemmesider kommer det stadig nyheter og oppdaterte resultater fra EM, mens du også kan følge det norske laget i de fleste nettaviser i Norge.