TVkampen.com TVkampen.com
 • 20 tor
 • 21 idag
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lør
 • 30 søn
 • 1 man
 • 2 tir

Island på TV og Live Stream

Island håndball herrer spilte i håndball-VM 2021, der de endte på 20.-plass. Se vår oversikt over Islands herrelandslags håndballkamper på TV og live stream i Norge.

Ingen kamper tilgjengelig for Island. Se andre sendinger i Håndball

Island i Håndball-EM 2024

Island har deltatt hele 12 ganger i Håndball-EM, men har som Norge aldri kommet til finalen. Laget tapte bronsefinalen i 2002 mot Danmark, mens de vant deres eneste medalje i 2010 da Polen ble slått 29–26 i bronsefinalen og Island fikk en 3.-plass. Her ser vi nærmere på Islands muligheter i EM 2024, troppen de stiller med og annet du trenger for å tippe på EM-håndball.

Islands sjanser i EM 2024

Islands landslag i håndball er ikke en favoritt til å ta gullet i denne turneringen, men mange har tippet laget til å havne på en 5.-plass eller 6.-plass. Laget har blant annet en lavere odds for å vinne enn Norge, Serbia og Ungarn.

Inn mot EM i Tyskland har Island slått både Tsjekkia, Israel, Estland og Færøyene, og laget ser ut til å funnet formen. Men om det er nok til å gå hele veien til sluttspillet er heller usikkert. Laget er uansett favoritter til å vinne gruppespillet. I Hovedrunden får de trolig kamper mot det franske, spanske og tyske laget, noe som gjør at mulighetene til å gå videre svekkes betraktelig. Vi tror det fort blir kamp om femteplass eller lignende for Island i 2024.

Islands kamper i EM 2024

Den 12. januar er Island-fansen på plass for å se EM-håndball. Island åpner mot Serbia i Olympiahalle i München, før de møter Montenegro 14. januar og Ungarn 16. januar. Island er favoritter, mens det nærmest er dødt løp mellom Serbia og Ungarn. Island må nok vinne alle tre kampene for å få et godt utgangspunkt i Hovedrunden, og så blir det opp til Serbia og Ungarn å spille om siste plass videre i EM-turneringen.

Her blir det som nevnt tøft, når både Frankrike, Spania og Tyskland trolig spiller i samme gruppe. Kan islendingene snyte tyskerne for 3.-plass i gruppen og få en kamp om 5.-plass igjen?

Islands spillere i EM 2024

Island har med seg en relativt urutinert tropp med spillere fra blant annet tysk, ungarsk, fransk, dansk, islandsk og norsk håndball.

Islands EM-tropp

Målvakter:

Björgvin Páll Gústavsson (Valur)

Viktor Gísli Hallgrímsson (HBC Nantes)

Linjespillere:

Ýmir Örn Gíslason (Rhein-Neckar Löwen)

Elliði Snær Viðarsson (VfL Gummersbach)

Arnar Freyr Arnarsson (MT Melsungen)

Bakspillere:

Janus Daði Smárason (SC Magdeburg)

Aron Pálmarsson (Fimleikafélag Hafnarfjarðar)

Viggó Kristjánsson (SC DHfK Leipzig)

Elvar Örn Jónsson (MT Melsungen)

Gísli Þorgeir Kristjánsson (SC Magdeburg)

Ómar Ingi Magnússon (SC Magdeburg)

Kristján Örn Kristjánsson (Pays d'Aix UC)

Haukur Þrastarson (Industria Kielce)

Einar Þorsteinn Ólafsson (Fredericia HK)

Andri Már Rúnarsson (SC DHfK Leipzig)

Þorsteinn Leó Gunnarsson (Ungmennafélagið Afturelding)

Kantspillere:

Óðinn Þór Ríkharðsson (Kadetten Schaffhausen)

Bjarki Már Elísson (Telekom Veszprém)

Stiven Tobar Valencia (SL Benfica)

Sigvaldi Guðjónsson (Kolstad)

Nøkkelspillere for Island i EM 2024

Island har en tropp bestående av ganske unge spillere, men noen hederlige unntak. For den 38 år gamle måvakten Björgvin Gustavsson står med hele 258 kamper for landet sitt. Den erfaringen kommer godt med for Island i EM. Plass i troppen har også storscoreren Aron Pálmarsson fått. Den 33 år gamle spilleren står med hele 644 mål for landet sitt - flest av alle i troppen.

En man virkelig skal se opp for er Magdeburg-spilleren Ómar Ingi Magnússon. 26-åringen banket inn hele 59 mål forrige EM. Det gjorde han til den klare toppscoreren i turneringen. I VM i fjor var det 33 år gamle Bjarki Már Elísson som stod frem som den fremste målscoreren for Island, og denne firkløveren vil du garantert se mer til i Islands kamper.

Hvordan gjorde Island det i EM 2022?

Island hadde marginene på sin side, da de tok tre av tre seire mot Nederland, Ungarn og Portugal i gruppespillet i EM 2022. For laget vant nemlig med henholdsvis ett, ett og fire mål mot de tre lagene.

Selv om laget slo Frankrike og Montenegro i Hovedrunden, var det ikke nok til å ta seg videre til sluttspillet. Tap mot Danmark og Kroatia gjorde at Island endte på en 3.-plass og fikk kamp om femteplassen mot Norge. Det ble en virkelig spennende kamp. Etter at Norge ledet 16–12 til pause, utlignet Island til 27–27 ved full tid. I ekstraomgangene var det Norge som var best og vant til slutt 34–33. Dermed ble det bare en 6.-plass for Island i EM. Men det var i det minste en stor forbedring fra EM 2020, der Island spilte ganske svakt og endte på en 11.-plass. Hvilken plass tar Island i dette mesterskapet?

Hvordan gjorde Island det i VM 2023?

I gruppespillet i VM 2023 var det Portugal, Ungarn og Sør-Korea som var motstandere. Her endte både Portugal, Island og Ungarn med fire poeng, og alle tre lagene gikk videre til Hovedrunden. Men selv med seier over Brasil og Kapp Verde, var det ikke nok for islendingene. Tapet mot Sverige gjorde at svenskene toppet gruppen og Ungarn tok andreplassen med samme poengsum som Island.

Sverige tok til slutt fjerdeplassen etter å ha tapt for Spania i bronsefinalen, mens Norge røk ut i kvartfinalen mot Spania. Kan Island gjøre det bedre denne gang og nå finalen for første gang?

FAQs

Hvordan kvalifiserte Island seg til EM 2024?

Island vant sin EM-kvalifiseringsgruppe mot Tsjekkia, Estland og Israel og ble kvalifisert direkte til EM for 12. gang i historien.

Har Norge møtt Island i EM før?

Norge og Island møttes i EM 2022 i kampen om femteplassen. Her ledet Norge første omgang med 16–12, før lagene spilte en tett og jevn andreomgang som til slutt endte 27–27. Norges lag spilte best i ekstraomgangene og tok femteplassen med 34–33.

Hvilken plass endte Island på i EM 2022?

Island endte på en sjetteplass etter at de spilte mot Norge i kampen om femteplassen.

Hvilke lag spiller Island mot i EM 2024?

Island møter Ungarn, Serbia og Montenetgro i gruppespillet. Går de videre til Hovedrunden igjen betyr det at de første møter lag som Sverige, Danmark, Norge i et eventuelt sluttspill.