TVkampen.com TVkampen.com
 • 11 tir
 • 12 idag
 • 13 tor
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn

Frankrike på TV og Live Stream

Frankrike håndball herrer skal spille i håndball-EM 2024. Se vår oversikt over Frankrikes herrelandslags håndballkamper på TV og live stream.

Ingen kamper tilgjengelig for Frankrike. Se andre sendinger i Håndball

Frankrike i Håndball-EM 2024

Et lag det virkelig gnistrer av foran EM-mesterskapet i Tyskland, er de franske håndballgutta. Laget er nesten alltid å regne med i sluttspill, og laget har jobbet i to år med å finne ut hvordan de igjen kan klatre til topps i EM. Og de tar med seg masse selvtillit etter å ha nådd VM-finalen i fjor. Vi har alt om laget, Frankrikes sjanser i EM, kampene de skal spille i de innledende rundede og mer.

Frankrikes sjanser i EM 2024

Det franske laget har vunnet EM i håndball hele tre ganger (2006, 2010 og 2014). Laget har også en rekke topplasseringer i sluttspillet, og er nesten alltid å regne med. I EM 2022 tok de en fjerdeplass, men i 2020 skuffet de stort da de overraskende røk ut i gruppespillet mot blant annet Norge. Dermed endte laget på en grufull 14.-plass. Men inn mot EM 2024 har laget virkelig fått det til å stemme.

Med dobbeltseier over Polen, samt storseire over Latvia og Italia i EM-kvalifiseringen tidligere i år, endte franskmennene på topp i kvalifiseringen med seks av seks seire. De har fortsatt i treningskampene, der Romania i november, samt Tunisia og Brasil i januar enkelt har blitt feid av banen. Nå er Frankrike en av favorittene til å vinne EM-gullet sammen med Danmark og Sverige.

Frankrikes kamper i EM 2024

Åpningskampen i EM-håndball: Frankrike – Nord-Makedonia starter 10. januar kl. 18:00. Her er selvsagt Frankrike store favoritter.

De fortsetter mot Sveits 14. januar og Tyskland 16. januar. Tar de seg videre, møter de trolig lag som Spania, Kroatia, Island og Serbia i Hovedrunden. Det betyr at en semifinale er innen rekkevidde for franskmennene ... og kanskje også finalen og EM-gullet? Er vi heldige, kan vi få en kamp mot Norge, men trolig vil det være våre naboland Danmark og Sverige som først og fremst kjemper om en plass i en eventuell finale.

Frankrikes spillere i EM 2024

Vi har tatt en titt på spillerne som skal representere Frankrike i årets EM og spiller første kamp allerede 10. januar.

Frankrikes EM-tropp

Målvakter:

Samir Bellahcene (THW Kiel)
Charles Bolzinger (Montpellier)
Rémi Desbonnet (Montpellier)

Linjespillere:

Nicolas Tournat (Industria Kielce)
Luka Karabatic (Paris Saint-Germain)
Ludovic Fabregas (Telekom Veszprém)
Karl Konan (Montpellier)

Bakspillere:

Aymeric Minne (HBC Nantes)
Nedim Remili (Telekom Veszprém)
Elohim Prandi (Paris Saint-Germain)
Melvyn Richardson (Barça)
Dika Mem (Barça)
Nikola Karabatić (Paris Saint-Germain)
Kentin Mahé (Telekom Veszprém)
Timothey N'Guessan (Barça)
Thibaud Briet (HBC Nantes)

Kantspillere:

Yanis Lenne (Montpellier)
Hugo Descat (Telekom Veszprém)
Valentin Porte (Montpellier)
Dylan Nahi (Industria Kielce)

Nøkkelspillere for Frankrike i Håndball-EM 2024

Frankrike har en svært rutinert tropp, der hele åtte spillere har et tresifret antall kamper. Flest av alle er det Nikola Karabatic som har. Den 39 år gamle PSG-spilleren har scoret ufattelige 1275 mål for landslaget - flest av alle. Dette blir også hans aller siste EM-sluttspill, noe som vi tror er med på å tenne spilleren ekstra mye. Ellers består laget av spillere med erfaring fra topphåndball rundt om i Europa.

Hvordan gjorde Frankrike det i EM 2022?

Håndball-EM for to år siden ble en liten nedtur for Frankrike. Laget vant sin gruppe enkelt foran Kroatia, Serbia og Ukraina, og de gikk til Hovedrunden med 4 poeng. Der vant laget over Nederland, mens de tapte mot Island i den påfølgende kampen. Seier mot Montenegro og en fantastisk opphenting mot Danmark, der de lå under 17-12 til pause og snudde til en 30–29-seier, var nok til å ta laget til sluttspillet.

I semifinalen ble det tap 33–34 mot Sverige, før laget fikk en opptur med seier over Danmark i bronsefinalen.

Hvordan gjorde Frankrike det i VM 2023?

VM 2023 ble en ganske stor opptur for det franske håndballandslaget. Laget slo Polen, Saudi-Arabia og Slovenia i de første kampene i gruppespillet og tok med seg full pott inn i Hovedrunden. Der fortsatte Frankrike og slo Montenegro, Iran og Spania for å vinne puljen.

I kvartfinalen vant franskmennene over Tyskland, mens Sverige ble slått i semifinalen. Dermed var de bare én kamp fra sitt syvende VM-gull – VM-finalen. Men i VM-finalen ble Danmark for sterke. Danskene vant med fem mål og sørget for at Frankrike måtte nøye seg med 2.-plass.

FAQs

Hvor spiller Frankrikes spillere vanligvis?

Frankrikes landslag består av spillere fra Montpellier (5), Telekom Veszprém (4), PSG (3), Barca (3), Industria Kielce (2) og Nantes (2), samt en spiller fra THW Kiel.

Hvordan kan jeg se Frankrike i VM?

Du kan følge alle kamper i EM, inkludert finalen og Norges kamper i gruppespillet og hovedrunden på TV3 og ViaPlay i Norge.

Er Frankrike favoritter til å nå finalen i EM 2024?

Danmark og Sverige er nok de største favorittene, men Frankrike er rangert like bak våre to naboland i årets EM.

Har Frankrike spilt i EM-finale før?

Ja, har spilt EM-finale tre ganger. De har ingen tapte finaler. De har også vunnet bronsefinalen to ganger. De har også vunnet EM for kvinner én gang.