TVkampen.com TVkampen.com
 • 12 ons
 • 13 idag
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man

Danmark på TV og Live Stream

Danmarks herrelandslag i håndball skal spille i håndball-EM 2024 for herrer. Se vår oversikt over Danmarks herrelandslags håndballkamper på TV og live stream i Norge.

Ingen kamper tilgjengelig for Danmark. Se andre sendinger i Håndball

Danmark i håndball-EM 2024

Vi har tatt en titt på en av favorittene til EM 2024, nemlig våre danske naboer i sør. Hvordan vil Danmark gjøre det i EM? Kommer Danmark til EM-finalen for første gang siden 2012? Har det danske laget spillere som kan avgjøre kampene til deres fordel? Vi har sett nærmere på Danmarks håndballherrer.

Danmark regnes som den store favoritten foran EM 2024. De danske «drengene» vant VM i 2023 og har hatt en imponerende rekke resultater opp mot dette sluttspillet. Det er forventet at danskene vil kjempe mot blant annet Sverige og Frankrike om årets EM-gull. Ettersom Norge, Sverige og Danmark alle er i samme gruppe, kan vi fort få Danmark mot Frankrike i EM-finalen.

Danmark er også et av de mestvinnende lagene med to gull, ett sølv og fire bronse i EM.

Danmarks kamper i EM 2024

Danmark har havnet i gruppe med Portugal, Tsjekkia og mesterskapsdebutant Hellas. Her bør danskene ta tre forholdsvis enkle seiere og ta seg videre til Hovedrunden. Her blir det trolig kamper mot lag som Sverige og Norge, mens det trolig vil bli Spania, Tyskland eller Frankrike som venter i en eventuell semifinale.

Danmarks spillere i EM 2024

Dette er spillerne som skal prøve å vinne gull for EM-håndball Danmark-laget i 2024.

Danmarks EM-tropp

Målvakter:

Niklas Landin Jacobsen (Aalborg)
Emil Nielsen (Barça)

Linjespillere:

Magnus Saugstrup (SC Magdeburg)
Lukas Jørgensen (SG Flensburg-Handewitt)
Simon Hald (Aalborg)

Bakspillere:

Niclas Kirkeløkke (Rhein-Neckar Löwen)
Rasmus Lauge (Bjerringbro-Silkeborg)
Mathias Gidsel (Füchse Berlin)
Henrik Møllgaard (Aalborg)
Mads Mensah Larsen (SG Flensburg-Handewitt)
Mikkel Hansen (Aalborg)
Michael Damgaard (SC Magdeburg)
Aaron Mensing (GOG Håndbold)
Simon Pytlick (SG Flensburg-Handewitt)
Emil Wernsdorf Madsen (GOG)

Kantspillere:

Magnus Landin Jacobsen (THW Kiel)
Emil Jakobsen (SG Flensburg-Handewitt)
Hans Lindberg (Füchse Berlin)
Jóhan Hansen (SG Flensburg-Handewitt)

Nøkkelspillere for Danmark i EM 2024

Med 60 mål på 80 skudd ble Mathias Gidsel kåret både til toppscorer og mesterskapets beste spiller i VM 2023. Det er derfor grunn til å tro at 24-åringen også i EM vil stå frem som en av nøkkelspillerne til Danmark.

Blant de mest scorende spillerne i 2023 finner vi også Simon Pytlick og Mikkel Hansen, og disse to vil trolig også hevde seg i årets EM. Sistnevnte står med over 1300 mål for landslaget på sine 255 kamper!

Hvordan gjorde Danmark det i EM 2022?

Danmark vant enkelt over Montenegro, Slovenia og Nord-Makedonia i gruppespillet i EM 2022 og tok seg videre til Hovedrunden. Her ble det tre nye seire pluss et tap for Frankrike. Etter et skuffende tap for Spania i semifinalen, måtte Danmark nøye seg med tredjeplass etter seier over Frankrike i bronsefinalen.

Hvordan gjorde Danmark det i VM 2023?

I VM 2023 tok Danmark seg enkelt videre til Hovedrunden etter tre strake seire i gruppespillet. I Hovedrunden holdt Kroatia danskene til uavgjort, men seier over Egypt og USA holdt til kvartfinale.

Der møtte danskene Ungarn, og en seier her kunne bety kamp mot Norge i semifinalen. Danskene gjorde jobben, mens det norske laget røk mot Spania i ekstraomgangene.

Etter en 26–23-seier over Spania i VMs semi-finale, skulle Danmark jage gull i finalen mot Frankrike. Etter en jevnspilt førsteomgang, tok danskene over og vant til slutt gull med fem måls margin. Spania tok bronse, mens Sverige tok fjerdeplassen.

FAQs

Hvor kan jeg se Danmark spille i EM?

TV3 och ViaPlay sender alle kampene fra EM i håndball fra Tyskland. Det inkluderer kampene med Norge også.

Hvem er nøkkelspillerne på Danmarks EM-lag?

Mathias Gidsel er kanskje danskenes viktigste spiller, men de har også flere talentfulle og erfarne spillere i Mikkel Hansen, Simon Pytlick og flere andre som vil vise seg frem i et mesterskap.

Hva er fordelen for Danmarks håndballherrer?

Det danske håndballandslaget er først og fremst et av de lagene som har flest toppspillere. Bredden gjør at de kan levere på toppnivå gjennom hele kampen.

Hvordan gikk kampen da Danmark vant VM i 2023?

En jevn førsteomgang endte 16–15 i favør Danmark, men i andreomgang satte danskene inn ett ekstra gir og vant til slutt 34–29 over Frankrike. Deres tredje VM-gull gjennom historien.

Hvor spiller Danmark sine kamper i gruppespillet?

Danmark och resten av gruppe F spiller alle sine kamper i Olympiahalle i München.