TVkampen.com TVkampen.com
 • 3 lør
 • 4 idag
 • 5 man
 • 6 tir
 • 7 ons
 • 8 tor
 • 9 fre
 • 10 lør
 • 11 søn
 • 12 man
 • 13 tir
 • 14 ons
 • 15 tor

NBA på TV og Live Stream

NBA (National Basketball Association) er den mest kjente kjente basketball-ligaen i verden. Å spille i NBA er en drøm for alle profesjonelle basketballspillere. Her ser du en oversikt over NBA på tv og live stream.

4 des

I dag, søndag

21:30

New Orleans Pelicans – Denver Nuggets

NBA · Betsafe 1.95 | 13.50 | 2.00 Betsafe

00:00

Brooklyn Nets – Boston Celtics

NBA · Betsafe 2.20 | 15.25 | 1.74 Betsafe

11 des

søndag

18:00

Phoenix Suns – New Orleans Pelicans

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

00:00

Detroit Pistons – Los Angeles Lakers

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

18 des

søndag

21:00

Boston Celtics – Orlando Magic

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

00:00

Toronto Raptors – Golden State Warriors

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

25 des

søndag

18:00

New York Knicks – Philadelphia 76ers

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

20:30

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

23:00

Boston Celtics – Milwaukee Bucks

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

02:00

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

04:30

Denver Nuggets – Phoenix Suns

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

31 des

lørdag

21:00

Indiana Pacers – Los Angeles Clippers

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

1 jan

søndag

02:00

Denver Nuggets – Boston Celtics

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

8 jan

søndag

21:30

Toronto Raptors – Portland Trail Blazers

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

15 jan

søndag

21:30

Chicago Bulls – Golden State Warriors

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

19 jan

torsdag

21:00

Detroit Pistons – Chicago Bulls

NBA · Betsafe Live odds Betsafe

Dette er NBA

Historien til NBA strekker seg tilbake til 1946 med Basketball Association of America (BBA). Den første kampen var mellom Toronto Huskies og New York Knicks, og navnet NBA kommer etter sammenslåingen av BBA og National Basketball League (NBL) i 1949.

Etterhvert som ligaen utviklet seg kom det en annen utfordrer på banen. American Basketball Association (ABA) kriget om de beste spillerne, men en ny sammenslåing ble svaret i 1976.

I løpet av årene har suksessen til NBA tatt verden med storm. Når du skal se basket på tv eller live stream er det som regel her valget faller, selv om vi også har basketball i Norge.

Mye av suksessen til NBA kan også skyldes stjernespillere som Larry Bird, Magic Johnson og Michael Jordan. Mer finansiering, interesse og kvalitet på spill over de siste 20 årene har gitt ligaen global rekkevidde.

Lag i NBA

Det er 30 lag i NBA, og på tv kan vi se opptil 82 kamper fra hvert lag i løpet av en vanlig sesong. I februar er NBA All-Star Game, et årlig arrangement som for noen benyttes som en pause. For andre blir det å dra frem gamle kunster og vise seg frem, eller rekruttere de siste spillerne i overgangsvinduets siste dag.

Lagene som er med har fast plass i ligaen ettersom det ikke er noe nedrykkssystem, noe som fører til at bare de absolutt beste spillerne får plass. I løpet av historien har 19 forskjellige lag vunnet NBA, mens 5 andre lag har nådd finalen. De resterende 6 lagene har aldri oppnådd dette målet.

De to mest suksessrike NBA-klubbene er Boston Celtics og LA Lakers, som begge står med 17 pokaler. Deretter følger Golden State Warriors med sine syv triumfer.

Det er nevnte Warriors som er regjerende mestere, etter å ha slått Boston Celtics 4-2 i kamper.

Sluttspill og finaler i NBA

Etter den ordinære sesongen begynner sluttspillet som har plass til åtte lag fra hver konferanse (Eastern/Western). Motstander er basert på plassering på tabellen og antall seire og tap. Det spilles utslagsrunder i best-av-syv-format. Vinneren av hver konferanse møtes i NBA-finalen, der laget som går seirende ut tar med seg det ettertraktede Larry O’Brien Championship Trophy.

Den beste spilleren i finalen vinner MVP-prisen (Most Valuable Player). En annen viktig pris går til årets beste nye spiller, med andre ord spilleren som spiller best av alle som har sin første NBA-sesong. Den prisen kalles Rookie of the Year.

NBA er den beste basketballigaen i verden

Statistikk

Rekorden for flest poeng i en kamp kommer fra Wilt Chamberlain i 1962. Han scoret 100 poeng for Philadelphia Warriors, nå kjent som Golden State. For flest poeng i løpet av historien er det Kareem Abdul-Jabbar som leder med vanvittige 38 387 poeng i sin karriere. Kobe Bryant holder rekorden for flest 3-poengere i én kamp med 13 fulltreffere.

NBA Hall of Fame

Spillere og trenere kan bli ført opp på basketballens Hall of Fame. Vanligvis kommer det et par tillegg etter hvert år basert på karrierestatistikk, priser og kvaliteten på spilleren.

Nordmenn i NBA

Per dags dato har vi bare hatt én nordmann i NBA. Torgeir Bryn spilte for Los Angeles Clippers i 1989 og ble den første skandinaviske spilleren i den amerikanske basketballigaen.

For 2022/23-sesongen forventer vi mange følelser, og vi gleder oss til å se magiske øyeblikk fra NBA på TV og live stream. I Norge er det for øyeblikket VG+ som har rettighetene til å vise NBA, hvor de vil vise én utvalgt kamp hver lørdag.

Lag i NBA 2022/23