Premier League topp 4 odds: favoritter og outsidere

På 2000-tallet så vi først en klar dominanse av klubbene i såkalte ‘topp 4’. Disse fire var Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United. I de senere årere har vi også sett Manchester City og Tottenham blande seg, som gjør at man nå gjerne snakker om ‘de 6 store’. I blant har de også fått konkurranse fra lag som Leicester og West Ham. I denne artikkelen vil si se på favorittene og utfordrerne på bettingsidenes Premier League topp 4 odds.

Premier League topp 4 odds: de største favorittene

En titt på Premier League topp 4 odds viser at Liverpool og Man City er så godt som bankers til å sikre en plass. Disse to klubbene har vært blant topp 4 i mange sesonger, og har to av ligaens sterkeste tropper. Det er derfor ikke overraskende at de er såpass store favoritter.

Bak disse to finner vi Spurs og Chelsea som de største favorittene til å klare topp 4. ‘The Lily-Whites’ har sett sterke ut under manager Antonio Conte, og etter flere gode overganger i sommer tippes de av flere til å klare topp 4.

De sikret en plass blant topp 4 i siste runde forrige sesong, foran erkerival Arsenal. Det var viktig for Tottenham, som ikke har spilt i Champions League siden 2019 hvor de tapte finalen mot Liverpool! 4 år og 4 managere senere er de endelig tilbake blant Europas absolutte elite.

Chelsea var aldri truet i kampen om en topp 4-plassering sist sesong. Før sesongstart var de tippet til å kjempe om gullet, men de endte opp nærmere 20 poeng bak Liverpool og City. Mange hadde troen etter kjøpet av Romelu Lukaku, men spissen skuffet stort i returen til Stamford Bridge. Allerede halvveis i sesongen hadde man mistet plassen i startelleveren til Kai Havertz.

Dette skyldtes både hans svake prestasjoner og dårlige holdninger. Han uttalte blant annet at han ønsket å returnere til gamleklubben Inter en dag, og uenighet med taktikken til trener Tomas Tuchel. Han ble umiddelbart satt ut av laget av tyskeren, og etter det var det liten tvil om at han igjen ville forlate klubben. Han er nå tilbake i Italia og Inter på et sesonglangt lån.

I år har de blant annet hentet Raheem Sterling fra de regjerende mesterne Man City. Kan de i år hevde seg i gullstriden, eller må de igjen nøye seg med kamp om topp 4?

Hos LeoVegas får man følgende Premier League topp 4 odds på favorittene:

  • Man City: 1.03
  • Liverpool: 1.11
  • Tottenham: 1.67
  • Chelsea: 1.72

Som vi kan se er Man City og Liverpool i sin egen liga helt øverst, og det er ikke særlig vits å sette noe spill der. Spurs og Chelsea kommer en bit bak, til mer godkjent odds. Bak disse fire igjen finner vi to sterke utfordrere i form av Arsenal og Manchester United.

Kan Jesus frelse Arsenal?

Arsenal har ikke vært blant topp 4 siden 2016. Under Arsene Wenger var de konstant i topp 4, og Arsenal-fansen vil håpe at de snart kan vende tilbake til Europas største klubbturnering. Mikel Arteta har handlet inn flere profiler for å oppfylle drømmen om Champions League.

De har hentet Oleksandr Zinchenko fra Man City for £30 millioner etter at Lisandro Martinez vraket dem til fordel for Man Utd, og de har signert Fabio Vieira fra Porto for omtrent samme beløp. Den største overgangen er derimot Gabriel Jesus, som har tatt turen fra Manchester City for £46 millioner.

Arsenal har hatt et desperat behov for en spiss etter at Pierre-Emerick Aubameyang forlot klubben. De prøvde med Alexandre Lacazette, men han var ikke bra nok og endte opp med å forlate klubben gratis. Angriperen de har skreket etter har nå endelig ankommet Emirates.

Han har fortsatt mange gode år foran seg på fotballbanen, og vet så absolutt hvor målet står. Han har vist lovende takter allerede i pre-season, med flere nettkjenninger og gode kombinasjoner med Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Martin Ødegaard. Mikel Arteta virker endelig å ha kvalitet i alle lagdeler, som gjør at de igjen kan utfordre om topp 4.

Premier League topp 4 odds for Arsenal fås til 2.60 hos LeoVegas. Har du troen på at ‘The Gunners’ er i stand til å kjempe seg tilbake til Champions League?

Man Utd og ten Hag ute etter topp 4

Manchester United hadde rett og slett en katastrofal fjorårssesong. Laget ble bare nr. 6 på Premier League-tabellen, og vant ikke et eneste trofé. Ole Gunnar Solskjær fikk sparken november 2021, men erstatter Ralf Rangnick klarte ikke å løfte laget. Nå er det opp til Erik ten Hag å få skuta på rett kjøl, men de har ikke hatt en vellykket transfersommer så langt.

De har mistet spillere som Paul Pogba og Edinson Cavani, samt at det er stor usikkerhet rundt Cristiano Ronaldo. Portugiseren har bare spilt én kamp i pre-season, og har blitt koblet til flere andre klubber.

United har ellers hentet inn tre spillere for å styrke sjansene om topp 4 denne sesongen:

  • Christian Eriksen – free transfer
  • Lisandro Martinez – £55 millioner fra Ajax
  • Tyrell Malacia – £12 millioner fra Feyenoord

Disse tre vil alle forsterke troppen, men vi vet alle at United trenger midtbanespillere; særlig dyptsittende midtbanespillere. De har vært koblet til Frenkie de Jong hele sommeren og blitt enige om overgangssum med Barcelona, men nederlenderes ønske om å gå til Manchester virker fraværende.

En spiss for å erstatte Ronaldo på langt sikt trengs også. RB Salzburg-spissen Benjamin Šeško nevnes på ryktebørsen, men enn så lenge er det ingenting konkret.

Per nå er Man Uniteds Premier League topp 4 odds å få til 2.75 hos LeoVegas. Topp 4 er minimum krav for ten Hag, men nederlenderen vil få hard kamp om de plassene.

Premier League topp 4 odds: tre mulige utfordrere

Som vi ser er ‘de 6 store’ klare favoritter til å bli blant topp 4, men det fins også et par andre lag som kan blande seg inn. Vi har sett lag som Leicester bryte seg inn der tidligere, og alt kan skje i Premier League. Her kan man ikke avskrive noen lag.

Newcastle United er for øyeblikket neste lag på listen, med Premier League topp 4 odds til 9.00. De har vist solid spill under Eddie Howe, og med nye styrtrike eiere vil vi definitivt se ‘The Magpies’ melde seg på i kampen om ikke altfor for lenge.

Allerede denne sesongen er nok derimot en smule usannsynlig. De har signert flere gode spillere, som Nick Pope og Sven Botman, men en ny angriper er et must om de vil klatre enda høyere.

West Ham har også en mulighet, med to gode sesonger bak seg og en semifinale i Europa League! De svinger fortsatt en del i prestasjonene, men etter å ha hentet spissen Gianluca Scamacca kan vi se dem utfordre kommende sesong.

Som nevnt har også Leicester City vært med i kampen om topp 4 de siste sesongene. De har vært nære ved to anledninger, og vil håpe å kunne utfordre om minst Europa League. De har derimot enda ikke signert en eneste spiller i sommer. Det matcher ikke ambisjonene om en topplassering på Premier League-tabellen.

Premier League topp 4 odds for disse to er som følger:

  • West Ham: 15.00
  • Leicester: 15.00

Vil vi få se en utfordrer blande seg inn i kampen om topp 4 i Premier League?


FAQ

Hva skjer om du ender blant topp 4 i Premier League?
Å ende blant topp 4 i Premier League sikrer spill i UEFA Champions League.

Hvor mange poeng trengs for å ende blant Premier League topp 4?
Rundt 70 poeng er vanligvis et godt estimat for å klare topp 4, men hver sesong er annerledes. 70 points is usually a good benchmark if you’re looking for top four, but every season is different…