Premier League nedrykksodds: hvem må ta turen ned?

Årets nyopprykkede lag fra Championship, Bournemouth, Nottingham Forest, og Fulham er oddsfavorittene til å rykke ned. Nyopprykkede lag har historisk sett fått problemer i Premier League grunnet den store nivåforskjellen mellom divisjonene. La oss ta en nærmere titt på deres Premier League nedrykksodds, og andre kandidater som kan slite i bunnen.

De 3 nyopprykkede lagene

Fulham

La oss starte med fjorårets Championship-vinnere Fulham. Londonklubben har blitt et skikkelig heislag i Premier League, med opprykk og nedrykk annenhvert år. Etter nedrykket i 2021 tok de seg rett opp igjen på mesterlig vis, mye takket være trener Marco Silva.

Et lag trent av Marco Silva er et lag som er angrepsvillig, med en filosofi om å aldri si seg. Når de ikke har ballen må de presse konstant fram til de har fått ballen tilbake. Det kan sammenlignes med Jürgen Klopps Liverpool, noe som kan være en grunn til at Fulham har gitt de røde problemer i senere år.

Fulham hadde en tropp som lett tok seg av lagene i Championship, men i Premier League blir det helt andre boller. Det er mye mer kvalitet i ligaen, alle lag har en spiller som kan gjøre det lille ekstra. Fulham må tilpasse sin stil til dette og presse mens de er i balanse. Press i front vil være nøkkelen.

Hvorvidt de vil være i stand til å spille sitt spill mot storklubbene gjenstår å se. Bookmakerne har ikke særlig tro på dem, hvor deres Premier League nedrykksodds for øyeblikket er på 2.30 hos LeoVegas.

Bournemouth

Neste lag er Bournemouth, som kom på andreplass forrige sesong i Championship. De rykket for første gang opp til Premier League i 2015, og klarte noe overraskende å holde seg der helt fram til 2020. Det viser at de er et lag som er i stand til å motbevise oddsen, noe de må gjøre også kommende sesong; LeoVegas har dem som favoritter i Premier League nedrykksodds til 1.50!

Bournemouth ledes for øyeblikket av Scott Parker, som tidligere også har trent Fulham. Den unge manageren har gjort en solid jobb med et lite budsjett hos Bournemouth, noe han må fortsette med i kampen for å overleve i Premier League. Det er tydelig at unge britiske trenere som spiller positiv fotball er en god match for Bournemouth. Eddie Howe hadde en lignende profil som Parker da han overtok, og han gjorde en formidabel jobb med klubben.

Bournemouth holder sin fasong, og slår til med raske løp og skarpe bevegelser. Dette gjør dem farlige kontringer, som kan gi problemer til mang et lag i Premier League. Det gjelder særlig mot lag som står høyt, lag som ligger lavt vil være vanskeligere å bryte gjennom.

Bournemouth har ikke vært særlig aktive på overgangsmarkedet, hvor de så langt bare har hentet Ryan Fredricks og Joe Rothwell, begge gratis. Vi tror de vil slite med å holde nivået over 38 Premier League-kamper og rykke rett ned.

Nottingham Forest

Til sist har vi Nottingham Forest, som er tilbake i Premier League for første gang siden 1999. De har vært særdeles aktive på overgangsmarkedet og signert en rekke spillere. Det viser at de har tenkt å bli værende i eliten en stund.

Dette er deres største overganger til nå:

  • Jesse Lingard – gratis fra Manchester United
  • Neco Williams – £18 millioner fra Liverpool
  • Moussa Niakhate – £9 millioner fra Mainz
  • Taiwo Awoniyi – £18 millioner fra Union Berlin
  • Dean Henderson – lån fra Manchester United
  • Wayne Hennessey – gratis fra Burnley

Den kanskje beste overgangen er Jesse Lingard. Den tidligere Man Utd-spilleren har rikelig med erfaring fra Premier League, og vil være motivert til å få fart på sin karriere igjen.

De har også hentet målvakten Dean Henderson på lån fra samme klubb. Også han har godt med erfaring til tross for sin unge alder. Hans lederskapskvaliteter vil være gull verdt, både på og utenfor banen.

Forest har en av de sterkeste troppene vi har sett hos et nyopprykket lag de siste sesongen. Det vil med andre ord ikke være noen overraskelse om de klarer å holde seg. Bookmakerne er derimot uenige, hvor deres Premier League nedrykksodds for øyeblikket fås til 2.30 hos LeoVegas.


Andre kandidater til Premier League-nedrykk

Premier League nedrykksodds for ‘de 6 store’

Det er såklart ikke bare de nyopprykkede lagene som står i fare for å rykke ned. Alt kan skje i fotball, og når man har sett Leicester vinne Premier League til 5001 i odds skal man ikke ta noenting for gitt. Premier League nedrykksodds for topp 6 er interessant å se nærmere på.

Manchester City og Liverpool har henholdsvis 2001 og 1501 i Premier League nedrykksodds. Det vil være sjokkerende å se et lag som City, Liverpool eller United rykke ned, men en fin utbetaling om du satte et spill på det. Usannsynligheten for et slikt utfall gjør Premier League nedrykksodds så fascinerende.

Under vil vi derimot se nærmere på lag som det er mer sannsynlig vil blande seg inn i nedrykksstriden.

Leeds nedrykksodds

Leeds United klarte såvidt å berge plassen forrige sesong. De kjempet med Burnley helt fram til siste runde, hvor de slo Brentford borte mens Burnley tapte hjemme mot Newcastle.

Grunnet til at Leeds befant seg i den utsatte posisjonen var deres grusomme første halvdel av sesongen. De var da ledet av Marcelo Bielsa, med en spillestil lik den vi nevnte for Fulham tidligere. Full av energi med konstant press og et fokus på angrep, uansett motstander.

Det var ikke en bærekraftig stil, og målene rant inn bakover. Det første til at Jesse Marsch ble hentet inn som ny trener, som sørget for å berge skuta og lede dem til Premier League også i 22/23. Det er derimot gode sjanser for at de vil slite igjen i kommende sesong. De har mistet stjernespiller Raphinha til Barcelona, mens Kalvin Phillips har gått til Manchester City. Det gjenspeiles i deres Premier League nedrykkdsodds, som for øyeblikket er 3.25 hos LeoVegas.

Brentford nedrykksodds

Brentford hadde sin debutsesong i Premier League i fjor etter å ha rykket opp via playoff. De overrasket hele ligaen forrige sesong, hvor de berget seg med god margin til tross for at så godt som alle hadde de som nedrykksfavoritt.

Akkurat som Leeds har de også mistet en nøkkelspiller i Christian Eriksen. Han signerte en 6 måneders kontakt i januar, og leverte en solid vårsesong. Han passet perfekt inn i laget og skapte massevis av sjanser for spiss Ivan Toney. Han forlenget ikke sin kontrakt, hvor han i stedet signerte en 3-årsavtale med Manchester United.

Dette har vært med på å påvirke deres Premier League nedrykksodds. De er femtefavoritt til å gå ned, til 3.50.

Southampton nedrykksodds

Southampton har blitt et fast innslag i Premier League de siste sesongene, hvor de rykket opp helt tilbake i 2012. Det var ventet at de ville gå rett ned igjen den gang, men de klarte seg med bravur og har siden etablert seg på øverste nivå. Det har sett farlig ut ved et par anledninger, men hver gang har de vært i stand til å overleve.

Denne sesongen kan bli nok en tøff affære, særlig ettersom de ikke var i stand til å sikre seg Armando Broja fra Chelsea. Man får 3.75 i Premier League nedrykksodds for Soton hos LeoVegas. Klarer ‘The Saints’ å marsjere videre i 22/23?

Everton nedrykksodds

Everton er en av de seks klubbene som har spilt hver sesong i Premier League siden oppstarten tilbake i 1992. De er vanligvis å finne rundt midten av Premier League-tabellen, og de har også kvalifisert seg til Europacup et par ganger. Forrige sesong var derimot en total katastrofe for ‘The Toffees’, som bare såvidt unngikk nedrykk.

De har signert et par nye spillere, men også mistet en stor profil i Richarlison. Brasilianeren har i sommer meldt overgang til Tottenham for £60 millioner, en spiller de definitivt vil savne på Merseyside. Premier League nedrykksodds for Everton fås til 4.50.


Premier League nedrykksodds: FAQ

Hva er oddsen for nedrykk fra Premier League?
Premier League nedrykksodds avhenger av hvilket lag du vil spille på, fra 1.50 helt opp til 2001!

Hvor mange lag rykker ned fra Premier League?
De tre nederstene lagene på Premier League-tabellen vil rykke ned til Championship.

Hvor mange poeng trengs for å unngå nedrykk fra Premier League?
Det fins ingen spesifikke antall poeng som trengs, bare at man har mer enn de tre nederste lagene!

Hvilke lag har aldri rykket ned fra Premier League?
Følgende seks lag har aldri rykket ned fra Premier League: Manchester United, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Everton og Chelsea.

Hva er nedrykk fra Premier League?
Nedrykk er det som skjer med de tre klubbene som ender nederst på Premier League-tabellen. Det innebærer at man blir flyttet ned til divisjonen under; EFL Championship.