Indian Wells 2021 Foto: Unsplash

Indian Wells 2021 – Ruud til ATP Finals 2021

Før det blir klart hvem som går inn i det gjeve selskap med verdens beste tennisspillere i ATP Finals 2021, så er det duket for Indian Wells Masters. ATP 1000-turneringen er sammen med Rolex Paris Masters de siste store denne sesongen. Det er mange poeng å hente, og det er viktig for å sikre en topp 8-plassering for Casper Ruud.

Det er i tillegg Erste Bank Open som er en ATP 500-turnering, i tillegg til 4 ATP 250-turneringer før sesongen avsluttes i Torino med ATP Finals 2021.

Mye prestisje uten topp 3

Som vanlig vil de 32 seedede spillerne komme inn i andre runde. Turneringen vil foregå uten de tre store: Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer. Det er første gang siden 2000 at en turnering av dette kaliberet spilles uten at minst ´én av de er med.

Daniil Medvedev, som nylig vant US Open, er den store favoritten. Hans vanskeligste motstandere er Stefanos Tsitsipas og OL-vinner Alexander Zverev som er henholdsvis 3 og 4 på ATP-rankingen.

Casper Ruud på vei mot ATP Finals 2021

Casper Ruud har hatt en strålende sesong med fem seire på ATP-touren. Han topper statistikken foran blant annet Djokovic (4), Medvedev (4) og Zverev (4). Det som gjør dette så spesielt er at han før sesongen bare hadde 1 seier.

Etter at han vant ATP 250-turneringen i San Diego gjelder det å komme seg til finalen i Indian Wells. Han har vunnet alle finaler han har spilt denne sesongen, da er det bare å gi alt for å sikre sin plass i ATP Finals 2021.

De kvalifiserte og de sikre til ATP Finals

I tillegg til Djokovic, Medvedev, Tsitsipas og Zverev bør italienske Berrettini og russiske Rublev være sikret en plass i ATP-finalen. Det er to plasser som gjenstår, og fire stykk som kjemper om dem, med bare 600 poeng som skiller.

Favoritten er Casper Ruud som nylig vant turneringen i San Diego. Bak ham følger polske Hurkacz, Jannik Sinner og kanadieren Felix Auger-Aliassime. Dominic Thiem og Roger Federer har begge skadet seg og er derfor ikke blant de 8 som kvalifiserer seg.

Indian Wells Masters på tv og live stream

Herreturneringen I Indian Wells starter 7. oktober og varer frem til 15. oktober. Turneringen vises på Eurosport Norge, i tillegg til at du kan se alle kampene på Discovery+.