Casper Ruud kan komme til ATP Finals 2021

Casper Ruud deltar på Laver Cup

Den fjerde utgaven av Laver Cup ble spilt mellom 23. og 26. september 2021, og Casper Ruud var med.

Laver Cup er en turnering som siden 2017 har blitt arrangert årlig til minne for legenden Rod Laver. Turneringen fungerer som tennis-verdens svar på Ryder Cup i golf, der Viktor Hovland deltok mellom 23.-26. september. Det er seks spillere fra Europa, og de skal opp mot seks spillere fra verden (utenfor Europa).

Tidligere vinnere i Laver Cup

Det første året vant Europa soleklart, med både Roger Federer og Rafael Nadal på laget. 2018 ble nok en europeisk seier, den gang med Novak Djokovic på banen. I 2019 var det samme resultat, men denne gangen jevnere enn tidligere.

Hvem vant Laver Cup 2021?

Team Europa vant Laver Cup soleklart på stillingen 14-1. Med unntak av dobbel-kampen på dag 1, så vant de alt. Casper Ruud spilte bare en kamp, og åpnet Laver Cup med Europa sin første seier da han slo Reilley Opelka.

Kampprogram
Ruud vs Opelka | Europa 1 poeng
Berrettini vs Auger-Aliassime | Europa 1 poeng
Rublev vs Schwartzman | Europa 1 poeng
Zveres/Berrettini vs Isner/Shapovalov | Verden 1 poeng

Tsitsipas vs Kyrgios | Europa 2 poeng
Zverev vs Isner | Europa 2 poeng
Medvedev vs Shapovalov | Europa 2 poeng
Rublev/Tsitsipas vs Isner/Kyrgios | Europa 2 poeng

Rublev/Zverev vs Opelka/Shapovalov | Europa 3 poeng

Team Europa i Laver Cup

En rekke unge tennisspillere var med i Team Europa og er ivrige etter å vise sine ferdigheter. Team Europa besto av talenter som grekeren Stefanos Tsitsipas, tyskeren Alexander Zverev og norske Casper Ruud. I tillegg deltok russerne Daniil Medvedev og Andrey Rublev, og italienske Matteo Berrettini.

Team Verden i Laver Cup

På verdenslaget var serve-maskinen John Isner, og Nick Kyrgios, den delvis kontroversielle og svært underholdene australieren. Canadierne Félix Auger-Alissime og Denis Shapovalov var med, sammen med Diego Schwartzman fra Argentina og amerikanske Reilly Opelka.

Casper Ruud deltar i Laver Cup 2021

I år var turneringen ekstra unik for oss som liker å se tennis på TV, ettersom vår egen tennishelt deltok. Casper Ruud har hatt en voldsom vekst den siste tiden, gjennom mange seiere i større turneringer på hans favorittdekke som er grus. Han har også hatt gode prestasjoner på andre underlag.

Denne sommeren har han vunnet i Genova, Baastad, Gstaad, Kitzbühel, kommet til semifinale i store turneringer som Madrid, Monte Carlo og Munich.

Under Australian Open, den store australske Grand Slam-turneringen, kom han til en imponerende 4. runde. Dette har vært en veldig god sesong for den unge nordmannen, og hans karriere er knapt begynt. Hans seiere over andre gode medspillere er blant annet mot Diego Schwartzman, Pablo Carreno Busta, Fabio Fognini, Denis Shapovalov, og Stefano Tsitsipas.

Dette er umåtelig imponerende, der mange av de nevnte ranker mot topp ti i verden, og alle har mye erfaring og svært gode ferdigheter i sporten. Sistnevnte, Stefano Tsitsipas, vil også være Casper Ruuds medspiller under Laver Cup.

Med det norske håpet i lagoppstillingen til Europa-laget blir dette en spennende mulighet for å skape norsk entusiasme, for det er mange som vil følge med når Casper Ruud deltar på Laver Cup. Ruud har store muligheter for å bemerke seg i framtiden, og forhåpentligvis vil han sette sitt merke på tennisverdenen, og stå rakrygget sammen med de store legendene.

Dermed er årets Laver Cup en mulighet for Casper å vise hva han er god for både mot og sammen med mange av hans jevnaldrende medspillere. Er du interessert i denne turneringen? Ta en titt på årets Laver Cup Program under.

Laver Cup Program

Her er programoversikten over Laver Cup norsk tid, skulle du ønske å se god tennis på TV. Turneringen foregår over tre dager, og hver dag spilles det tre single og en dobbel. Kampene spilles både dag og natt norsk tid som følger:

  • Fredag 24. september, kl. 19:00 og 02:00
  • Lørdag 25. september, kl. 19:00 og 02:00
  • Søndag 26. september kl. 19:00.
    Alle fire kampene er sammenhengende, og nattøkten utgår derfor.