Håndballjentene i bronsefinale i OL

Håndballjentene i bronsefinale i OL

Etter en nervepirrende semifinale ble det dessverre ikke finale på Norge, men håndballjentene vant bronsefinale i OL.

I likhet med semifinalen i OL for 5 år siden, den også mot Russland, røk Norge ut i semifinalen med ett mål. Det skulle være en skandinavisk duell med Norge mot Sverige i bronsefinale, og det endte med andre bronse på rad i OL!

Norge – Sverige på tv og live stream

Norge møtte Sverige i bronsefinale søndag den 8. august kl. 04:00 norsk tid. Kampen ble vist på TVNorge og på discovery+.

Det var så nære i semifinalen

Det som skulle bli en stor norsk kamp startet langsomt, men Norge holdt følge lenge. Rett før pause begynte det å gå dårlig for jentene som gikk inn i garderoben tre mål bak. Problemene fortsatt i andre omgang, og etter noen minutter ledet russerne med seks mål. Mange norske feil, russiske redninger og få mål fra kantene førte til at selvtilliten minsket.

Så begynte de å kjempe seg tilbake, seks mål skulle bli til ett. Men da russerne hadde passiv-tegnet og sekunder gjensto kom det en norsk utvisning, russisk time-out, og russerne fikk tid til å spille ball. Jentene måtte la de russiske jentene avslutte for å få ballen, men slik gikk det ikke. Russland gikk videre til finalen der de tapte mot Frankrike.

Norge vant medalje

Selv om det var surt at det ikke var finalen vi spilte så er det fortsatt stort å ta medalje. Dette var fortsatt en kamp der jentene måtte gi alt, og håndballjentene har nå vunnet medalje i de fire siste OL. Gull i 2008 og 2012, og bronse i 2016.

At det er nettopp Norge, Frankrike, Sverige og Russland som spilte semifinaler er ingen overraskelse. I rangeringen av landslag var alle på topp 4, så det var uten tvil to spennende kamper som gjensto, med fire av verdens beste lag.

Nå er det bare å se fremover til OL i Frankrike.