Snooker Foto: Dan Burton / Unsplash

VM i snooker 2021 på tv og live stream

Vi følger spent med på VM i snooker 2021 fra Sheffield, England. Hovedturneringen er godt i gang, men norske Kurt Maflin kom seg ikke forbi første runde der Mark Selby ventet.

Arrangementet arrangeres på Crucible Theatre i Sheffield for 45. året på rad. Det understreker verdien av hva England har fått til med snooker. Snooker-VM begynte den 17. april og varer frem til 3. mai.

Kan O’Sullivan gjøre det igjen?

Ronnie O’Sullivan er forsvarende mester, men røk ut i 2. runde mot Anthony McGill. Han ledet 4-1 før McGill vant 7 frames på rad. Kampen endte til slutt 13-12 til McGill.

Verdensmesterskapet er en av snookers såkalte «Tripple Crown»-arrangement, sammen med UK Championship og Masters. Det er allment ansett som den mest presisjefylte hendelsen i den årlige snookerkalenderen.

Snooker kan arrangeres i en pandemi

Sesongen 2021 har sett ganske mange justeringer på grunn av pandemien, inkludert kansellering av alle kinesiske arrangement. European Masters og World Grand Prix ble utsatt fra 2020 til 2021, mens Champions League snooker måtte pauses to ganger.

For å være på den sikre siden har første halvdel av sesongen blitt arrangert i en boble i Milton Keynes, England.

Selv om VM i snooker 2021 kan ha endringer i programmet, så er det et stort fokus på at ting skal gå etter planen.

Hvem er favorittene under VM i snooker?

Det er spesielt engelske spillere som stiller sterkt under VM. Først og fremst er det O’Sullivan og landets andre snooker-storhet Judd Trump som var favorittene. Mark Selby er rangert som den fjerde beste spilleren, mens australierne Neil Robertson og John Higgins er rangert 3 og 5.

Sånn ser du snooker-VM på tv

Om du har planer om å følge hele snooker-VM kan det være en fordel å skaffe deg discovery+. Der vil alt sendes med snooker live og høydepunkter. I tillegg til live stream vil det være kamper på Eurosport 1 og Eurosport Norge.