fotball eliteserien Foto: Unsplash

Storkamp i Serie A med Roma mot Milan

Kampen mellom Roma mot Milan er en historisk viktig kamp, som er ansett som en klassiker i italiensk fotball. Lagene har møtt hverandre 171 ganger, og det er Rossoneri som har vært sterkest med 75 seire mot Romas 45.

I de siste fem kampene mellom lagene på Stadio Olimpico har Roma beholdt poengene to ganger, mens Milan har fått de med seg én gang.

Alltid spenning kampene med Roma mot Milan

Da lagene møttes i første halvdel av sesongen var vi vitne til en spektakulær kamp som endte med poengdeling på San Siro. Milan tok ledelsen 3 ganger i kampen etter to scoringer fra Zlatan og en fra Saelemaekers. Dzeko, Veretout og Kumbulla sto for Romas utligninger.

Om vi skal skru tiden tilbake er det spesielt i 2001 vi finner noe av det beste. Milan vant 3-2 i en kamp med storheter som Shevchenko og Totti. Den sesongen endte til slutt med at hovedstadslaget kunne feire sin tredje Scudetto.

Europa League og Serie A

Begge lag har tatt seg videre til åttendedelsfinalene av Europa League. Roma skal møte Shakhtar, mens Milan møter Manchester United.

Når det kommer til serien så har Milan mistet grepet om tabelltoppen etter tapet mot Spezia og byrival Inter. Det fører til at Nezzurri har et forsprang på 4 poeng. For Roma sin del ble det målløst mot Benevento for noen dager siden, og i skrivende stund befinner de seg 9 poeng bak Inter på 4.-plass.

Dette er en kamp som er viktig for begge lag, og Roma kan ta seg forbi Juventus som ligger ett poeng foran. Det står mye på spill når det bare er 4 poeng ned til Napoli på 7.-plass.

Se kampen på tv

Nå ser vi frem kampen mellom Roma mot Milan, og håper selvfølgelig at Jens Petter Hauge får spille. Han er ikke med i troppen som er tatt ut til Europa League. Det betyr at han har mye krefter i bena.

Kampen kan du se på Strive (stream). Den er dessverre ikke tilgjengelig på Strive TV da de har valgt å vise Villarreal – Atletico Madrid på det tidspunktet.

Til SERIE A