Semifinale i OL

Semifinale i OL | Norge – Russland

For andre gang på rad blir det Norge – Russland i en semifinale i OL. Håndballjentene vant gull i 2008 og 2012, men i 2016 var det nettopp Russland som sendte Norge til bronsefinale mens de selv gikk til finalen og vant OL-gull.

Få med deg Norge – Russland på tv fra kl. 14:00 norsk tid, fredag den 6. august. Kampen vises på TVNorge og discovery+.

Forventninger til kampen

Det er liten tvil om at Norge er favoritt, og de har hatt et sterkt mesterskap. Det er bare de norske jentene som ikke har tapt en kamp i OL, og det gir selvfølgelig mye selvtillit. Av totalt 12 omganger med håndball fra OL er det bare to omganger Norge ikke har scoret flest mål. Det er en solid statistikk, og vi vet det finnes et ekstra gir mot de tøffeste motstanderne.

Russland startet OL med uavgjort mot Brasil og tap mot Sverige. Etter den dårlige starten har de vunnet mot Ungarn, Frankrike, Spania og Montenegro. De ser ikke like gode ut som Norge, selv om de kan følge lenge. Vi forventer uansett at kampen ender med norsk seier, selv om det kan bli spennende.

Semifinalen i OL 2016

Da Norge spilte semifinale mot Russland i OL 2016 tok Norge tidlig ledelsen i kampen. Allerede før 6 minutter var spilt hadde det vært 2 strafferedninger. På et tidspunkt sto det 8-4 til håndballjentene, men deretter tok det lenger tid mellom scoringene. Resultatet til pause var 16-18, og russerne hadde fått overtaket.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom den andre omgangen, og det ble et vanvittig drama mot slutten. Med 15 sekunder igjen på klokka var det uavgjort da Russland fikk straffekast. Redningsprosenten til Katrine Lunde var høy på straffekast, men den gangen gikk ballen i mål og russerne ledet med ett. Da 2 sekunder gjensto klarte Oftedal få ballen inn til Løke på linja på mirakulært vis. Den satt, og kampen gikk til ekstraomganger.

Det skulle ikke bli mindre spennende i ekstraomgngene. Etter første var spilt ledet Russland med ett mål. Slik fortsatt det i andre, og det som kunne sendt Norge opp på like mange mål var en lobb fra Herrem, men da den satt utenfor med 15 sekunder igjen kunne russerne strekke hendene i været.