Chelsea - Manchester City i Premier League

Dortmund – Bayern München i DFL-Supercup

På tirsdag blir det tysk fotball mellom fjorårets cup- og serievinner, Dortmund – Bayern München i DFL-Supercup. Dortmund vant DFB-Pokal mens Bayern München vant Bundesliga.

Dette er lagenes første sjanse til å sikre seg en pokal i årets sesong.

⏰ Tirsdag, kl. 20:30
📺 Viaplay + V4

Dortmund med pangstart

BVB har startet sesongen friskt, og det er selvfølgelig Erling Braut Haaland som har vært den store stjernen. Etter hattrick i cupens første runde mot Wehen Wiesbaden fortsatt storspillet i serien. Nordmannen bidro med 2 mål og 3 assists i en kamp Dortmund til slutt vant 5-2.

Jens Petter Hauge scoret mål for Eintracht Frankfurt i debuten, men det var Dortmund som seilet frem og sikret sesongens første 3-poenger.

Bayern München har ikke funnet formen

Bayern har forstatt til gode å vinne en kamp under Julian Nagelsmann. I sesongåpningen var det tydelige svakheter defensivt. Det virket som laget manglet rutine og styrke. Nå skal de inn i en kamp mot et lag som virker veldig sterke, og ting må sitte bedre for at de skal kunne løfte trofeet.

DFL-Supercup 2021: Tidligere vinnere

Dette blir den 12. utgaven av konkurransen. Dortmund og Bayern har møtt hverandre syv ganger, som gjenspeiler dominansen de to lagene har hatt i Bundesliga det siste tiåret.

Bayern er rekordmestere med seks titler, etterfulgt av Dortmund sine tre. Nedenfor finner du oversikt over finaler så langt:

2010: Bayern München 2 – 0 Schalke 04
2011: Schalke 04 4 – 3 Dortmund (straffer)
2012: Bayern München 2 – 1 Dortmund
2013: Dortmund 4 – 2 Bayern München
2014: Dortmund 2 – 0 Bayern München
2015: Wolfsburg 5 – 4 Bayern München (straffer)
2016: Bayern München 2 – 0 Dortmund
2017: Bayern München 5 – 4 Dortmund (straffer)
2018: Bayern München 5 – 0 Eintracht Frankfurt
2019: Dortmund 2 – 0 Bayern München
2020: Bayern München 3 -2 Dortmund
2021: Dortmund – Bayern München

TVkampens spådom til kampen

FC Bayern er fortsatt i utviklingsfasen under den nye treneren Julian Nagelsmann. Selv etter de første kampene står den tyske seriemesteren uten seier. I åpningskampen mot Gladbach var det mye bra, men det var også mørke sider. Spesielt det defensive synes fremdeles være et problemområde.

Det er selvfølgelig Haaland som er den store trusselen, og den norske 21-åringen fortsetter å være brennhet. BVB har vist gode tegn allerede, og mange eksperter tror at det blir nettopp Dortmund som setter en stopper for at Bayern får 10 strake ligatitler.

Vår spådom: Dortmund er i god form og har startet sesongen veldig lovende. Bayern er ikke på full styrke, og vi spår en kamp der Dortmund scorer mange mål.

Dortmund – Bayern i DFL-Supercup på tv og live stream

Dortmund – Bayern München i DFL-Supercup spilles på tirsdag 17. august, fra kl. 20:30. Få med deg kampen på tv med V4 eller live stream på Viaplay. Kommentatorer er Eivind Bisgaard Sundet og Lars Tjærnås