Semifinale i OL

Håndballgutta møter verdensmesteren

Norge skal spille kvartfinale i OL. Både herrene og damene gikk videre fra gruppespillet, og håndballgutta møter verdensmesteren, Danmark først. Det blir spenning fra Yoyogi National Stadium når Christian Berges menn skal ut i ilden på tirsdag morgen.

Danskene hadde potensiale til å gå ubeseiret gjennom hele mesterskapet, men klarte ikke slå Sverige. Det hadde liten betydning for tabellen da Danmark hadde vunnet gruppa før siste kamp. Vi så et dansk lag som ikke klarte å spille som de pleier, noe som har skapt en del kritikk.

Håndballgutta slo Frankrike i siste kamp av gruppespilleren, og viser dermed at de klarer å stå opp mot vanskelig motstand. Når det er mot Mikkel Hansen kan det bli spenning hele veien, og det er selvfølgelig overkommelig på en god norsk dag.

Danmark startet OL sterkt

Danskene spilte sin åpningskamp i OL 2021 på tv mot Japan. Det endte med 47 scoringer mot vertsnasjonen i en kamp som inneholdt 77 mål totalt. Med unntak av kampen mot Sverige har de vunnet med minst 5 mål i sine kamper.

Danmark er en av årets favoritter til å vinne OL når vi går inn i kvartfinalene. Det er derimot Frankrike som har best odds, og de har Norge slått. Etter de to nevnte kommer Spania, og deretter Norge. Sverige, Tyskland og Egypt er et stykke bak det igjen, så det er trygt å si at spillselskapene fortsatt gir Norge relativt gode sjanser til å stikke av med gullet.

Når starter Norge – Danmark i OL?

Håndballgutta møter verdensmesteren til kvartfinale i OL med håndball for menn den 3. august, kl. 10:00 norsk tid. Om du skal se kampen på tv eller live stream er det discovery+ og TVNorge som gjelder.

Norske landskamper i håndball

© TVkampen.com – Håndball på TV

Dersom Norge vinner blir det semifinale på torsdag, og deretter finale og bronsefinale på lørdag.