Community Shield Photo: Adobe stock

Tottenham – Liverpool i Premier League

På torsdag kveld blir det spenning fra Premier League med Tottenham – Liverpool. Kampstart er kl. 21:00, og du kan se den på TV2 Sport Premium, Premium 2 og TV 2 Sumo.

Sist lagene møttes den 16. desember så det lenge ut til å bli uavgjort på stillingen 1-1. Da hadde Salah scoret i 26. spilleminutt, før utlikningen kom fra Son i det 33. Helt på tampen var det Firmino som avgjorde kampen med hodet.

Alle Premier League-kamper på TV og live stream

Hvordan er det i Liverpool om dagen?

Det er en mørk sky som ligger over Liverpool om dagen, og nå er det et stykke opp til tabelltoppen. De klarte seg lenge uten sine vanlige midtstoppere, Van Dijk og Gomez, men når også Matip pådro seg en skade ble det vanskelig. Fabinho, som er en defensiv midtbanespiller, har fått ansvaret i midtforsvaret, og med seg har han hatt både Henderson og unge Rhys Williams. Det har ikke vært lett, men det er ikke bare der problemene ligger.

Liverpool er inne i en tung periode, og kampen på torsdag blir viktig. Formen er ikke der den skal være, og trioen på topp sliter med å produsere. På de fem siste kampene i ligaen har det blitt ett mål, og det var mot West Brom. Etter det har det vært fire kamper uten scoringer, som ikke er likt the Reds.

God scoringsform i Tottenham

For Tottenham sin del har de ikke klart å henge med i toppen av tabellen, men er ikke langt bak. Både Kane og Son har som vane å finne veien til mål. De befinner seg rett bak Salah som toppscorer i ligaen. Tottenham har ikke tapt på sine siste fire kamper, men har derimot spilt uavgjort mot Fulham.

Selv om det er stor forskjell på hvordan det går i klubbene om dagen, så ligger de etter hverandre på tabellen. Bare ett poeng skiller, mens Everton og West Ham er rett bak.

Scoring i første omgang?

Statistikken forteller oss at det blir scoring i første omgang av Tottenham – Liverpool. Det har skjedd de siste 10 gangene de har spilt mot hverandre. En annen interessant statistikk er at Spurs er gode i starten, for 21 mål og 4 baklengs er den beste statistikken i første omgang blant alle Premier League-lag. De har ikke sluppet inn et eneste mål før 30 minutter, mens omtrent halvparten av målene mot har kommet etter 75 minutter.