Rosenborg – LSK Kvinner | Toppserien starter

Når herrelaget RBK har startet sesongen med 1 seier, 1 uavgjort og 2 tap, så er det Trondheims damelag som skal være best i byen. Det blir kamp mellom Rosenborg – LSK Kvinner når de ankommer Koteng Arena. LSK har planer om å starte sesongen på samme måte som de avsluttet den forrige, med… den siste kampen endte forsåvidt uavgjort mot Stabæk, men de vant i alle fall serien fire poeng foran Vålerenga.

Rosenborg – LSK Kvinner på tv

Når du skal se Toppserien på tv i år, så er Direktesport pålitelige med dekning av alle kamper. I tillegg viser NRK én kamp fra hver runde. Se alle kamper i Toppserien her.

Rosenborg Ballklubb Kvinner

Selv om laget har eksistert lenge, så er navnet nytt. Som det mestvinnende kvinnelaget i norsk fotball er tidligere Trondheims-Ørn nå klare for en ny epoke. Med semifinalen fra Europa League ’05, 8 cupmesterskap og 7 seriemesterskap på ryggen, så er drømmen å finne veien tilbake til storhetstiden som strakk seg fra tidlig 90-tallet, frem til europacupen.

Viktige nye spillere

Kristine Minde blir en del av Rosenborg-troppen etter 1. august. Med mye rutine fra landslaget og Wolfsburg skal 27-åringen spille på midtbanen sammen med fjorårets «gjennombrudd», Julie Blakstad.

Lisa-Marie Karlseng har også funnet veien til Rosenborg, en etterlengtet hjemkomst ett år før kontrakten med Reading i WSL var klar. På 95 kamper for Trondheims-Ørn scoret Karlseng 54 mål. Det kan bli et skummelt par på topp med Celine Nergård som kom fra Fløya før årets sesong, og det er liten tvil om at den øvre tredelen av banen stiller sterkt.

LSK Kvinner satser på seks strake

Med Hege Riise bak spakene øyner LSK sitt stjette strake seriegull i Toppserien. Om de er like sterke som i de foregående sesonger kan det derimot stilles spørsmålstegn ved. Blant annet Elise Thorsnes, Synne Skinnes Hansen og Anja Sønstevold har funnet nye klubber i utlandet. De har hentet Justine Vanhaevermaet som storspilte i Arna-Bjørnar forrige sesong, i tillegg til syv andre spillere, så litt styrke har de fått uansett.

Toppserien hymne

Kilde: Toppserien