EM-favorittene

Real Madrid – Liverpool i Champions League-finalen i Frankrike

Avspark: Lørdag 28. mai kl. 21:00

Arena: Stade de France i Paris


Førstkommende lørdag møtes de to storlagene Real Madrid og Liverpool i finalen i den gjeveste europeiske turneringen, Champions League.

Den spanske fotballgiganten er den mestvinnende klubben gjennom historien og står med utrolige 13 Champions League-gull. Lørdagens motstander Liverpool har vunnet seks ganger og kan tangere Milan som CL-historiens nest mest suksessfulle lag med seier.

Dette blir tredje gang de to lagene møtes i CL-finale, etter at Liverpool slo Real 1-0 nettopp i Paris i finalen i 1981, mens Real fikk sin revansje da de slo Liverpool 3-1 i 2018-finalen i Kiev og tok sitt til nå siste CL-gull.


Veien til finalen

Liverpool har virkelig returnert til en ny storhetstid etter at tyskeren Jürgen Klopp tok over laget. Medaljer av alle valører i hjemlig liga, inkludert seriesølv denne sesongen, og tre Champions League-finaler lar seg virkelig høre.

I CL cruiset de til finalen med seks av seks seire i gruppespillet mot AC Milan, Porto og Atletico Madrid, mens de unngikk de vanskeligste lagene i utslagsrundene. Inter ble slått ut i åttedelsfinalen, mens Benfica ble knust 6-4 sammenlagt i kvartfinalen. Deretter ble Bayern Münchens overmenn, Villarreal, eliminert i semifinalen med seier i begge oppgjørene. Nå står Liverpool som favoritter mot det spanske storlaget i finalen.

Men der Liverpool har imponert med sitt sterke kollektiv, er det individualistene på Real Madrid som har vært avgjørende i veien til finalen.

Carlo Ancelottis menn gikk greit videre fra gruppespillet, på tross av et tap hjemme for Sheriff Tiraspol på Santiago Bernabéu.

I åttedelsfinalen tapte Real borte mot Paris Saint-Germain, men et hat-trick fra superstjernen Karim Benzema sørget for 3-1 og avansement i hjemmekampen. Kvartfinalen ble også spennende, der spanjolene vant 3-1 over Chelsea på Stamford Bridge. Men en opphenting av engelskmennene sørget for ekstraomganger i Madrid, der Benzema igjen ble helten med den avgjørende scoringen.

Semifinalen mot Manchester City ble er real klassiker, der City vant det første oppgjøret 4-3 etter å ha dominert kampen. Benzema var igjen på farten og satte inn to viktige mål for gjestene. Det hele kulminerte i kanskje den sykeste CL-opplevelsen de seneste årene på Bernabeu. City tok ledelsen drøye kvarteret før slutt, og da klokken viste 90 minutter hadde Pep Guardiolas menn en tomålsledelse. Men to kjappe mål fra Rodrygo på overtid sørget for ekstraomganger – og der ble naturligvis Benzema helten med en straffescoring og sørget for at Guardiolas CL-tørke bare fortsatte.


Realt overtak for spanjolene

De to lagene har som kjent møttes to ganger i CL-finalen tidligere, men de møttes også i kvartfinalen i forrige sesongs turnering. Der vant Real hjemmekampen 3-1 og styrte inn avansementet med 0-0 på Anfield. Og det spanske laget har den beste statistikken med fire seire og en uavgjort på de fem siste innbyrdes oppgjørene.

Ser vi på inneværende CL-sesong har lagene vært omtrent like målfarlige med Liverpool på 30 scorede mål og Real med sine 28. Mens i Liverpool kamper har de dominert ballbesittelsen i langt større grad enn sine motstandere med 60,1 % i snitt mot Reals 50,4 %.

Reals matchvinneregenskaper kan man se igjen ved at laget leder med antall driblinger og antall redninger, mens de har scoret nesten like mange mål som Liverpool på langt færre sjanser (176 mot 199). Men den virkelige overraskende statistikken finner vi hos Real-spissen Karim Benzema. Franskmannen har banket inn 15 mål i CL denne sesongen med en xG (forventede mål) på bare 7,81. Han scorer altså dobbelt så mange mål som forventet, så et Benzema-mål i Real Madrid Liverpool gir lav odds.

Den rutinerte spissen blir garantert en nøkkelspiller for Real også i finalen, så sjekk siden vår for å finne riktig Real Madrid Liverpool-kanal å se kampen på.


Liverpool kan mangle hærfører

Foran den meget spennende finalen har Liverpool fått noen tunge nyheter på skadefronten. For den viktige midtbanespilleren Fabinho er usikker foran finalen. Brasilianeren har vært involvert i hver eneste CL-kamp denne sesongen og har styrt laget til ti seire, en uavgjort og bare ett tap så langt.

Minst like viktige Virgil van Dijk satt på benken i sesongavslutningen mot Wolverhampton og er også usikker for Klopps menn.

For Carlo Ancelotti og Real er det en nærmest skadefri tropp som gjør seg klar for CL-finalen førstkommende helg. Den viktige forsvareren David Alaba har stått over de seks seneste kampene for det spanske hovedstadslaget, men ifølge flere kilder i Spania skal østerrikeren være klar for spill til den viktige kampen.


Forventer mange mål

Det er to av de mest målfarlige klubbene som møtes i denne sesongens finale. Liverpool snitter på rundt 2,5 scorede mål per kamp både i Premier League og i Champions League denne sesongen, mens Real ikke er mye dårligere med sine drøye 2 mål per kamp i La Liga og i underkant av 2,5 mål per kamp i CL. Det får oss til å tro at det fort kan bli målrikt også i denne kampen.

Da passer det godt at vår samarbeidspartner kan tilby Real Madrid Liverpool odds på over 2,5 mål – og ikke nok med det. De har også økt oddsen med hele 5x på dette spillet.


Vilkår & Betingelser


Dette er lagenes vei til finalen:

Real Madrid:

PSG – Real Madrid 1-0

Real Madrid – PSG 3-1

Chelsea – Real Madrid 1-3

Real Madrid – Chelsea 2-3 (e.e.o.)

Manchester City – Real Madrid 4-3

Real Madrid – Manchester City 3-1 (e.e.o.)


Liverpool:

Inter – Liverpool 0-2

Liverpool – Inter 0-1

Benfica – Liverpool 1-3

Liverpool – Benfica 3-3

Liverpool – Villarreal 2-0

Villarreal – Liverpool 2-3