Fotball

RB Leipzig – Dortmund | Bundesliga

Det skal kjempes om viktige poeng når RB Leipzig møter Dortmund i Bundesliga på lørdag. Hjemmelaget overtar tabelltoppen ved seier ettersom Bayern tapte mot M. Gladbach på fredag kveld. Dortmund på sine side befinner seg noen poeng lenger bak.

Nå som Haaland er tilbake får vi se om den norske spissen klarer å løfte laget, som nettopp har fått seg ny trener, en plass høyere på tabellen.

Er Dortmund på riktig spor?

Med tanke på at Dortmund ligger 8 poeng bak Bayern kan vi ikke avskrive de gule og svarte til gullet helt ennå. Tross alt kan de ta et stort steg innpå med seier mot Nagelmann sine menn, som bare er 2 poeng for Bayern.

Etter at Lucien Favre forlot trenerstolen har BVB tapt mot Union Berlin. Det har på den andre siden blitt seire mot Werder Bremen og Wolfsburg. Den største prøvelsen venter for den nye treneren, Edin Terzić, som kan få Dortmund tilbake på riktig spor.

Leipzig jager Bayern

Leipzig klatret opp til 2.-plass etter forrige runde, og befinner seg rett bak Bayern. Nå gjelder det at de klarer å slå Dortmund for å overta tabelltoppen. Da vil de også gjøre det veldig vanskelig for Dortmund å tette luken oppover på tabellen.

Forventede oppstillinger i Leipzig – Dortmund

Nagelsmann bør forholde seg til spillerne som har mye erfaring, med Upamecano og Orban i midtforsvaret. Det gjenstår å se om Mukiele fortsatt sliter med skade etter kampen mot Stuttgart, men om han er klar vil han passe inn på høyresiden. Da skal også Halstenberg komme inn på venstre.

På midtbanen finner vi Sabitzer, Kampl og Olmo, med Angelino og Haidara på offensiven. I angrep blir det enten svenske Forsberg eller danske Paulsen.

Maunier, Akanji, Hummels og Guerrerio vil utgjøre den bakerste rekken hos Dortmund. På midten bør Can gå inn med Witsel, i tillegg til at Reus, Sancho og Reyna som alle kan få en plass. Helt på topp finner vi Haaland som har en del mål å ta igjen etter skaden.

Hvordan skal dette gå?

Det står mye på spill for begge lag i denne kampen, og Leipzig vil gjøre sitt for ungå fjorårets fadese. De så solide ut i første halvdel av sesongen, men raknet etter juleferien og avga mange poeng.

Dortmund har sett ut som en sovende kjempe de siste kampene, og Terzić har hatt tre uker på å gi nytt liv til laget. Det er et enormt potensiale i de unge herrene, og vi håper på en norsk spiss som er i toppform etter en ellers lei første kamp etter skadeoppholdet.

Vi antar at Dortmund vil vise hva de er gode for og sikre tre viktige poeng, og selvfølgelig må vi satse på at Haaland er tilbake i storform. Forhåpentligvis melder han seg på i kampen om å bli toppscorer i ligaen igjen.

Sånn ser du RB Leipzig – Dortmund på TV

Kampen vises på Viaplay og Vsport 1 på lørdag fra kl. 18:30.

Se Bundesliga på TV