Tyrkia - Norge i VM-kvalik

Premier League 2. juledag 2020

Det er alltid spennende med fotball i julen, og selvfølgelig skal vi også se Premier League 2. juledag 2020, som er en helt spesiell dag for alle fotballentusiaster. Da byttes juleslips ut med fotballskjerf, og genseren byttes ut mot drakta. Det er full omgang i Premier League, men selv om Boxing Day er synonymt med fotball har begrepet i grunnen en helt annen betydning.

Kampprogram Premier League

Hva er Boxing Day?

I løpet av 1800-tallet var det vanlig for folk i arbeiderklassen å få fri for å være hjemme med sine familier. Da var det tradisjon å gi sine ansatte en gave som takk for året. Julegaven kom i en boks så det var enkelt å få den med seg hjem til familien, og det er der begrepet kommer fra.

Derfor spilles Premier League 2. juledag 2020

Å spille fotball i julen er en mangeårig engelsk tradisjon. Opprinnelig var den 25. desember dagen de spilte fotball, som i England også er dagen man feirer julen og deler ut gaver. Derfor var det tradisjon å åpne gaver og feire på morgenen, og deretter gå ut for å se fotball utover dagen.

I løpet av 50-tallet var det noen som snakket om å flytte kampene bort fra 1. juledag, og i 1957 ble den siste kampen spilt på denne dagen. De påfølgende årene, og helt frem til i dag, spilles det isteden kamper 26. desember. Ettersom dette er en stor fotballdag i England, uavhengig av hvilke lag som spiller, så unngår de at det blir lokalderbyer på denne dagen.

De beste kampene fra Premier League 2. juledag 2020

Selv om det er mange gode kamper på Boxing Day er det enkelte som skiller seg ut, og det er TV 2 som eier rettighetene til Premier League.

Leicester City – Manchester United | 13:30

Dette er nok ikke en høyoddser, selv om lagene spilte uavgjort mot hverandre i 2017. Siden den gang har United vunnet alle oppgjør. Vi kan selvfølgelig ikke avskrive Leicester helt, med tanke på det har vært ganske små marginer. Ofte er det ett eller to mål som skiller, men det er mye som kan skje i fotball.

Leicester City – Manchester United på TV

Skader

Manchester United kan igjen stille med Edinson Cavani etter at han kom tilbake mot Leeds. Phil Jones spilte sist kamp i januar mot Tranmere, og har vært ute av United-troppen i 2020/21 etter en operasjon.

Leicester City måtte ta ut Jamie Vardy i kampen mot Tottenham da han har slitt med skade i hoften. Han har flere dager å hvile på før neste kamp, og bør være klar. Timothy Castagne har vært ute med skade, men kom tilbake mot Tottenham, og Caglar Soyuncu forventes tilbake mot enten United eller Crystal Palace. Da gjenstår bare Ricardo Pereira som har en skade i lysken.

Arsenal – Chelsea | 18:30

Dette er en kamp som kan gå begge veier. Det er to rivaler som møtes i denne kampen, som for så vidt kan være veldig intensiv. Den siste kampen i august endte med poengdeling, så nå er det to lag som er sugne på seier. Arsenal har mye å svare på etter en periode med dårlige resultater, mens Chelsea jager toppen av tabellen.

Arsenal – Chelsea på tv

Skader

Arsenal har slitt med å score mål denne sesongen, og da hjelper det lite at Pierre-Emerick Aubameyang har pådratt seg en skade. Det er usikkert om han blir klar for kampen, men vi håper det for Arsenals del. Martinelli var tilbake og fikk noen minutter i tapet mot Everton, og vi får se hvordan formen er 26. desember.

Chelsea har tre spillere som sliter med skader, men to av de kan være tilbake mot Arsenal. Callum Hudson-Odoi og Hakim Ziyech sliter med lårmusklaturen, men begge er tilbake i trening. Det er derfor mulig de to blir klare mot Arsenal. Reece James er ute med kneskade, og skadeomfanget er uklart.

Sheffield United – Everton | 21:00

Den siste av de spennende kampene i Premier League 2. juledag 2020, er Sheffield mot Everton. De siste fem kampene mellom lagene har endt med én seier til Sheffield og tre til Everton. Sheffield har hatt et mareritt av en sesong og ligger klart sist på tabellen. Everton er nummer tre og har et psykologisk overtak, men i slike kamper kan fort kjempen falle. Her har Sheffield alt å vinne, og det blir en spennende avslutning på dagen.

Sheffield United – Everton på TV

Skader

Sheffield United stiller uten Oliver McBurni, Jack William O’Connell, Kean Bryanunder og Sander Berge. Sistnevnte er ute i flere måneder etter sin skade.

Everton må klare seg uten James Rodriguez og Lucas Digne den 26. desember. Fabian Delph og Marques Loureiro Allan har lårskader, og Jean-Philippe Gbamin kan alle tre være tilbake kampen.

Husk også Wolverhampton – Tottenham den 27. desember, kl. 20:15.