Gruppene i Europa League 2021/22

North West London derby på 2. juledag

Det blir spenning i Premier League med North West London derby når Arsenal møter Chelsea på 2. juledag. Arsenal har det tungt og sliter med å produsere resultater, mens Chelsea har tapt sine to siste bortekamper.

Arsenal – Chelsea på TV og live stream

Et spennende North West London derby

Selv om Arsenal har fordel av hjemmebane og totalt sett leder statistikken med 77 seire mot Chelseas 65, så er Chelsea storfavoritter før kampen. Lagene møttes sist i FA-cupfinalen der Arsenal til slutt løftet trofeet. Så hva er det som har skjedd?

Arsenal sliter med å score

Arsenal er i skrivende stund helt nede på 15.-plass på tabellen, og det er foran mål de største problemene ligger. Bare tre klubber har scoret mindre enn The Gunners denne sesongen.

Mange trodde at Aubameyang kunne bli toppscorer i ligaen, men nå ser det mørkt ut. På 14 spilte kamper står han med 3 mål, der siste kom i forrige hjemmekamp mot Southampton. Nå er han også tvilsom i oppstillingen etter å ha pådratt seg en skade.

Chelsea må øke nivået

Chelsea gikk 10 kamper uten tap og så lenge ut til å holde følge med topplagene, men så kom desember og tap i bortekampene mot Everton og Wolves. Nå venter nok en bortekamp, og her er det viktig med poeng for å ikke havne for langt bak på tabellen.

Frank Lampard er nødt til å produsere gode resultater i denne kampen. Han kom til sjefsstolen på Stamford Bridge med overgangsnekt, men brukte store summer på spillere som Timo Werner, Hakim Ziyech og Kai Havertz i sommer.

Dette blir uten tvil en kamp med høy intensivitet, og selvfølgelig blir det mye mer spenning med sport i julen.