fotball Foto: Unsplash

Molde må storspille mot Granada

Det er liten tvil om at Erling Moe og Molde er i ferd med å spille en historisk bra sesong. For første gang er de i åttendelsfinalen av Europa League. Granada følger i samme fotspor, men det spanske laget har en kjempefordel etter å ha vunnet første kamp 2-0.

Bestenotering for Molde er 16.-delsfinalen fra 2015/16-sesongen. Etter å ha tapt 3-0 i første kamp mot Sevilla på bortebane vant de hjemme, men Sevilla gikk videre på målforskjell og endte opp med å vinne turneringen.

Sist et norsk lag tok seg så langt som Molde har kommet var da Vålerenga kom spilte kvartfinalen mot Chelsea i Cupvinnercupen ‘99. Nå kan det sies at motstanderen er noe enklere i denne omgang, men her må mye sitte.

Veien til 16.-delsfinalen

Det har på ingen måte vært lett for Molde å komme seg til 8.-delsfinale. I gruppespillet var Arsenal omtrent forhåndskvalifisert, og de tre andre lagene måtte kjempe om den siste plassen. Det endte med at Molde tok med seg 10 poeng på seks kamper, foran Rapid Wien på 7 poeng.

Laget de møtte i 16.-delsfinalen hadde bare sluppet inn 2 mål i gruppespillet. Hoffenheim var storfavoritter, men det stoppet ikke Molde i å sette 3 på Estadio de la Carámica. I returkampen som ble spilt i Tyskland hadde Hoffenheim gått videre med uavgjort, og selv om de lå under var det bare en utlikning som trengtes. Den kom aldri, og Ulland Andersen sendt Molde videre med to scoringer.

Fordel Granada

Etter første kamp var det mange sjanser for Molde, men det ble aldri uttelling for strevet. Vi så et Molde-lag som var våkent og hadde overtaket i store deler av kampen, men så er det feil som gir Granada en scoring. Forsvaret henger ikke med, og da er det en pris å betale. Molde fikk en spiller utvist, og like etter fulgte feil 2, og mål 2 for Granada.

Med tanke på at Eliteserien ikke starter før i mai og det er lite kamptrening for Molde-spillerne, så har Granada en fordel ved at de har holdt spillet gående i La Liga. Det har gitt Erling Moe en mulighet til å holde fokus på nettopp denne kampen.

Ifølge transfermarkt.com har Granada nesten 10 ganger høyere markedsverdi enn Molde. Når Fredrik Aursnes har en markedsveri på 1,5 millioner euro, så er Yangel Herrera verdt 15 millioner. Snakk om David mot Goliat, og vi satser selvfølgelig på nok en storkamp sånn at Molde går videre til kvartfinalen som første norske lag på over 20 år.

Sånn ser du kampen

Returkampen Molde – Granada i Europa League spilles torsdag 18. mars fra kl. 18.55. Den vises også på Sumo og Zebra. Kampen spilles på en av de opprinnelige EM-stadioner Puskás Aréna i Budapest.