Chelsea - Manchester City i Premier League

Manchester City – Liverpool

Denne sesongen var ventet å bli enda jevnere enn fjorårssesongen når vi tenker på duellen mellom Manchester City – Liverpool, men spesielt ett lag har levert under mål. Med unntak av Liverpool sitt 7-2-nederlag mot Aston Villa, så har de fått en utmerket start og leder Premier League i forkant av den kommende runden.

Manchester City ligger fem poeng bak med en kamp mindre spilt, og har et par kamper de gjerne skulle spilt på nytt. Det kommende oppgjøret med Manchester City – Liverpool kan bli viktig når vi nærmer oss slutten av sesongen.

En stor mulighet for City

Manchester City er i forkant av kampen på en tiendeplass i Premier League. Som nevnt har de en kamp mindre spilt etter at sesongstarten mot Aston Villa ble utsatt for å få en pause etter Europa-kampene. Dersom denne hadde gått i favør City så hadde de i beste fall vært på fjerdeplass – to poeng bak Liverpool. Da ser det ikke så dystert ut som tabellen i dag tilsier.

City har ikke vært så produktive denne sesongen, og har fortsatt ikke vunnet to kamper på rad etter at årets sesong startet. Sist slo de Sheffield United 1-0 etter et langskudd fra Kyle Walker.

Et av problemene denne sesongen har vært foran mål. De har hatt som vane å score mye, men frem til nå ligger 12 lag foran på scoringsstatistikken.

Det er merkverdig at målene renner inn i Champions League. Der er det i gjennomsnitt tre mål per kamp, som er dobbelt så mange som i PL. Det faktum at Raheem Sterling og Phil Foden er toppscorere med to mål hver er oppsiktsvekkende.

Mot Liverpool kommer de etter alt å dømme til å spille uten Benjamin Mendy og Fernandinho som begge er ute med skader. Sergio Agüero er også tvilsom, så da får vi kanskje se Ferran Torres på topp etter sin scoring i midtuka mot Olympiakos.

Kan Liverpool surfe videre?

Liverpool fikk en utmerket start på sesongen med full pott mot Leeds, Chelsea og Arsenal. Den gode starten var i fare for å bli avsporet etter 7-2-tapet mot Villa. Deretter fulgte 2-2 mot et formsterkt Everton-mannskap, og to 2-1-seire mot Sheffield United og West Ham. Etter dette overtok The Reds førsteplassen i Premier League.

I Champions League har det vært god flyt og full uttelling etter de tre første rundene. I midtukens kamp møtte de fjorårets kvartfinalist, Atalanta. Det ble en dyster kveld for hjemmelaget, mens Merseyside-klubben kunne juble etter 5 scoringer. Det var spesielt Diogo Jota som viste seg frem med sitt hattrick. Sadio Mané og Mohamed Salah var også på listen over målscorere.

En av de store spørsmålene blir om Jota også skal starte mot City, eller om Klopp holder fast ved Firmino. Brasilianeren startet i forrige kamp mot West Ham. Det kan være verdt å merke seg at Jota kom inn for Firmino i den kampen, og da kan vi fort se en formsterk Jota til start.

Det er usikkert om Virgil van Dijk, Fabinho og Alex Oxlande-Chamberlain er spilleklare til kampstart. 19 år gamle Ryhs Williams kan forvente å trå inn på midtstopperplass. Thiago er heller ikke helt sikker.

Når starter kampen?

Kampstart for Manchester City – Liverpool er søndag, kl. 17:30. Kampen vises på TV 2 Sumo, TV 2 Sport Premium og TV 2 Sport Premium 2.

Se alle Premier League-kamper her