Arsenal Emirates Foto: Adobe

Lokaloppgjør med Arsenal – Tottenham på søndag

Kampen mellom Arsenal – Tottenham er alltid et høydepunkt i Premier League-sesongen, og nå skal The Gunners jakte revansje etter at Tottenham vant 2-0 over London-rivalen i desember.

Spenning med Arsenal – Tottenham

Avstanden mellom Emirates og Tottenham Stadium i Nord-London er snaue 10 kilometer, og lagets supportere har vært i tottene på hverandre i over et århundre. Etter nesten 200 kamper er det Arsenal som har tatt flest poeng.

Arsenal ble grunnlagt tidlig på 1900-tallet sør for London. Etter at Henry Norris kjøpte klubben begynte han å lete etter en stadion lenger nord. Det endte opp med Highbury i 1913, rett ved siden av Tottenham. Siden den gang har lokalderbys vært en av sesongens høydepunkter for fans.

Nå har det gamle blitt byttet ut, så Highbury og White Hart Lane er historie. Arsenal flyttet til Emirates Stadium i 2006, bare to minutter gange fra den forrige stadion. Tottenham har i ettertid bygget sitt nye Tottenham Stadium med 62 000 seter.

Arsenal – Tottenham på TV
Kampstart: Søndag, kl. 17:30
Kanal: TV 2 Sumo & TV 2 Sport Premium

Hva står på spill?

Med ti runder igjen av Premier League-sesongen har begge lag festet sine øyne på en topp 4-plassering og Champions League til neste sesong. Tottenham er fem poeng unna, mens Arsenal ligger 12 poeng bak Chelsea på 4.-plass.

Foran Arsenal ligger både Liverpool og Everton som jakter det samme. Tap mot en lokal motstander på søndag vil ødelegge Arsenals håp om Champions League, selv om det er en liten sjanse ved å vinne årets Europa League der også Tottenham er med å kjempe.

Tottenham har vunnet sine fem siste kamper og reiser til sin nabo med mye selvtillit. Jose Mourinho vet at topp 4 er nære, men da har ikke Spurs råd til å avgi mange poeng i de gjenstående kampene.

Nøkkelspillere til kampen

Arsenal-manager Mikel Arteta har endeling fått Pierre-Emerick Aubameyang i form, og spissen får til mer etter en ellers målfattig høst. En annen styrke er Martin Ødegaard som scoret sitt første mål i drakta mot Olympiacos på torsdag.

Tottenhams farligste spiller er Harry Kane. Han har scoret fire mål på de to siste kampene. Også Gareth Bale har fått til mer etter en ellers vanskelig periode. Han har scoret seks mål på de siste fire ukene.

Det er mange andre kamper å glede seg til, så husk å stoppe innom vår oversikt over Premier League.