Community Shield Photo: Adobe stock

Manchester United – Liverpool: Før kampen

Storkampen i Premier League mellom Manchester United – Liverpool skulle spilles 2. mai, men protester utenfor og inne på Old Trafford førte til utsettelse.

Glazer-familien, som ble majoritetseiere i United for 16 år siden, har vært lite likt blant fansen. Den siste dråpen kom med Super League.

Kampen fikk ny dato og ble spilt den 13. mai.

Man Utd jaktet viktige poeng for å beholde 2.-plassen på tabellen, mens Liverpool trengte viktige poeng for å komme seg opp på topp 5 i ligaen.

Liverpool – Manchester United: Rivalisering og siste kamper

Rivaliseringen mellom disse to klubbene fra vest i England anses for å være et av fotballverdenens største. Det er to av Englands mest suksessfulle klubber, både når det kommer til titler i hjemlandet og i Europa.

Manchester United leder innbyrdes med 81 seire, mot Liverpools 67 i offisielle konkurranser. Lagene har spilt uavgjort 58 ganger.

I de siste 10 kampene har seks endt med poengdeling, mens hvert lag står med to seire hver. Sist lagene møttes endte kampen uten scoringer på Anfield.

Lagenes form

Liverpool har hatt problemer med å finne et stabilt nivå i år. De røk ut av Champions League nylig, og har spilt uavgjort mot Leeds og Newcastle.

United har på sin side ikke tapt en kamp i ligaen siden 27. januar og har vunnet 7 av sine siste 10 kamper.

Manchester United – Liverpool forventninger

Vi regner med at det blir en jevn kamp med disse topplagene. United er full av selvtillit etter deres utklassering av Roma i Europa League. Dessuten mangler Liverpool fortsatt viktige spillere.

Om vi må uttale oss om kampvinner forventer vi at Manchester United tar dette, mens Liverpool må slite med å kvalifisere seg til spill i Europa til neste sesong.

Man United – Liverpool på TV og live stream

Kampen ble vist på TV 2 Sumo, TV 2 Sport Premium og Premium 2.