Åttendedelsfinaler i Champions League Photo: Adobe stock

Liverpool – Manchester United: Før kampen

Førsteplassen i Premier League står på spill i møtet mellom Manchester United – Liverpool på søndag. Etter å ha sikret tre poeng mot Burnley har de røde djevlene overtatt tabelltoppen. Der befinner de seg for første gang siden 2013 under ledelse av Alex Ferguson. Liverpool har på sin side bare tapt én kamp i Premier League i 2021 mot Southampton.

Liverpool – Manchester United i Premier League kan lett bli ansett som høydepunktet i en ellers travel Premier League-periode.

Liverpool – Manchester United: Rivalisering og siste kamper

Derbyet fra nordvest i England anses for å være et av fotballverdenens største. Det er to av Englands mest suksessfulle klubber, både når det kommer til titler i hjemlandet og i Europa.

Manchester United leder innbyrdes med 88 seire, mot Liverpools 77. Lagene har spilt uavgjort 67 ganger. I de siste 10 kampene har seks endt med poengdeling, og tre med Liverpool-seier. Sist lagene møttes sikret Liverpool tre poeng i en kamp som endte 2-0. Det skjedde for omtrent et år siden den 19. januar 2020.

Lagenes form

Liverpool har hatt problemer med å finne et stabilt nivå etter deres viktige seier over Tottenham. Til tross for at de knuste Crystal Palace 7-0 har de ikke lykkes med å opparbeide seg en seiersrekke. Uavgjort-kampene mot West Brom og Newcastle ble fulgt opp av nederlaget mot Southampton.

United har på sin side ikke tapt en kamp i ligaen siden 1. november. De tre siste kampene mot Burnley, Aston Villa og Wolves har endt med full pott.

Liverpool – Manchester United forventninger

Vi regner med at det blir en jevn kamp med disse topplagene. United er full av selvtillit etter deres 10 kamper på rad uten tap. Dessuten mangler Liverpool en Diogo Jota som er ute med kneskade. Den 24 år gamle portugiseren står med 9 ganger på sine 17 kamper.

En ting som er i favør Liverpool er erfaringen de innehar i toppkamper som denne. Angrepet er også fryktinngytende, selv uten Jota. De har scoret 37 mål (flest i ligaen) denne sesongen. Til sammenligning er United det 12. beste bakover med 24 baklengs.

Om vi må uttale oss om kampvinner forventer vi at Liverpool vinner med 1 mål, på stillingen 2-1.

Liverpool – Man United på TV og live stream

Kampen kan du se på TV 2 Sumo, TV 2 Sport Premium og Premium 2. Avspark er på søndag, kl. 17:30.