Liverpool - Man City Anfield. Foto: Paul Ellis/AFP

Liverpool – Manchester City i Premier League

Gigantene fra de siste sesongene møtes til dyst på søndag med Liverpool – Manchester City i Premier League. Dette kan være siste sjanse for Liverpool om de skal kjempe om ligagullet.

Man City er slagkraftige

Når det kommer til kjempeform stiller City sterkest. I skrivende stund topper de tabellen med 47 poeng, like foran Manchester United på 44. Det gjør de med en kamp mindre spilt.

På de siste ti kampene står City med ni seire og en uavgjort, og det ligger i kortene at Cityzens kan ende øverst på tabellen når sesongen er ferdigspilt. Sånn kan det fort bli dersom Liverpool og Man United kaster bort flere viktige poeng.

City har bare sluppet inn 13 mål på 21 kamper. De har holdt nullen i seks strake ligakamper og har 13 seire på rad i alle konkurranser. De kommer som et godstog og skal virkelig legge press på et Liverpool-lag som er i trøbbel.

Liverpool er inne i en tung periode

Liverpool kommer fra en svak hjemmekamp mot Brighton hvor de igjen sliter med å score mål. Skadene har satt sine spor, og det er spesielt i forsvar problemene ligger. Uten Gomez og Van Dijk har Henderson og Fabinho blitt hentet fra midtbanen. Da mangler det viktige brikker for å få ballen opp til den farlige angrepsrekka.

På de siste ti kampene har det blitt seier i fire, tre uavgjort og tre tap. Når tapene kommer mot Brighton, Burnley og Southampton kommer det tydelig fram at ting ikke går som det skal.

Liverpool hadde ikke tapt på 68 hjemmekamper i ligaen. Dersom de taper mot City vil de ha tapt tre på rad. Det har ikke skjedd siden 1963.

City får det som de vil i de fleste kamper og har et stort favorittstempel. Liverpool må trå til for å unngå sitt tredje hjemmetap på rad. Man City måtte klare seg uten Sergio Aguero, Nathan Ake og Kevin De Bruyne sist, mens Liverpool spilte uten Alisson Becker, Fabinho, Joe Homez, Diogo Jota, Naby Keita, Sadio Mané, Joel Matip og van Dijk, der majoriteten har pådratt seg langtidsskader.

Se Liverpool – Manchester City på tv

For å se kampen gjelder det å ha TV 2 Sumo, Sport Premium/Premium 2 den 7. februar kl. 17:30. Se oversikten over alle kamper i Premier League på tv.