Nations League 2020/21

Leverkusen – Dortmund i Bundesliga

Når den 17. serierunden skal spilles i Bundesliga på tirsdag og onsdag forventer vi en eksplosiv duell. Det er Bayer Leverkusen – Dortmund, og begge lag må spille bedre for å holde liv i jakten på serieleder Bayern München. Leverkusen-trener Bosz vil få et gjensyn med sin tidligere klubb, og det er i en periode hvor hans nåværende klubb har levert dårlige resultater.

Peter Bosz og nedtur med BVB

Det er 1. oktober 2017: Bayern München roter det til mot Hertha og klarer ikke mer enn 2-2. Dagen før hadde Borussia Dortmund vunnet 2-1 mot Augsburg. Laget til Peter Bosz, som han overtok på begynnelsen av sesongen, skinner med offensiv fotball og er 5 poeng foran de regjerende seriemesterne etter 7 runder.

Men så skjer det noe: Det er åtte kamper på rad uten seier i ligaen, derav fem tap og 4-4 mot Schalke etter å ha ledet 4-0 til pause. I tillegg ble det to tap og to uavgjort i gruppespillet av Champions League. BVB-sjefene er ikke fornøyde, og det som startet med mye håp endte med at Bosz forlot klubben den 9. desember.

Leverkusen: Fra toppen til krisen

Situasjonen til Bosz i Bayer Leverkusen, som i forkant av sesongen ble ansett som en gullkandidat, forverret seg etter nederlaget mot Bayern München i midten av desember. Etter å ha lidd nederlag mot de regjerende seriemesterne skjedde det ikke så mye i Leverkusen. Et nytt nederlag ventet mot Frankfurt, og sist Union Berlin. De klarte heller ikke mer enn uavgjort mot Werder Bremen i forrige runde, og nå er det en minikrise i klubben.

Dortmund med tilbakeslag

Dortmund hadde en imponerende start på sesongen, men fikk problemer. Det ble en viktig 3-1-seier over Leipzig i forrige uke, og en stigende trend har vært merkbar etter at Terzic kom inn som trener. Så kom det et lite slag når de ikke klarte bedre enn uavgjort mot bunnlaget Mainz.

På tabellen deler lagene 3.- og 4.-plassen med 29 poeng. Bayern München begynner å få en luke med sine 36 poeng. Toppkampen med Leverkusen – Dortmund er derfor svært viktig i forhold til resten av sesongen.

Leverkusen – Dortmund: Mulige lagoppstillinger

Unggutten Wirtz kom tilbake til trening med Bayer Leverkusen på søndag. Der håper de også på retur av Sven Bender og Karim Bellarabi. Baumgartlinger sliter også med skade som kan sette han ut av spill.

Oppstillingen for Leverkusen kan derfor se slik ut: Hradecky – Dragović, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Aránguiz, Wirtz, Amiri – Bailey, Diaby, Schick

Dortmund stiller uten Zagadou som pådro seg en skade mot Mainz. I tillegg er Can, Witsel og Hazard ute. Men Reyna, som ikke var med mot Mainz, er tilbake i kampform.

Fra Terzic forventer vi følgende oppstilling: Bürki – Meunier, Hummels, Akanji, Guerreiro – Bellingham, Delaney – Sancho, Reus, Reyna – Haaland

Leverkusen – Dortmund på TV

Begge lag er under stort press, og det blir en viktig kamp der taperen sannsynligvis får det for vanskelig med å ta igjen Bayern i tittelkampen.

For å se kampen vil den vises på Viaplay og Vsport 1, i tillegg til Vsport HD fra tirsdag, kl. 20:30.