Italia - Spania i semifinalen Foto: Boris Horvat / AFP

Italia – Spania i semifinale | EM 2021

Det er duket for kamp mellom Italia – Spania i semifinale av fotball-EM 2021. Italia slo ut Belgia i kvartfinalen, mens Spania slo ut Sveits som tidligere i mesterskapet avsluttet Frankrikes EM-reise.

Kampen spilles på Wembley Stadium på tirsdag fra kl. 21:00 med Felix Brych som hoveddommer. Tyskeren var også dommer i to gruppespillkamper, 8.-delsfinalen mellom Belgia og Portugal, i tillegg til kvartfinalen der England vant over Ukraina.

Italia er favoritter i semifinalen av EM 2021

Vi var usikre på formen til Italia før mesterskapet, men de har gitt oss italiensk fotball på sitt beste. Det har vært savnet etter at de feilet i kvaliken til fotball-VM i 2018.

Gianluigi Donnarumma er favoritt i kåringen til turneringens beste unge spiller. Milan-keeperen har hatt et godt mesterskap, men det er langt i fra over. Nå gjenstår det å se om han klarer å holde Olmo, Morata og Gerard Moreno nede, med tanke på at de tre spanjolene står bak 43 avslutninger i mesterskapet (18 målsjanser). Nå skal det sies at Morata faktisk er den eneste av de tre med nettkjenning.

Leonardo Spinazzola har blitt kåret til banens beste i to kamper for Italia dette mesterskapet, men har pådratt seg en skade. Det blir et stort savn for Roberto Mancini og hans mannskap.

Italia sitt lag mot Spania

Emerson Palmieri kommer inn på venstre-back for å ta Spinazzolas plass. På høyre side bør Di Lorenzo spille, og mellom dem får vi sannsynligvis Bonucci og Chiellini. Sistnevntes form er usikker.

Oppover i banen fortsetter de med laget som slo Belgia. Veratti, Jorginho og Barella skal vinne de viktige slagene på midtbanen. Insigne og Chiesa får løpt fra seg på kantene mens Immobile, som ikke klarte å gjøre stort i forrige kamp, kanskje blir byttet med Belotti.

Spania sitt lag mot Italia

Luis Enrique og Spania måtte ta Sveits helt til straffespark for å vinne kvartfinalen. Som burvokter fortsetter de Unai Simón. Laporte vil sannsynligvis starte kampen som midtstopper, men så er det usikkert hvem som skal spille sammen med han. Her kan tjueåringen Eric Garcia som debuterte mot Slovakia spille. Jordi Alba og Azpilicueta blir sikkert å se på back-plassene.

På midtbanen bør Koke, Pedri og selvfølgelig Busquets spille. Ferran Torres og Olmo skal hjelpe Morata som spiller alene på topp. Morata har blitt kritisert siden starten av turneringen og trenger en kjempekamp om han skal beholde den viktige plassen.

Sånn ser du Italia – Spania i semifinale på tv

Det er TV2 som sender kampen, som også kan følges som live-stream på TV2 Play.