Gruppene i Champions League 2021/22

EM-finale 2021 | Italia – England

På søndag er det EM-finale 2021. Mancinis Azzurri skal opp mot Englands «Lions» på Wembley Stadium i London, England. Kampen starter på søndag, 11. juni kl. 21:00 norsk tid.

Det blir en kveld fylt med følelser og lidenskap som vil gå inn i historiebøkene. På den ene siden har vi Italia som vil gjenta suksessen fra 1968. På den andre står England som aldri har løftet den ettertraktede EM-pokalen.


Om du ikke har en spillekonto hos LeoVegas kan du få 5.00 i oddsboost på valgfritt lag i finalen, der eventuelle gevinster blir uttakbare penger! En spennende måte å øke spenningen til kampen for noen få kroner.


Aldersgrense 18 år | Spill ansvarlig – Hjelpelinjen.no


Veien til EM-finale 2021

Italia spilte mot Spania i semifinalen, og selv om det var spanjolene som hadde overtaket mesteparten av kampen måtte det straffer til for å avgjøre en vinner. Spania spilte med høyt press og hindret italienerne med å slå raske passninger de har vært vanvittig gode gjennom mesterskapet.

Donnarumma har vært solid i fotball-EM og hatt noen ekstraordinære redninger. Han reddet den svake straffen fra Morata, og har vært en viktig brikke for Mancini. En av favorittene til å vinne kåringen som årets unge spiller.

Finalen blir som semifinalen uten Leonardo Spinazzola, som ble kåret til «Star of the Match» i to av Italias kamper.

I den andre semifinalen var det Danmark som tok ledelsen etter et vanvittig frispark fra Mikkel Damsgaard. Det måtte være Harry Kane som sikret utlikningen som gjorde at det sto uavgjort etter ordinær spilletid. I ekstraomgangen gikk Sterling ned innen for 16.-meteren som førte til en billig engelsk straffe. Harry Kane klarte ikke overliste Schmeichel, men Leicester-keeperen klarte ikke holde ballen der Kane også var på returen.

Det er små marginer som gjør at det ikke står to andre lag i EM-finale 2021. Men det er uansett en skikkelig spennende kamp vi har i vente med to lag som skal ofre seg for drakta, laget og landet sitt.

EM-kamper for Italia

11. juni: Tyrkia 0 – 3 Italia
16. juni: Italia 3 – 0 Sveits
20. juni: Italia 1 – 0 Wales
26. juni: Italia 2 – 1 Østerrike (Ekstraomganger)
2. juli: Belgia 1 – 2 Italia
6. juli: Italia 5 – 3 Spania (Straffer)

EM-kamper for England

13. juni: England 1 – 0 Kroatia
18. juni: England 0 – 0 Skottland
22. juni: Tsjekkia 0 – 1 England
29. juni: England 2 – 0 Tyskland
3. juli: Ukraina 0 – 4 England
7. juli: England 2 – 1 Danmark (Ekstraomganger)

Tidligere kamper mellom Italia og England

Italia og England har til dags dato bare møtt hverandre to ganger i EM, i 1980 og 2012. Balansen er for øyeblikket i fordel Azzurri som vant 1-0 i EM 1980. I kvartfinalen av EM 2012 vant de på straffer etter 120 minutter uten mål.

England med kjempefordel på Wembley

Wembley Stadium i London forbereder seg på å være vertskap for både engelske og italienske fans, men det er en stor skjevfordeling av plasser. Av 60 000 tilgjengelige plasser på Wembley er det 7500 billetter til italienske fans, der 1000 av de er tilreisende fra Italia. Utover det blir det for det meste engelske supportere som slipper inn.

Italia sin fordel er hvile

Italia har en hviledag ekstra ettersom de spilte semifinale dagen før England. Det eneste negative for Italia i den forstand er at de måtte reise lenger for å spille sine kamper. England spilte bare en kamp utenfor England, og det var i kvartfinalen mot Ukraina.

Sannsynlige formasjoner i EM-finale 2021

Roberto Mancini bør i hovedsak beholde samme startoppstilling som mot Spania, kanskje med unntak av Ciro Immobile som har hatt to lunkne kamper. Da er det mulig for Belotti å spille fra start, selv om Immobile fortsatt er ansett som hans sterkeste kort i den posisjonen.

Italia sin startoppstilling mot England

Keeper: Donnarumma
Forsvar: Emerson – Chiellini – Bonucci – Di Lorenzo
Midtbane: Verratti – Jorginho – Barella
Angrep: Insigne – Immobile eller Belotti – Chiesa

England sin startoppstilling mot Italia

Southgate burde heller ikke gjøre store endringer fra Danmark-kampen. Jack Grealish har hatt gode prestasjoner, så det er gode muligheter for at Aston Villa-spilleren kan komme inn fra start.

Keeper: Pickford
Forsvar
: Shaw – Maguire – Stones – Walker
Midtbane: Rice – Mount – Phillips
Angrep: Sterling – Kane – Saka eller Graelish

Hvem viser EM-finale 2021?

EM har vært et samarbeid mellom NRK og TV2, der TV2 fikk semifinalene, mens EM-finalen vises på NRK 1. Kampen kan også følges på live stream med NRK TV.