EM-favorittene

Fotballørdag med derbies og storkamper

Det blir en skikkelig fotballørdag med derbies og storkamper, og vi gleder oss til å følge med! Dette er de kampene vi er mest spent på:

Celtic vs Rangers – Old Firm-derby

Til lørdag skal Celtic være verter for Rangers på Celtic Park i Old Firm-derby fra kl. 13:30. Kampen kan være avgjørende for hvem som vinner skotsk Premier League denne sesongen, som betyr mye spenning og høy intensivitet.

CELTIC – RANGERS PÅ TV

Rangers er i skrivende stund på toppen av tabellen med en kamp mer enn Celtic som har vunnet syv kamper på rad. Steven Gerrards lag ser ut til å være i litt bedre form om dagen, mens Celtic har enkelte viktige spillere som enten er ute grunnet skade eller restriksjoner.

The Hoops har storspilt i kampene opp mot dette derbiet, og sikter på rekord med åtte seire på rad. Hjemmelaget kan også glede seg over at Leigh Griffiths er tilbake og er klar for å spille på topp med Albian Ajeti.

Spillere å følge med på

Celtic-spiss Edouard må være på denne listen. Han har levert resultater regelmessig for laget og scoret sist lagene møttes på Celtic Park. Det var hans sjette mål i Old Firm-derby, men det er usikkert om han får spille fra start.

Rangers-spiss Alfredo Morelos venter fortsatt på sitt første mål mot Celtic. Han er kjent for sitt høye temperament, så Steven Gerrard tar i alle fall en vurdering på om han kommer med i lagoppstillingen.

Siste kamper

I de siste 10 kampene har Celtic vunnet syv, mens Rangers står med tre seire. Seks av kampene har også endt med rødt kort til et av lagene.

Everton vs Liverpool – Merseyside-derby

Det er få som tenkte at Everton skulle få en så god start på sesongen, og nå blir det spennende å se om de kan få en hjemmeseier mot Liverpool til lørdag, kl. 13:30. Det er den beste starten Everton har hatt siden 1894 ved å toppe tabellen etter fire seire av fire mulige. Målforskjellen er også solid med 12 inn og fem baklengs.

EVERTON – LIVERPOOL PÅ TV

Italienske Aancelotti har transformert laget med signeringene av Allan, James Rodriguez og Abdaoulaye Doucoure. Det har gitt resultater fra start, med Calvert-Lewin sine seks mål så langt.

Liverpool ikke like solide

Liverpool har ikke hatt en god start på sesongen. Åpningskampen endte 4-3 mot Leeds i det som fort kunne endt med poengdeling. Deretter så de ut til å komme mer inn i taktene med overbevisende seire mot Chelsea og Arsenal, før de møtte Aston Villa.

Selv om Liverpool har gode resultater å se tilbake på i Merseyside-derby, så har de tre siste kampene på Goodison Park endt uavgjort. Denne kampen vil også inneholde et Everton-lag som virkelig kan ha funnet flyten.

Blir Merseyside blå?

Sammen med en manager i verdensklasse og nye signeringer er Everton et lag det ikke er lett å slå. De har hatt en formidabel start på sesongen, men fjorårets vinner er forhåndsfavoritter.

Dette kan være Everton sin beste sjanse til å vinne over Liverpool på veldig lenge.

Manchester City vs Arsenal

En annen kamp vi gleder oss til er storkampen med Manchester City mot Arsenal som spilles til lørdag, kl. 18:30. Det blir læremester mot lærling når spanske Mikel Arteta tar turen til Etihad for å møte sin tidligere mentor, Pep Guardiola.

MANCHESTER CITY – ARSENAL PÅ TV

City er desperate etter poeng etter en dårlig start. De ligger på 14.-plass på tabellen etter fire kamper etter å ha blitt ydmyket av Leicester og spilt uavgjort mot nyopprykkede Leeds.

For The Gunners er dette en god mulighet til å vise hvor langt de har kommet med Arteta, som i tillegg vil ha Thomas Partey i troppen etter overgangen fra Atletico Madrid. Nå ligger de på 4.-plass med tre seire.

Tidligere kamper

Det har vært vanskelig å være Arsenal-fan når de spiller mot City. I målforskjell står det 17-2 fra de siste seks kampene. Forrige gang Arsenal vant mot City på bortebane i Premier League var i januar 2015.

Man City er favoritter, og de må gi alt for å vinne. Guardiola sitt mannskap har hatt problemer i sesongstarten, noe som gir Arsenal et stort håp om seier.

Vi forventer at City kan ha problemer bakover, men med ryggen mot veggen har de ikke noe annet valg enn å satse.

Inter vs Milan – Derby della Madonnina

Etter landslagspause returnerer Serie A med en godbit vi gleder oss til. Kampen spilles på lørdag fra kl. 18:00, og det er to lag som kjemper om å være ubeseiret denne sesongen.

INTER – MILAN PÅ TV

Milan stråler når bylagene har startet sesongen godt. Tittelutfordrer Inter fortsatt der de slapp under ledelse av Antonio Conte, men de må spille bra for å hamle opp med AC Milan og Jens Petter Hauge.

Inter blir sett på av mange som det eneste laget som kan slå Juventus ned fra tronen i kampen om trofeet, men de ligger to poeng bak byrivalen på tabellen.

AC Milan har hatt en strålende start på sesongen, og er ett av to lag som står med tre seire uten mål i mot. De slo Bologna 2-0, Crotone 2-0 og Spezia 3-0, men nå venter den største styrkeprøven.

Erfaring er nøkkelen for Inter

Inter er ubeseiret i de siste syv Derby Della Madonnina siden 2016. I tillegg er deres forrige 2-0-seier den fjerde strake med en målforskjell på 10-4. Sist Milan kom seirende ut var under Coppa Italia i 2017.

Den beste nyheten for AC Milan er at Zlatan er tilbake i trening, og er sannsynligvis klar til å møte gamleklubben. For oss her hjemme håper vi selvfølgelig at Jens Petter Hauge stiller til start på venstrekanten. De har vært solide defensivt, noe Inter ikke kan si som har sluppet inn minst ett mål i hver kamp av Serie A 20/21-sesongen. Begge lag har mye kvalitet og ligger an til å havne blant de fire beste denne sesongen, så her er det en bra kamp å få med seg.

FOTBALL PÅ TV