England – Danmark i semifinale Foto: Jonathan Nackstrand / various sources / AFP

England – Danmark i semifinale | EM 2021

Det blir storkamp med England – Danmark i semifinale når fotball EM 2021 går mot slutten. Danskene skal inn i den viktigste kampen siden EM-finalen i 1992, så her forventes det spenning fra start til slutt.

Sånn ser England – Danmark i semifinale på TV

⏰ Onsdag, kl. 21.00
🏟️ Wembley Stadium, London, England
📺 TV2 / TV2 Play

For å se kampen er det bare å skru på TV-en og sette på TV2. Du kan i tillegg se kampen med live stream på TV2 Play. Ettersom TV2 og NRK har et samarbeid har TV2 fått begge semifinalene, mens finalen i EM 2021 vises på NRK.

Odds på kampen

England er forhåndsfavoritt til å stikke av med seieren i denne semifinalen. Gareth Southgate og hans mannskap har i skrivende stund 1.77 i odds på seier. Om du har troen på at det danske eventyret fortsetter er det 5.10 i odds. Om du vil satse på ekstraomganger er det 3.65 i odds på uavgjort.

Oppladning til kampen

Det blir som nevnt storkamp på Wembley når Danmark skal opp mot England. Det engelske laget har vist klasse i bakre rekker og fortsatt ikke sluppet inn et eneste mål i mesterskapet.

I gruppespillet var mange kritiske til den engelske offensiven. To mål etter tre kamper var ikke overbevisende. De har fulgt opp med 2-0 mot Tyskland og 4-0 mot Ukraina, så her har Southgate kommet med noen føringer som har gitt resultater.

En ting som har hjulpet England er at Harry Kane har kommet i gang. Spissen scoret sitt første mål mot tyskerne og satt to til mot Ukraina. Det er noe som gir selvtillit etter å ha gått gjennom hele gruppespillet uten nettkjenning.

Nå blir det interessant å se om det kommer noen endringer etter kvartfinalen. Harry Kane og Raheem Sterling er mer eller mindre sikre. Deretter blir det hard kamp om plassene med spillere som Jack Grealish, Jadon Sancho, Bukayo Saka og Phil Foden. Den engelske sjefen står ovenfor mange vanskelige valg.

Danmark sine sjanser mot England

England er som nevnt favoritter, men det betyr ikke at Danmark er sjanseløse. Etter den dramatiske åpningskampen mot Finland røk de på et 2-1-tap mot Belgia. Et så lite tap mot en av forhåndsfavorittene er bra.

Det danske laget har ikke vist noen problemer med å score mål, for de står med 11 av de så langt. Det er bare Spania som har scoret flere, og de har i motsetning til Danmark vært ute i ekstraomganger.

Kasper Hjulmand sin tropp trenger også offensive kvaliteter mot England, som har vært uslåelige defensivt. Men de trenger også et godt defensivt spill mot spillere som Kane og Sterling.

Danskene møtte England i Nations League, der lagene først spilte uavgjort i Parken. Deretter var det kamp på Wembley der en straffescoring av Eriksen førte til dansk seier.

Hjulmand må legge sin tillit til spillerne som har vist seg frem de siste kampene. Det kan skje endringer offensivt ettersom Yussuf Poulsen hadde en god kamp etter at han kom inn mot Tsjekkia.

Danmarks resultater i EM

12. juni | Danmark 0 – 1 Finland
17. juni | Danmark 1 – 2 Belgia
21. juni | Russland 1 – 4 Danmark
26. juni | Wales 0 – 4 Danmark
3. juli | Tsjekkia 1 – 2 Danmark

Englands resultater i EM

13. juni | England 1 – 0 Kroatia
18. juni | England 0 – 0 Skottland
22. juni | Tsjekkia 0 – 1 England
29. juni | England 2 – 0 Tyskland
3. juli | Ukraina 0 – 4 England