EM-favorittene

EM-favorittene etter første runde

Lagene har spilt sine første kamper i fotball-EM. Det har vært tilskuere på stadion, dramatiske kamper, spektakulære mål. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, og dette er de fem EM-favorittene vi har etter at lagene har spilt sine første kamper.


Har du deltatt på EM-spillet?

Hver kampdag får du 7 spørsmål. Svarer du rett på disse vinner du opptil 5000 kr! Det er helt gratis å delta.
Les mer om EM-spillet


Frankrike

Den regjerende verdensmesteren startet turneringen som favoritt og levde opp til forventningene da de klarte å holde et sterkt tysk lag i sjakk. Deschamps menn kunne fort scoret ett eller to til, men Mbappé var i offside. Så var det en noe heldig Hummels som tok franskmannen innenfor 16.-meteren uten å få straffe mot seg.

Den franske spillestilen minner mye om deres spill i VM, og selv om det ikke nødvendigvis er vakkert spill så er det effektivt. Det er i tillegg veldig vanskelig å spille mot. Fortsetter de med litt mer intensitet tror vi at Frankrike blir en av de vanskeligste lagene å slå.

Belgia

Belgia stiller med et sterkt lag og er i likhet med Frankrike en av de store EM-favorittene. Det kom tydelig frem med 3-0-seieren over Russland. Belgia styret spillet i store deler av kampen, og resultatet var velfortjent.

Romelu Lukaku har allerede scoret to mål og ligger an til å bli toppscorer i turneringen. Det er viktig at han spiller bra når Kevin de Bruyne fortsatt er ute etter sin hodeskade. Manchester City-spilleren bør være klar til aksjon når laget skal ut i neste kamp, og med han på banen er Belgia en utfordrer til tittelen.

Italia

Italia stiller med et lag der de største navnene i europeisk fotball ikke er med, og de var et usikkert lag før turneringen startet. I åpningskampen mot Tyrkia var de overlegne og står med 24 landskamper på rad uten tap.

Mancini’s mannskap hadde et angrepsspill vi sjelden ser i en åpningskamp. Det dype forsvarsspillet til Tyrkia ble gjennombrutt og det var en imponerende italiensk kamp. Nå blir det spennende å se hvordan de fortsetter i mesterskapet.

Nederland

Vi så to sider av Nederland i deres første kamp. De hadde nydelige kombinasjoner i angrep med tre mål mot Ukraina. På den andre siden ga de bort en 2-0-ledelse og lå an til å bare klare uavgjort. Nå skal det sies at Ukraina også har skapt store problemer for lag som Frankrike, Spania og Tyskland de siste månedene.

I sluttminuttene virket det som Nederland hadde gitt bort ledelsen, men en god mentalitet og vilje viser at de kan komme seg ut av vanskelige situasjoner under stort press.

England

Det engelske laget klarte ikke briljere i sin åpningskamp mot Kroatia. Skal vi ta i betraktning det presset som laget er under var det godt gjort å slå sølvvinneren fra VM. De har nå store sjanser til å komme seg videre til sluttspillet, og kan i tillegg hvile enkelte spillere fra start mot Skottland.

Det vi sitter igjen med etter kampen var et solid forsvarsspill som ikke gir mye plass til motstanderne. Det blir ikke lett for noe lag å score på England som vi gleder oss til å følge med på videre.

Se kamper fra EM-favorittene og de andre lagene fra EM 2020.