Premier League-kamper i helgen

Disse lagene er videre i Champions League

Gruppespillene i Champions League er avsluttet, og de neste kampene går av stabelen 16. og 17. februar. Flere gode lag – så vel som noen overraskende tilskudd – står klare for å vise at de har gjort seg fortjent til plassen sin, og storfavoritter som Manchester United klarte ikke sikre seg en plass i sluttspillet. Hvem går egentlig videre, og hvem sikrer seg til slutt en plass i finalen i Atatürk Olimpiyat Stadyumu i Istanbul i 2021?

Molde kom seg nesten til gruppespillet

Det er ikke hverdagskost at norske lag tar del i sluttspillet i Champions League, og derfor forventer vi ikke at de skal gjøre det heller. Men i 2020- og 2021-sesongen var Molde veldig nære. Dessverre måtte de se seg slått på skotuppen, og ungarske Ferencváros fikk i stedet æren av å konkurrere mot noen av de største lagene og tøffeste motstanderne i verden – Barcelona, Juventus og Dynamo Kiev i gruppe G.

Denne gruppen ble tidlig allerede, og ikke overraskende var det storfavorittene Barcelona og Juventus som gikk videre til sluttspillet.

Årets grupper

I år var det totalt 8 grupper i Champions League; gruppe A, B, C, D, E, F, G og H. For bedre oversikt over hvilke lag som har best statistikk kan du sjekke odds hos ulike bettingsider som dekker kampene, og eventuelt plassere noen spill om du vil ha mer spenning. Det er imidlertid absolutt ikke nødvendig, for med gode lag fra mange land er vi sikret fotballkunster fra flere av verdens største fotballspillere – og det er god nok underholdning i seg selv.

Avgjorte grupper

På toppen av sine respektive grupper troner storlag fra både England, Spania og Tyskland: Manchester United, Dortmund, Barcelona, Chelsea, Liverpool, Borussia Mönchengladbach, Manchester City og Bayern München, og flere av gruppene er avgjort allerede.

Lagene som allerede er sikret en plass i sluttspillet er Bayern München, Manchester City, Porto, Liverpool, Atalanta/Ajax, Chelsea, Sevilla, Dortmund, Lazio/Brugge, Barcelona og Juventus.

Grupper som enda ikke er avgjorte

Når det er sagt, er ikke alle gruppespillene avgjort enda. Blant annet ligger storfavoritten Manchester United og Solskjærs menn likt med både 2. og 3. plass i gruppen sin – Paris Saint-Germain og RB Leipzig etter 5 spilte kamper. Målforskjellen går imidlertid i favør team Solskjær, men ingenting er avgjort enda. Og i fotball kan alt skje; det har vi vært vitne til igjen og igjen.

Også gruppe A og gruppe B har usikre vinnere. I gruppe A har Bayern München alt tatt førsteplassen, men hvem som får andreplass og en billett til sluttspillet er enda usikkert. Valget står mellom Atlético Madrid og Red Bull Salzburg. I gruppe B er ingen av plassene avgjort, og Borussia Mönchengladbach, Real Madrid og Sjakhtar Donetsk konkurrerer om de to beste plasseringene.

Mange favoritter

Til tross for at ingen norske lag er med i gruppespillet i Champions League, følger nordmenn landet over spent med. Også her til lands, så vel som i resten av verden, er de største internasjonale klubbene svært populære, og spesielt de engelske lagene Manchester United, Chelsea og Manchester City har utmerket seg. Slik har det vært lenge, men populariteten har økt etter at Solskjær tok turen tilbake til England. En ny favoritt blant oss nordmenn er det tyske storlaget Dortmund – der det nye norske stjerneskuddet Erling Braut Håland gang på gang viser hva han er god for. I kampene han spiller er vi garantert en fotballfest ut av en annen verden – og kanskje et hat-trick om han er i sitt ess. Den gode fotballen han leverer, så vel som det faktum at han er norsk, har gitt det tyske laget mange nye norske fans å regne med.