Nytt format i Champions League

Champions League-runden | 27.-28. oktober

På tirsdag og onsdag er det 16 kamper fra denne Champions League-runden, og det er mange gullkorn å få med seg. Høydepunktet for mange er kampen mellom Juventus og FC Barcelona, to lag som ikke er fornøyde med helgens resultater i sine respektive hjemlige ligaer.

I Manchester skal Solskjær sikte på flere poeng etter den noe uventede seieren over PSG i åpningen av årets gruppespill. Det blir mot Alexander Sørloth og Leipzig som har fått en kanonstart i Bundesliga denne sesongen.

Atletico Madrid mot Salzburg og Atalanta mot Ajax er også to spennende kamper der mye kan skje. Danske FC Midtjylland kan få det tøft på Anfield mot Liverpool. Danskene åpnet gruppespillet med 4-0-tap mot Atalanta, så dette kan bli en tung kveld for gjestene.


UKENS KAMPER I CHAMPIONS LEAGUE

Sørloth kan få Champions League-debut

Sørloth har allerede fått sin Bundesliga-debut for Leipzig etter at de vant 2-1 over Hertha Berlin i helgen. De leder nå Bundesliga med fire seire og en uavgjort på fem kamper. Det er bare ett mål i mot på de siste fire kampene, i tillegg til at de vant over Istanbul Basaksehir i første gruppespillkamp. Nå venter sesongens kanskje største utfordring, og det blir spennende.

Manchester United har produsert varierende resultater i starten av sesongen. Mot PSG forrige uke spilte de taktisk smart, og fikk en velfortjent seier i en veldig viktig kamp. I helgen spilte de uavgjort mot Chelsea på Old Trafford, så vi får se hvordan de presterer mot fjorårets semifinalist, RB Leipzig.

Juventus tar i mot FC Barcelona

Andrea Pirlo har ikke hatt den drømmestarten som han håpet på i sin trenerkarriere for Juventus. Etter sesongåpningen med seier mot Sampdoria har det bare blitt én seier til, som kom mot Napoli. I helgens kamp mot Verona mistet «den gamle dame» igjen poeng etter at de ikke klarte mer enn uavgjort.

Juventus har hatt litt skadeproblemer og frafall av spillere, med for eksempel Cristiano Ronaldo som er smittet av Covid-19. Dessuten er det krise for midtstopperne når Chiellini har en lårskade, og de Ligt har vært på benken hele sesongen med en skade i skulderen. Salt i såret ble det mot Verona da Bonucci måtte gå av banen, og det kan derfor se ut til at backen Danilo og unge Demiral må låse den midterste delen av forsvaret mot FC Barcelona.

Koeman er nødt til å vinne

Om vi sier at Juventus har hatt en tvilsom start på årets sesong, så er Barcelona sin underkjent. De savner ter Stegen, Pique og Umtiti i bakre rekke, men samtidig er det ingen unnskyldning for de svake prestasjonene. På tabellen halter de på tolvteplass og bare syv poeng på de fem første rundene. Merk at laget tapte to strake kamper i ligaen, og sistnevnte mot Real Madrid var i sesongens første El Clasico. Blir det tap mot Juventus kommer krise-overskriftene til å dukke opp rundt den ferske treneren, Ronald Koeman.


Oversikt over ukens kamper fra hver gruppe

Nedenfor tar vi en kikk på de forskjellige kampene i Champions League-runden den 27.-28. oktober.

Gruppe A

Lokomotiv Moskva 1 – 2 Bayern München | Tirsdag, kl. 18:55
Atletico Madrid 3 – 2 RB Salzburg | Tirsdag, kl. 21:00

I gruppe A møter de regjerende Champions League-mesterne Lokomotiv Moskva på bortebane, og Bayern er soleklare favoritter. Laget hadde en sterk innledning med 4-0 mot Atletico Madrid. Diego Simeones menn må derfor gå for seier når de er hjemmefavoritter mot RB Salzburg, som i sin tur spilte uavgjort mot Lokomotiv i første runde.

Gruppe B

Shakhtar Donetsk 0 – 0 Inter Milan | Tirsdag, kl. 18:55
Borussia Mönchengladbach 2 – 2 Real Madrid | Tirsdag, kl. 21:00

Real Madrid gikk på et sjokk-tap mot Shakhtar i første gruppespillkamp, og er derfor under stort press til å vinne borte mot Mönchengladbach, som noe overraskende tok med seg poeng borte mot Inter. Real Madrid er favoritter og bør ha mye selvtillit etter helgens seier over erkerival FC Barcelona.

Gruppe C

Marseille 0 – 3 Manchester City | Tirsdag, kl. 21:00
FC Porto 2 – 0 Olympiakos | Tirsdag, kl. 21:00

Pep Guardiola har ikke hatt den sesongstarten han håpet på, men i Champions League ble det i alle fall seier mot Porto i første kamp. Manchester City er favoritter til å vinne gruppe C, og bør ta tre nye poeng borte mot Marseille. For FC Porto sin del må de satse på hjemmeseier mot greske Olympiakos, ellers kan det bli vanskelig å kjempe seg tilbake. Det greske laget sikret også hjemmeseier mot Marseille.

Gruppe D

Liverpool 2 – 0 FC Midtjylland | Tirsdag, kl. 21:00
Atalanta 2 – 2 Ajax | Tirsdag, kl. 21:00

Liverpool kan ikke stille med van Dijk, men har kommet seg etter noen svake prestasjoner. 1-0 borte mot Ajax i åpningskampen var viktig for klubben, og nå venter danske FC Midtjylland i en kamp som vi bare kan se for oss slutte med hjemmeseier på Anfield. Danskene tapte stort mot Atalanta, den italienske klubben med to strake tap i Serie A og målforskjell på 2-7. Atalanta er tross alt favoritter hjemme mot nederlandske Ajas som vant helgens ligakamp 13-0 borte mot Venlo.

Gruppe E

Krasnodar 0 – 4 Chelsea | Onsdag, kl. 18:55
Sevilla 1 – 0 Rennes | Ibsdagm kl. 21:00

Krasnodar klarte ikke mer enn uavgjort mot Rennes i første kamp. Den russiske klubben er underdogs mot Frank Lampard og Chelsea som har spilt 0-0 i de to siste kampene. Regjerende Europa League-mestere Sevilla er klar favoritt hjemme mot Rennes, selv om ligaspillet har manglet noe. Dette kan fort bli spansk seier.

Gruppe F

Club Brugge 1 – 1 Lazio | Onsdag, kl. 21:00
Dortmund 2 – 0 Zenit | Onsdag, kl. 21:00

Lazio er tilbake I Champions League og åpnet sterkt med å vinne mot Dortmund i første kamp. Nå venter det på papiret en litt mer behagelig motstander når de drar til Belgia for å spille mot Brugge. For Haaland og Dortmund bør dette være tre enkle poeng hjemme mot Zenit. Dortmund kan stille med god selvtillit etter helgens Ruhr-derby-seier over Schalke 04 på 3-0.

Gruppe G

Juventus 0 – 2 Barcelona | Onsdag, kl. 21:00
Ferencvaros 2 – 2 Dynamo Kiev | Onsdag, kl. 21:00

Høydepunktet i denne Champions League-runden er kampen mellom Juventus og FC Barcelona. Det blir en spennende kamp, selv om vi ikke får sett duellen mellom Ronaldo og Messi i denne omgang. Gruppens andre møte er med ungarske Ferencvaros som kom til Champions League etter å ha vunnet på bortemålsregelen over Molde FK i kvalifiseringen. De møter ukrainske Dynamo Kiev, som ikke blir den mest sette kampen i denne Champions League-runden.

Gruppe H

Manchester United 5 – 0 Leipzig | Onsdag, kl. 21:00
Istanbul Basaksehir 0 – 2 PSG | Onsdag, kl. 18:55

Champions League-runden avsluttes med den kanskje tøffeste gruppen. Manchester United startet gruppespillet med å slå PSG på bortebane. Nå venter RB Leipzig på hjemmebane, og det blir Solskjær mot Sørloth. For PSG finnes det sannsynligvis ikke mange flere feilsteg før Europaspillet ryker. Dette blir en kamp der PSG må ta tre poeng på bortebane.

Hold deg oppdatert med Champions League på TV og live stream hos TVkampen.