Fotball

Arsenal – Manchester United i Premier League

Martin Ødegaard har gått til Arsenal hvor han blir værende ut sesongen. Den første prøven kommer allerede på lørdag med Arsenal – Manchester United i Premier League. Vi håper 22-åringen får spille fra start, men det finnes en annen unggutt som har prestert veldig bra og kjemper om plassen.

Arsenal må levere stabile resultater

Det er ikke rart at The Gunnars var interessert i Ødegaard. Når Özil har funnet veien til Fenerbahçe åpner det seg et rom for en kreativ spiller. Klubben har hatt problemer med at Nicolas Pepe og Willian ikke klarer å levere stabile resultater, og nå trenger de noen som presterer i hver eneste kamp.

Den norske unggutten tar på seg draktnummer 11, som er det samme som klubblegendene Marc Overmars og Robin van Persie hadde.

Overgangen gir økt konkurranse og støtte til 20 år gamle Emile Smith Rowe, som har gjort en formidabel jobb med å spille seg inn på førstelaget. Det er altså ingen selvfølge at Ødegaard får spilltid i hver kamp.

Ødegaard vil garantert være en del av troppen mot Man United, men en plass i startoppstillingen krever særdeles god form. Med lite spill i La Liga må han bevise at han kan holde nivået og trykket som er i Premier League. Det er også tenkt at han skal få spille i Europa League mot Benfica i februar, der han vil være et flott tilskudd til troppen.

Manchester United jakter tabelltoppen

På onsdag fikk vi oss en stor overraskelse da Manchester United gikk på sitt første tap på 13 ligakamper. At det var Sheffield United som skulle sette en stopper for rekka var det ingen som så komme. Klubben vant sin andre kamp for sesongen og ligger helt sist på tabellen. Det kan ha vært noen viktige poeng som gikk tapt.

Manchester City ligger øverst på tabellen med en kamp mindre spilt, bare ett poeng foran de røde djevlene. Nå skal United ta turen til Emirates for å spille om flere viktige poeng, og det blir spennende å se om Arteta prøver sin nye offensive midtbanespiller.

Sånn ser du Arsenal – Manchester United

Kampen vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Kampstart er lørdag, kl. 18:30.