TVkampen.com TVkampen.com
 • 11 tir
 • 12 idag
 • 13 tor
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn

Tyskland på TV og Live Stream

Tyskland håndball herrer skal spille i håndball-EM 2024, hvor de også er vertsnasjon. Se vår oversikt over Tysklands herrelandslags håndballkamper på TV og live stream.

Ingen kamper tilgjengelig for Tyskland. Se andre sendinger i Håndball

Tyskland i Håndball-EM 2024

Tyskland er vertsnasjon for Håndball–EM i januar 2024 og har store forventninger på seg fra et entusiastisk hjemmepublikum. Selv om Tyskland ikke har klart å hevde seg i de siste EM-sluttspillene, skal vi aldri undervurdere effekten av å spille på hjemmebane.

Vi har sett nærmere på Tysklands sjanser i EM 2024, historiske resultater, hvilken tropp Tyskland kommer med til EM på hjemmebane og om laget kommer til å spille finale i Köln den 28. januar 2024.

Tysklands sjanser i EM 2024

Hjemmelaget er ikke blant de aller største favorittene i Håndball-EM Tyskland, men laget er tippet på rundt en femte- eller sjetteplass. Det gjenspeiler resultatene deres fra de seneste sluttspillene. Selv om Tyskland har vunnet EM to ganger, har de tre seneste sluttspillene vært en liten skuffelse.

Laget er faktisk et av kun tre lag som har tatt alle medaljene i EM sammen med Danmark og Spania.

I treningskampene frem mot turneringen står laget med fire kamper uten tap – det mot lag som Egypt og Portugal. De slo Spania i EHF Euro Cup i april, men før den tid ble det riktignok ganske store tap mot Sverige og Danmark (x2). Det betyr at Tyskland ikke levnes alt for store sjanser til å ta seg helt til en gullmedalje, men laget kan fort havne i semifinalen – og da kan alt skje. Da er de avhengig av å få en god start i åpningskampen den 10. januar.

Tysklands kamper i EM 2024

Selv om Norge spiller sin første kamp 11. januar, starter tyskerne allerede dagen før mot Sveits. Laget har havnet i en tøff gruppe med Frankrike, nevnte Sveits og Nord-Makedonia, og hjemmelaget må regnes som en underdog til å vinne puljen. Frankrike er favoritter, mens Sveits bør ta ta en tredjeplass.

Tyskland spiller sin andre kamp den 14. januar mot Nord-Makedonia og avslutter gruppespillet i trolig en ren gruppefinale mot Frankrike den 16. januar.

Havner Tyskland på en første- eller andreplass, vil de gå til Hovedrunden. Der venter trolig lag som Spania, Island og Kroatia, noe som får oss til å tro at laget kan ta seg til sluttspillet. I semifinalen kan fort lag som Danmark eller Sverige vente, og da kan det bli tøft for tyskerne. Kanskje kan vi også se Norge her. Avhengig av hvordan landslagssjef Jonas Wille og Norge gjør det i kampene Norge – Polen, Norge – Slovenia og Færøyene – Norge i gruppespillet.

Tysklands spillere i EM 2024

Dette er Tysklands spillere og nøkkelspillere i Håndball-EM for menn i Tyskland 2024.

Tysklands EM-tropp

Målvakter:

David Späth (Rhein-Neckar Löwen)
Andreas Wolff (Industria Kielce)

Linjespillere:

Johannes Golla (SG Flensburg-Handewitt)
Justus Fischer (TSV Hannover-Burgdorf)
Jannik Kohlbacher (Rhein-Neckar Löwen)

Bakspillere:

Nils Lichtlein (Füchse Berlin)
Sebastian Heymann (Frisch Auf Göppingen)
Juri Knorr (Rhein-Neckar Löwen)
Julian Köster (VfL Gummersbach)
Philipp Weber (SC Magdeburg)
Renars Uscins (TSV Hannover-Burgdorf)
Kai Häfner (TVB Stuttgart)
Martin Hanne (TSV Hannover-Burgdorf)
Christoph Steinert (HC Erlangen)

Kantspillere:

Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen)*
Rune Dahmke (THW Kiel)
Lukas Mertens (SC Magdeburg)
Timo Kastening (MT Melsungen)
*Skadet seg kun få dager før EM.

Nøkkelspillere for Tyskland i EM 2024

Tyskerne stiller med et sterkt lag i EM, og det vil nok bli fulle tribuner på Mercedes-Benz Arena i Berlin når stjernespillere som Juri Knorr og Johannes Golla løper ut på parketten. De to var lagets storscorere i VM 2023 og er forventet at de to ungguttene også vil dominere i denne turneringen. Erfaring har også laget i Rai Häfner (135 kamper og 321 mål) og keeper Andreas Wolff (143 landskamper).

Den mest rutinerte spilleren, Patrick Groetzki (171 kamper og 408 mål), skadet seg dessverre bare dager før gruppespillet i EM skulle arrangeres.

Hvordan gjorde Tyskland det i EM 2022?

EM i Ungarn og Slovakia i 2022 ble en liten nedtur for det tyske landslaget. Laget tok seks av seks mulige poeng i gruppespillet, selv om kampene var forholdsvis jevne mot Belarus, Østerrike og Polen.

I Hovedrunden tapte tyskerne mot Spania, Norge og Sverige, før de i siste kamp vant en knapp seier mot Russland. Det var ikke nok til å ta seg videre til semifinalen, og når Norge spilte kampen om femteplassen den 28. januar, måtte de tyske håndballgutta nøye seg med en syvendeplass. Det er ikke godt nok i dette mesterskapet, og vi vil trolig se en helt annen innstilling på håndballgutta på hjemmebane.

Hvordan Gjorde Tyskland det i VM 2023?

Heller ikke i VM 2023 klarte de tyske håndballgutta å kjempe blant de aller beste lagene. I de innledende rundene møtte tyskerne Serbia, Qatar og Algeria, noe som gav dem et par enkle seiere og en jevnspilt kamp mot Serbia som de tyske håndballgutta til slutt dro i land. Dermed var de kvalifisert videre fra de innledende rundene og klare for å kjempe videre i mesterskapet.

I hovedrunden møtte laget Argentina og Nederland, som begge ble feid av banen. Men da de norske håndballgutta stod på motsatt banehalvdel i slutten av januar 2023, måtte tyskerne gi tapt. Norges håndballherrer vant 28–26 og tok førsteplassen i Hovedrunden.

Både de tyske håndballgutta og Norges håndballherrer var da klare for kvartfinale. Tyskland røk mot Frankrike, mens Norge tapte mot Spania etter ekstraomganger. Dermed ble det kamp om femte til åttendeplass i VM 2023 for det tyske laget.

Egypt ble slått i første playoff, og i kampen om femteplassen var det tyskerne, og ikke landslagssjef Jonas Wille og Norge, som kunne juble for seier. Med en 28–24-seier til tyskerne på Tele2 Arena i Sockholm, ble det en femteplass for de tyske herrene.

FAQs

Hvor kan jeg se Tysklands kamper i EM 2024?

Du kan se alle Tysklands kamper og Norges kamper, inkludert Norge – Slovenia, Færøyene – Norge og Norge – Polen på TV3 og ViaPlay fra Norge. Du kan selvsagt også se kampene fra Håndball-EM 2024 fra tribuneplass i blant annet Hamburg, Köln, Berlin, Hamburg og München.

Har Tyskland noen skader på EM-troppen sin?

Marian Michalczik (TSV Hannover-Burgdorf) måtte trekke seg fra troppen sent i desember 2023. Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen) var også tatt ut i troppen, men den rutinerte vingen skadet seg i en treningskamp like før EMs gruppespill startet. Like før de innledende rundene i EM valgte også rutinerte Hendrik Pekeler å legge opp.

Hvordan har Tyskland gjort det i tidligere EM-sluttspill?

Tyskland tok sin første medalje i 1998, da de tok bronse i Italia. Sølv i 2002 ble fulgt opp av gull i 2004. Deres eneste medalje etter 2004 var gullet i 2016.

Hvem er Tysklands største rivaler i EM?

Tyskland vil trolig ende opp med å kjempe mot Frankrike og Spania om en plass i semifinalen. Laget møter Frankrike allerede i gruppespillet i Håndball-EM 2024.

Hvor spilles kampene i EM gruppe A?

Frankrike åpner overraskende EM på «monsterarenaen» Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf den 10. januar, mens tyskerne selv spiller på kvelden mot Sveits på Mercedes-Benz Arena i Berlin. Der spilles også resten av kampene i gruppen, samt Norges kamper i gruppe D fra 11. januar.