TVkampen.com TVkampen.com
 • 15 lør
 • 16 idag
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tir
 • 26 ons
 • 27 tor

Serbia på TV og Live Stream

Serbia er ett av flere øst-europeiske lag som har vist seg frem på den europeiske scene. Og som både Russland, Kroatia og Slovenia, har Serbia også kommet seg til en EM-finale tidligere (+ bronsefinale som tidligere Jugoslavia). Kan Serbia skyte godt fra seg i EM 2024? Vi har sett nærmere på Serbias EM-sjanser, EM-troppen deres og alt du trenger å vite om håndballgutta fra Serbia.

Ingen kamper tilgjengelig for Serbia. Se andre sendinger i Håndball

Serbia i Håndball-EM 2024

Serbia havnet i gruppe med blant annet Norge i EM-kvalifiseringen. Der vant de hjemmeoppgjøret 25–24, men på Åsane Arena i Bergen tok Norge revansje og vant hele 35–25. Det mye takket være 12 mål av Sander Sagosen. Dermed endte begge lagene med 10 poeng i kvalifiseringen og gikk direkte til EM. Her er ikke Serbia favoritter til å gå hele veien til finalen, men trolig tar de turen til Hoveddrunden sammen med Island. Det spørs om det blir noe særlig mer enn dette for Serbia, for med både Frankrike, Tyskland og Spania i gruppen, vil Serbia være favoritter til å ryke ut.

Serbias kamper i EM 2024

Den 12. januar samles den serbiske fansen i Olympiahalle til den første og trolig vanskeligste kampen i gruppespillet. For favorittene Island er nemlig motstander i deres første kamp. Den 14. januar spiller laget mot Ungarn, mens den tredje og siste av kampene i gruppespillet spilles 16. januar mot Montenegro. Denne gruppen kan bli den jevneste av dem alle, og det er ganske åpent hvem som tar seg videre.

Klarer Serbia å ta seg til Hovedrunden, venter trolig kamper mot Frankrike, Tyskland, Spania og Kroatia for en plass i sluttspillet. Det tror vi blir for vanskelig for Serbia denne gangen.

Serbias spillere i EM 2024

Serbia kommer med en forholdsvis uerfaren tropp, der kun to spillere har spilt over 100 kamper for landet sitt. Men det er ikke ukjent for landet å spille EM-håndball. Serbia deltar for 13. gang i historien.

Serbias EM-tropp

Målvakter:

Vladimir Cupara (Dinamo București)

Dejan Milosavljev (Füchse Berlin)

Milan Bomaštar (C' Chartres MHB)

Linjespillere:

Luka Rogan (RK Vojvodina)

Dragan Pechmalbec (Telekom Veszprém)

Mijajlo Marsenić (Füchse Berlin)

Bakspillere:

Miloš Kos (RK Zagreb)

Ilija Abutović (C' Chartres MHB)

Uroš Borzaš (RK Eurofarm Pelister)

Marko Milosavljević (CB Ademar León)

Miljan Pušica (RK Vojvodina)

Miloš Orbović (HC Kriens-Luzern)

Predrag Vejin (RK Nexe Našice)

Lazar Kukić (Dinamo București)

Petar Đorđić (RK Vojvodina)

Kantspillere:

Vukašin Vorkapić (RK Vojvodina)

Uroš Kojadinović (RK Partizan)

Bogdan Radivojević (RK Eurofarm Pelister)

Nemanja Ilić (Fenix Toulouse)

Vanja Ilić (C' Chartres MHB)

Nøkkelspillere for Serbia i EM 2024

Mijajlo Marsenić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević og Vanja Ilić står med over 1100 scoringer for Serbia gjennom tidene, og firkløveren kommer garantert til å vise seg frem også i EM 2024. Det kommer ikke til å overraske oss om en av disse blir lagets toppscorer i sluttspillet.

Håndballgutta kommer garantert til å bite godt fra seg i EM, og for at de skal ta seg helt til Hovedrunden, må laget spille opp mot sitt beste.

Hvordan gjorde Serbia det i EM 2022?

I EM 2022 fikk Serbia det vanskelig i en tøff gruppe med Frankrike, Kroatia og Ukraina. Det åpnet bra mot Ukraina, der laget tok en 31–23-seier og ledet gruppen etter første runde. I den andre runden ble det en tøff og jevnspilt kamp mot Kroatia, der serberne til slutt måtte seg seg slått med 23–20.

Dermed måtte laget slå Frankrike i siste kamp for å gå videre. Det viste seg vanskelig, og laget lå under hele 16–7 til pause. Etter pause reiste laget seg litt, men kampen var i realiteten over og Frankrike vant 29–25. Dermed var Håndball-EM 2022 over for Serbia nesten før det startet, og laget gikk glipp av en eventuell sluttspillskamp mot Sander Sagosen og Norge.

Hvordan gjorde Serbia det i VM 2023?

I Håndball-VM for menn 2023 i Sverige og Polen skulle Serbia revansjere det svake EM-sluttspillet fra 2022. I en gruppe med Tyskland, Qatar og Algeria skulle serberne gå enkelt videre, på tross av et knepent tap mot Tyskland. Laget havnet i gruppe 3 i Hovedrunden sammen med blant annet Norge og Tyskland. Og det var nettopp mot Norge laget spilte sin første kamp i denne runden. Serbia ledet med tre mål til pause, men 2. omgangen ble ikke som forventet laget måtte se Norge ta inn mål etter mål. Til slutt ble det en 31–28-seier til Norge. Seier mot Argentina i den andre kampen ble etterfulgt av en sterk seier over Nederland i den tredje kampen. Men for Serbia var det to poeng for lite, og laget måtte ta til takke med en 11.-plass.

Hva er Serbias beste resultat i EM-sammenheng?

I 2012 tok serberne seg helt til en EM-finale etter å blant annet ha slått Danmark i gruppespillet, Sverige i Hovedrunden, samt Kroatia i semifinalen. Danmark ble riktignok for sterke i finalen.

Hva er Serbias beste resultat i VM-sammenheng?

I VM-sammenheng har serberne aldri klart å hevde seg helt i toppen. Laget har aldri klart å nå en finale eller bronsefinale så langt. Laget tok riktignok to tredjeplasser som tidligere Jugoslavia i 1999 og i 2001.

Deres åttendeplass fra 2009 står som det beste resultatet i nyere tid.

FAQs

Har Norge og Serbia møttes i Håndball-EM for menn?

Norge og Serbia møttes i Hovedrunden i EM 2018, der Norge vant 32–27 etter blant annet 8 scoringer av Sander Sagosen og Kristian Bjørnsen. Hverken Norge eller Serbia gikk videre til sluttspillet.

Har Serbia vunnet EM i håndball før?

Landet har aldri vunnet EM i håndball, men spilte så sent som i 2012 finale mot Danmark. Den endte med tap, og det er også foreløpig eneste finale de serbiske håndballgutta har spilt i. Landet har spilt i EM hele 12 ganger.

Hvor kan jeg se håndballgutta fra Serbia på TV?

TV2 og ViaPlay er TV-kanalene som sender håndball-EM fra Tyskland 2024. Du kan selvsagt også se live fra de ulike arenaene i Tyskland.

Hvordan gikk forrige kamp mellom Norge og Serbia?

Norge og Serbia møttes i EM-kvalifiseringen tidligere i år, der hvert av lagene vant en av kampene. Serberne vant 25–24 på hjemmebane, mens Norge vant returoppgjøret hele 35–25 (17–12 til pause) etter hele 12 mål av Sagosen. Sagosen ble dermed toppscorer i kampen.

Hvor spiller Serbia sine kamper i Håndball-EM?

Serbia spiller alle sine kamper i gruppespillet i Olympiahalle i München. Den 12. januar spiller de mot Island, den 14. januar spiller de mot Ungarn og den 16. januar spiller de mot Montenegro.

Spilte Serbia i VM 2023?

VM i håndball 2023 ble en liten nedtur for serberne. De tok seg riktignok videre fra gruppespillet, men med en 3.-plass i Hovedrunden endte det med en 11.-plass.