TVkampen.com TVkampen.com
 • 12 ons
 • 13 idag
 • 14 fre
 • 15 lør
 • 16 søn
 • 17 man
 • 18 tir
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lør
 • 23 søn
 • 24 man

Kroatia på TV og Live Stream

Kroatia håndball herrer skal spille i håndball-EM 2024. Se vår oversikt over Kroatias herrelandslags håndballkamper på TV og live stream i Norge.

Ingen kamper tilgjengelig for Kroatia. Se andre sendinger i Håndball

Kroatia i Håndball-EM 2024

Kroatia er ikke en av favorittene til EM i Tyskland 2024, men laget har tidligere spilt hele tre EM-finaler. Finn ut alt om Kroatias muligheter i årets EM, hvilken gruppe Kroatia spiller i, lagets sjanser til å nå en finale og alt du trenger å vite før EM 2024.

Kroatias sjanser i EM 2024

Kroatia er et av ti lag som har tatt medaljer i EM, men i likhet med Norge, Jugoslavia, Island, Slovenia og Serbia, har laget aldri vunnet finalen. Laget har riktignok deltatt i samtlige mesterskap, noe kun Frankrike og Spania også kan skryte av. Laget går trolig videre til Hovedrunden som nummer to, og da blir Frankrike, Tyskland, Island eller lignende lag motstandere. Det kan bli for tøft for kroatene, og vi forventer at laget ikke går videre til semifinale. Kanskje blir det en kamp om femteplassen mot Norge?

Kroatias kamper i EM 2024

Kroatia spiller sin første kamp mot Spania 12. januar – en kamp som blir helt avgjørende i jakten på avansement. Deretter venter Romania 14. januar og Romania 16. januar. Trolig blir Frankrike og Tyskland de to lagene som tar seg videre fra Hovedrunden, og da vil Kroatia ikke møte Sverige eller Danmark, som begge er favoritter til å ta seg til semifinale fra den andre gruppen. Det kan bety kamp mot Norge for kroatene.

Kroatias spillere i EM 2024

Dette er spillerne som skal spille EM-håndball. Kroatia stiller med spillere både fra hjemlig serie og fra Tyskland, Ungarn, Frankrike og Polen blant annet.

Kroatias EM-tropp

Målvakter:

Dominik Kuzmanović (RK Nexe Našice)
Matej Mandić (RK Zagreb)
Filip Ivić Chambéry (Savoie MHB)

Linjespillere:

Veron Načinović (Montpellier)
Tomislav Kušan (Limoges)
Marin Šipić (HC Kriens-Luzern)

Bakspillere:

Domagoj Duvnjak (THW Kiel)
Luka Stepančić (OTP Bank-Pick Szeged)
Josip Šarac (Frisch Auf Göppingen)
Igor Karačić (Industria Kielce)
Mateo Maraš (Tatabánya KC)
Luka Cindrić (Dinamo București)
Tin Lučin (Orlen Wisła Płock)
Ivan Martinović (MT Melsungen)
Zvonimir Srna (RK Zagreb)
Luka Lovre Klarica (RK Zagreb)

Kantspillere:

Lovro Mihić (Orlen Wisła Płock)
Mario Šoštarič (OTP Bank-Pick Szeged)
David Mandić (MT Melsungen)
Filip Glavaš (RK Zagreb)
Marin Jelinić (OTP Bank-Pick Szeged)

Nøkkelspillere for Kroatia i EM 2024

Den 26 år gamle Filip Glavas banket inn flest mål for Kroatia i VM 2023 og kommer garantert til å vise seg frem også i dette sluttspillet. Rutine trengs også for å komme seg gjennom runde etter runde, og med 242 kamper og 747 mål er THW Kiel-spilleren Domagoj Duvnjak lagets mest rutinerte. Ellers er laget forholdsvis ungt og uerfarent.

Hvordan gjorde Kroatia det i EM 2022?

Etter sølvmedaljen i 2020, ble EM i 2022 en nedtur for det kroatiske landslaget. Laget tok seg til Hovedrunden på bekostning av Serbia og Ukraina, men seier mot Island, tap for Danmark og Montenegro og uavgjort mot Nederland var ikke nok til å sende dem videre til siste runde. Dermed ble det en åttendeplass for kroatene.

Hvordan gjorde Kroatia det i VM 2023?

Heller ikke VM 2023 ble en stor suksess for kroatene. Her tok laget seg videre fra gruppespillet etter seier mot USA og Morokko, mens Egypt ble for sterke. I Hovedrunden var det danskene som vant, mens Kroatia gikk glipp av muligheten til å møte Norge i en semifinale. Dermed ble det niendeplass for kroatene. Norge tok seg ikke videre fra kvartifinalen og møtte Ungarn i playoff. Der vant Norge, for så å tape for Tyskland i kampen om femteplassen.

FAQs

Kan Kroatia og Norge møtes i EM 2024?

Ja, men lagene kan ikke møtes før i sluttspillet, ettersom de er i ulike grupper og Hovedrunden.

Hvordan gjorde Kroatia det i EM 2022?

Laget endte på en åttendeplass i EM 2022.

Hvordan er Norges vei til finalen i EM i Tyskland.

Norges mulighet for å nå en finale, er å vinne alle kampene i gruppespillet og ta poeng fra det danske og svenske laget i Hovedrunden. Det er ikke umulig, men Norge er ikke favoritt til å gå helt frem til siste runde og en EM-finale.

Hvordan gikk det siste gang Norge møtte Kroatia?

Sist gang kroatene møtte Norge, var i EM 2020. Da tapte Norge 29–28.