Guide til sportsbetting: Tips for nybegynnere

Velkommen til TVkampen, hvor du finner alt du trenger når det kommer til sport, betting og TV! Her vil du blant annet finne match previews til dine favorittlag og bettingguider.

Her vil vi gjøre vårt beste for å gi deg den beste informasjonen og odds før alle de viktige fotballkampene. For øyeblikket dekker vi Premier League, Champions League, FA-cupen og VM i fotball 2022.

Vi vil alltid gi odds fra pålitelige bookmakere, som LeoVegas, Unibet og Betsson, og vi vil også oppdatere deg med de nyeste tilbudene, velkomstbonusene, gratisspillene og andre kampanjer.

Nybegynnertips for sportsbetting

Sportsbetting kan være vanskelig og overveldende i starten, men frykt ei; denne guiden vil vi hjelpe deg med å få beste mulige start og eliminere potensiell risiko.

Favoritter og Underdogs

Noe av det første du vil kikke på når det kommer til sportsbetting er hvem som er favoritt til å vinne. La oss bruke Premier League-fotball som et eksempel, og kampen mellom Manchester City og Crystal Palace:

 • Manchester City – 1.36 til å vinne
 • Uavgjort – 7.5
 • Crystal Palace – 13.00 til å vinne

Som vi kan se er Manchester City klar favoritt til 1.36 i odds, som tilsvarer 73.3% sjanse til å vinne. Hvis du ønsker å basere dine spill bare på statistikk er det å velge favorittene veien å gå. Dette vil gi deg en god sjanse hver gang du setter ditt spill. Problemet med dette er at tilbakebetalingen på favorittene vanligvis er lav, noe som betyr at du må satse mer for å få en god gevinst.

Å sette 100 kr på at Manchester City slår Palace vil bare gi deg 136 kr tilbake, en profitt på 36 kr. Om du derimot satser 100 kr på at Palace vinner til 13.00 i odds vil det gi 1300 kr, en profitt på fine 1200 kr. Iblant er det verdt å slenge en liten innsats på underdogen, for i fotball er som kjent ballen rund og alt kan skje.

Handicapbetting

En populær spilltype man bør være klar over er handicapbetting, eller “spread betting”. Dette er særlig populært på amerikansk sport, som NFL og NBA.

Du spiller rett og slett på at et lag skal vinne eller tape med et bestemt antall poeng. La oss bruke Indianapolis Colt og Tampa Bay Bucs som et eksempel:

 • Colts -9.5 til 1.90
 • Bucs +9.5 til 2.10

Linjen på -9.5 for Colts tilsier at de må vinne kampen med mer enn 9,5 poeng for at spillet skal gå inn. I Tampa Bay sitt tilfelle kan de ikke tape med mer enn 9,5 poeng for at spillet skal gå inn. Det legger til litt ekstra enn å bare spille på kampvinner (moneyline).

Betting på totaler eller over/under

Totaler er en annen populær bettingtype når det kommer til sportsbetting. Oddssiden vil sette en total for de to lagene involvert, og du tipper på om resultatet vil gå over eller under. For eksempel:

 • Manchester City – Manchester United
 • Totalt antall skudd på mål for begge lag – 20
 • Over = 1.90
 • Under = 2.10

Det vil være mulig å finne over/under på alle mulige markeder, f.eks. mål/poeng i fotball og basket, antall cornere, antall kort, osv.

Hvordan sette et spill

Å sette et spill er veldig enkelt, og kan bli brutt ned i fem steg:

 • Velg en oddsside
 • Registrer deg på den siden
 • Gjør et innskudd
 • Velg en sport/liga/kamp
 • Sett ditt spill!

Vi anbefaler at du først starter med din favorittsport, og å holde deg til en liga mens du blir vant til betting. Når du føler deg komfortabel kan du gå videre til å tippe på andre sporter. Ikke spill på sporter du ikke kjenner til eller på for mange kamper!

Odds

Odds er det som måler sannsynlighet for at et spesifikt scenario vil finne sted. Disse kan være på hva som helst, og særlig i sportsbetting har man mye forskjellig odds å velge blant!

Odds kommer vanligvis i tre ulike format; desimal, brøk og amerikansk. Du kan velge hvilket format du vil bruke på din profil, i Norge er desimal mest vanlig. Odds kan oversettes til seierssannsynlighet, som kan finnes ved hjelp av en oddskalkulator.

Slik ser de ulike formatene ut:

 • Brøk: 12/1
 • Desimal: 13
 • Amerikansk: +1200
 • Seierssannsynlighet: 7.7%

En slik odds vil gi 1300 kr tilbake med en innsats på 100 kr.

Om du blir forvirret av odds fins det en rekke oddskonverterere og kalkulatorer online som du kan bruke.

Sikkerhet og lovlighet i online sportsbetting

Sikkerhet er et veldig viktig aspekt når det kommer til sportsbetting og gambling generelt. Du vil vite at dine penger og informasjon blir trygt oppbevart, og at du er garantert å få utbetalt dine gevinster.

Du kan være trygg på at alle oddssider som anbefales av oss her på TVkampen er både trygge, pålielige og lovlige. De vil også passe på din spillsikkerhet med spillgrenser og pauseperioder.

Alle oddssider vi anbefaler er trygt kryptert og 100% sikre å bruke, vi på TVkampen reklamerer ikke for eller anbefaler ulovlige oddssider.

Innskudd og uttak

Ved siden av spenningen er hovedgrunnen til at folk spiller for at de vil tjene litt ekstra slanter, så betalingsalternativene er viktige. I Norge har myndighetene pålagt norske banker forbud mot å overføre penger til utenlandske bettingsider, som gjør at man mange steder ikke lenger kan bruke Visa/Mastercard direkte. Dette kan man derimot omgå ved å bruke e-lommebøker og kryptovaluta.

Oddsidene vil også be om ID-bevis og adressebevis. De vil se et gyldig pass eller førerkort som beviser at du er over 18 år, samt et dokument som beviser at du bor i Norge. All informasjon du deler vil være kryptert, så det er ingen fare for datalekkasjer.

Hvordan velge en bettingside

Det er vel og godt å kunne sin sport, men man trenger også å vite om de ulike oddssidene og hvilke man skal velge.

Vi anbefaler at du registrerer deg på så mange som mulige, rett og slett fordi de alle tilbyr velkomstbonuser og du kan sikre deg samtlige. Det vil ta tid å gå gjennom registreringsprosessen på mange ulike bettingsider, men når du prøver deg fram med bonuspenger og gratisspill vil du vite at det var verdt det.

Jo flere bettingsider du er på, jo mer odds vil du også se. Dette gjør igjen at du vil være i bra stand til å jakte på den beste oddsen.

En annen viktig ting å se etter er nettsiden/appen, du vil spille på en oddsside som har et rent og enkelt design og som laster raskt. Det siste du ønsker er en treg app, særlig når det kommer til livebetting.

Det er også viktig å se på hvor raskt de gjør uttak, deres betalingsmetoder og appfunksjoner. Visse oddssider tilbyr mye mer på dette feltet enn andre.

Bonuser

En av de viktigste tingene når det kommer til sportsbetting er bonuser. Bonuser er det som du ser når du registrerer deg på en bettingside, og som du vil se reklamert for overalt. De er en stor del av virksomheten til oddssider, og hver side har sin egen måte å gjøre dem på.

Den mest populære formen for velkomstbonus er i form av en innskuddsbonus. Disse bonusene finner sted etter at du har gjort et innskudd for et visst beløp.

For eksempel: Sett inn 100 kr og få 500 kr i bonus.

I dette eksemplet trenger du bare å gjøre ett enkelt innskudd for å motta bonusen. Noe å være obs på når man søker etter bonuser er hvorvidt bonusmidlene utbetales som bonuspenger eller cash. Cashbaserte bonuser er å foretrekke, ettersom man kan gjøre uttak av pengene umiddelbart. Bonuspenger kommer derimot med et omsetningskrav som man må spille gjennom før de blir til cash man kan gjøre uttak av.

Prøv å alltid gå for bonuser som matcher din bettingstil, da mange oddssider tilbyr spesifikke bonuser for visse spilltyper. En vanlig en er sportsbonuser for live betting, hvor man kun kan sette bonusen på livemarkeder.

Noen gir også bedre bonuser for visse sporter og events. Du vil definitivt se mye av dette når VM sparkes i gang.

Du kan hente velkomstbonusen fra så mange bettingsider som du vil, men du kan kun skape én konto på hver og hente velkomstbonusen én gang. Det kan være verdt å vente med å registrere noen kontoer til VM starter 20. november. Det vil garantert finnes bedre bonuser for sportsbetting da.

Sørg for å følge med her hos TVkampen under VM for å se beste odds og bonuser som vil være i omløp, og våre tips for sportsbetting!

Som vanlig, sørg for å spille ansvarlig.

FAQ

Hva gjør TVkampen?
TVkampen gir deg TV-oversikten for alle de største sportene. Her kan du også finne forhåndsartikler for en rekke Premier league-kamper og nyheter om det som skjer i sportsverden.

Hvor kan jeg bette live på sport?
LeoVegas, Betsson og Unibet har alle et bra tilbud på for live sportsbetting, med bra odds som oppdateres hvert minutt. De er tre av de beste oddssidene på markedet.

Hvor kan jeg finne tips for sportsbetting?
Akkurat her! TVkampen tilbyr tips for sportsbetting, særlig på Premier League og VM i fotball.

Hva er den beste bettingsiden for norske spillere?
LeoVegas, Unibet og Betsson er alle glimrende valg for sportsbetting.

Hvor kan jeg finne tips for sportsbetting for VM i fotball?
Nok en gang, akkurat her! Her på TVkampen vil vi dekke hvert eneste lag og hver eneste kamp under fotball-VM 2022 i Qatar!